Sausās acs sindroms un redzes pasliktināšanās datora ietekmē

Gan jau ka daudziem ir kas līdzīgs. Gribētu apjautāties par ārstēšanu, labākajiem līdzekļiem, labākajiem ārstiem un sekmēm?
Aizgāju pie acu ārstes ar sūdzībām, ka sāp acis, netur gaismu, sāp galva, pasliktinās redze tuvumā, grūti izlasīt info veikalā uz produktiem. Ārste (ARSā) pajautāja vecumu un uzreiz noteica diagnozi, 1 min. laikā - vajag brilles! Atlika tikai noteikt, cik ir nobīde un izrakstīt brilles un vēl piekodināja, ka lietojopt brilles redze kļūst sliktāka katru gadu par 1 dioptriju - lai laikus gatavojos, ka brilles būs jāmaina katru gadu! Es šokā! parēķināju, ka pēc 20 gadiem man jau būs -/+20, hohoho, pilnīga migla! Tagad ir minimāla 0,5, nu tā ka lasīt var, bet etiķetes ar sīkajiem burtiņiem tiešām nevaru izlasīt.
Pilnīgi uzprasījos - vai nevarētu vitamīnus un acu pilienus izrakstīt? Nu labi, izrakstīja. Lietoju Bepanthen, kas skaitās baigi labie, bez konsrevantiem, taču acis kļūst vēl sausākas un jūtīgākas pret gaismu nekā pirms tam. Vai tā var būt?
Acu vingrinājumi, pēc ārstes domām, nepalīdz vispār.
Brilles ar pārklājumu pret datoru "kaut kādu tur slikto iedarbību" pēc ārstes domām neeksistē un viņa par tādām nekad nav dzirdējusi. Nu, es gan esmu dzidējusi, tomēr neviens man pazīstams cilvēks tādas nelieto un atsauksmju nav.

Antra1962    1 Ja jau Māra Briede, tad nebrīnos, ka tāda konsultācija, īstākais konveijers. Viņai jau vienkārši nav laika - desmit cilvēki pirms Jums un desmit cilvēki pēc Jums. Un pie tam raksturs briesmīgs.
Mans tētis gribēja iet tikai pie viņas, viņa kādas trīs operācijas viņam taisījusi. Tagad saka, ka vairāk pie viņas neies. Es biju klāt, pavadīju tēvu, tas bija briesmīgi, viņa veltīja pacientam labi, ja pāris minūtes. Tur nāca un gāja vēl kādi pieci cilvēki vienlaicīgi, kādam iepilināts, citam pie viena aparāta, vēl kādam pie otra aparāta. Pa vidu vēl runā pa telefonu, un pasaka tēvam, ka vajadzēs "izņemt aci", ja viņš nepilinās zāles, kaut gan pirms tam četrdesmit gadus viņam nebija paaugstināts acs spiediens un pilināt nevajadzēja (slēptā glaukoma). Ļoti pazemojoši vecam cilvēkam. Es arī pēc tam ilgu laiku nevarēju atiet pēc tādas vizītes.

Antra1962    1 Bet runājot par brillēm, nevajag pastāvīgi nēsāt brilles ar tik mazām dioptrijām. Nu ja vajag adatā diegu ievērt u.c. sīkus darbiņus, tad var izmantot, bet ne ikdienā.
Un tik strauji redze nepasliktinās, tas ir krietni pārspīlēts.

xxx3x      Man daktere Lūkina ieteica sausām acīm lietot Oftalong,ilgstoši sēžot datorā vai televizorā,palīdz...var nopirkt bez receptes un maksā 10,30 eiriki...Optikas metropolē aizgāju un tur briļļu stiprumu noteica pilnīgi šļērsām kā pie dakteres...tagad man viss labi... 2020-01-26 13:00

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu