Kā lai tiek pie antibiotikām?

Bija laiks, kad man radinieks piegādāja antibiotikas, lietoju tikai tad, kad vajadzēja un palīdzēja. Tagad kaut kas viņam ir noticies un piegādes ceļš ir slēgts. Vai tiešām nav kāda cita ceļa, kā tikt pie krājumiem?

Esmu laikam dīvains, bet aukstajos periodos man nav parastais iesnu periods. Vai nu deguns ir tīrs, vai arī uzreiz ir dzletenzaļas, biezas krēpas un taisās uz drudzi. Līdz šim sekojošo nedabūju izbaudīt, jo ikreiz varēju iedzert antibiotikas no saviem krājumiem. Tagad izsaktās, ka dzīve var piespiest arī slimot.

Bet slimot nevaru atļauties, ir tik daudz darba un visādi projekti, arī uz sporta zāli ir jāiet regulāri, lai nesāktu streikot sirds. Es nedrīkst slimot ilgāk par 1-2 dienām. Bet, ja antibiotikas nav laicīgi pieejamas, tad slimība var uzliesmot un ievilkties. Dzīvoju veselīgi, sportoju, katru rudeni potējos pret gripu, pastāvīgi lietoju vismaz 2 vitamīnus, bet bez antibiotiku krājumiem drošībai tas viss ir kaķim zem astes.

p.s. protams, protams, zinu, par rezistentajiem mikrobiem, bet ļoti labi zinu arī to, ka mūsdienu molekulārā medicīna var ļoti stipri kāpināt jaunu antibiotiku izstrādi, tehnoloģijas tam ir pieejamas, viss var notikties.

slieks    4 Par antibiotiku tēmu: nesen vācu Stern TV raidījumā bija sižets par cilvēkiem, kuri iedzīvojušies ļoti smagās antibiotiku blakus parādībās, kas praktiski jau ir invaliditāte. Runa ir par antibiotikām, kam nosaukums beidzas ar FLOXACIN, piem. LEVOFLOXACIN u.tml. Zāles izrakstītas pie dažādiem iekaisumiem. Tā kā - sargā sevi pats un Dievs tevi sargās.

mikeliene    4 Lasu un brīnos,kā cilvēks labprātīgi sevi pumpē ar antibiotikām!! Pirmās zāles ja jūti ka vīrussi klāt ir šnabis ar pipariem,izsvīst visi mikrobi..Un te jau rakstīja,ka var pienākt laiks kad kas nopietnāks,bet tās zāles vairs nepalīdz,organisms jau pieradis..Arstiem ar daudz neuzticos (izņēmums ķirurgi),cik nav dzirdēts noteikta nepareiza diagnoze,izrakstitas nepareizās zāles vai izrakstitas zirga devās un ja viņi butu tik viszinoši tad jau paši arī ātri neaizietu pie Pētera..Ko pati daru,ikdienā cenšos ēst vitamīnus,ķiplokus,citronus ..ptu ptu neesmu slimojusi gadus 15 kā Rīgā vairs nedzīvoju un maz braucu ar sabiedrisko transportu.

Bazhix  3 7 Saskaņā ar Administratīvo pārkāpumu kodeksa (APK) 46. pantu atkarībā no pārkāpuma draud šādi sodi:

(..)

* par jaunas psihoaktīvas vielas vai to saturoša izstrādājuma, kuru aprite ir aizliegta vai ierobežota, neatļautu iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu bez nolūka tos realizēt vai par jaunas psihoaktīvas vielas vai to saturoša izstrādājuma, kuru aprite ir aizliegta vai ierobežota, neatļautu lietošanu izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz divsimt 280 eiro.

-----------
Es Tev ieteiktu neprasīt padomu par pretlikumīgām lietām. Antibiotikas ir ierobežotas tirdzniecības zāles, par kuru nelegālu iegādi un lietošanu piemēro administratīvo sodu un, ja gada laikā pieķer atkārtoti, tad arī kriminālsodu :)

Luusila  6 2 Ok. Gandrīz nekad šī autora domām nepiekrītu, bet šoreiz...

Ja jūtu, ka nupat manī ieperinājies kāds bacilis, kurš tup rīkles galā un štuko, kur apmesties- maitāt man kaklu ar klepu, vai apskādēt degunu ar iesnām, es arī iedzeru 1 tableti berlocīda vakarā un otru nākamās dienas pusdienlaikā. Tad varu zāļu paciņu likt nost, jo viss nelabums kā ar slotu aizslaucīts.

Man ir mēģinājuši jaunāka gadagājuma medicīnas darbinieki iestāstīt, ka antibiotikas šitai kaitei nelīdzot utt. Bleķis. Fufelis. Tikko ir kāds pūžņains perēklis cilvēka miesā, kaut kas sastrutojis,- ko paraksta? Pareizi,- antibiotikas! A kas ir iesnas? Strutu pūžņi, lūk, tā!

Cik maksā divas tabletītes berlocīda? (tieši tik daudz man vajag vienas saslimšanas fiksai novēršanai) Štrunts un pieci kapeiki.
A cik maksā visādi karstie dzērieni, degunā pūšamie iesnu ārstēšanai un šķistošās un sūkājamās tabletes kakla dakterēšanai uz 10 dienām? A? Pateikšu- 60 eiriki kā minimums.

Kādam vēl ir jautājumi, kāpēc man pūlas iestāstīt, ka antibiotikas nav jādzer, bet visi tie teraflū jāšķūrē miesā čupām?

_Rainbow_  1 4 Kas tas par jautājumu? :D Aizej pie ārsta un viņš/-a tev iedos recepti, ja tam būs pamatojums!

Araabs    2 Vai tad piparu šnabi Tev nepārdod?

riks086  4 4 Pirms pusotras nedēļas tēvēnetpunktselvē ziņoja: "Pērn trīs ārsti izrakstījuši medikamentus bez ierakstiem medicīniskajā dokumentācijā, par ko tika noformēti administratīvā pārkāpumu protokoli un piemēroti naudas sodi, informēja Veselības inspekcijā (VI)." Vajadzētu Tevi paņemt pie dziesmas un Tavu radinieku aiz pautiem, lai pastāsta sīkāk - jo parasti ar antibiotikām šis bizness neaprobežojas. Narkotiskās un psihotropās vielas ir ienesīgākas.... un tas vairs nav tikai administratīvais pārkāpums.

Tinte    5 andrisz: "Nesaprotu cilvēkus, kas var uz nedēļu likties gultā. Neiedomājami. Vai tad viņiem dzīve un pienākumu nav?"

Pirmais pienākums ir rūpēties par savu veselību. Un ja vajag, kaut 2 nedēļas gulēt gultā, nevis rīt bezjēgā antibiotikas bez ārsta norādījumiem.

Izskatās, ka mums te nākamais Darvina balvas pretendents.

solvitas  6   Es kad aizeju pie ģimenes ārsta, tad viņš tik naski raksta visādus medikamentus, ka pusi recepšu es vispār uz aptieku neaiznesu. Es nekad nedzeru ilgāk par 3-4 dienām tās antibiotikas pat ja dakteris rakstījis 5-7 dienas. Un vienmēr paliek pāri.

sirdslodzins123  1 3 Piezvani ģimenes ārstam, lai elektroniski izraksta recepti un aptiekā saņemsi. Tagad taču ir ieviesta e-veselības programma. Viss notiek elektroniski...

adamsone  1 2 Aizej pie ģimenes ārsta, aprunājies tā dvēseliski, ka nevari gulēt, ja plauktā naff tās tabletes, lai izraksta. Labāk nekā miega zāles. ;) Pašlaik tā medicīna ir tik dīvaina un ja vien nebūtu dunduku, kas ir pa brīdim sūdzas, ka kāds nomirījis vai nepareizi ārstēts, tad būtu zaļa pļava - katru ārstētu tā, kā viņš grib.

kokote  2 5 Man šķita, ka šī personāža glupības mērs ir izmērāms, bet rādās, ka glupība ir bezizmēra.
P.S. ceru, ka personāžs nav realitāte, bat tāda vai citāda mērķa radīta fikcija.

Geisha    4 Ar seksu jānodarbojas vismaz 1 reizi diennaktī. Saka, ka imunitāte uzlabojas...

lambersexualis  1 2 Tautiesi !!!!
Taks palaasiet visu so saldi garsigo brinumzalisu, tabletisu sastavdaljas.....
Pamata tur ir PARACEPTAMOLS ( tira veidaa, Bulgaru, vai Beljasu razots loti lets ), vis PAREJAIS, vis parejaais.. sitada Bubliku, Zemenu, Avenu piegarsa... ir tikai lieki navaroti... ij attiecigi arri daudzkart lielaka cena....
Attopieties Tautiesi...........

Mia__Mia  1 1 Nez, šī ir provokācija vai tiešām čalis nesaprot, ko dara. Nu ieēd vakarā antibiotiku, un tālāk?

Mia__Mia  1 2 Lasu, ka vēl ir arī citi gudrinieki, kas antiņus ēd kā končas - cik ilgi grib un kad ienāk prātā. Nu nav jau brīnums, ka pasaulē plosās resistentās baktērijas. Kad pašu bērniem vajadzēs, nebūs vairs ar ko ārstēt :(

eksim_braalis  1 4 Autor, tu taču te izjoko tautu, vai ne? Neticu, ka cilvēks, kurš "Augstās" skolās gājis, varētu būt tik tumsonīgs. Bet varbūt tev ir hipohondrija - izdomā sev neesošas slimības, dramatizē jau esošās vainas. Tu varētu būt jebkura zāļu ražotāja staigājoša reklāma - OHO lietotāji jau zina par tavām sirds kaitēm, liekā svara problēmām, to, ka tu lieto antidepresantus un tagad arī zināsim, ka "labākās" zāles pret iesnām ir antibiotikas.
Visticamāk, ka tu vienkārši neproti savu dzīvi plānot - visus pasaules darbus nesagrābsies un neizdarīsi, atlicini laiku arī savai privātai dzīvei un veselībai, kamēr vēl nav par vēlu. Nopietni.

lambersexualis  1 1 Tautiete Mia-jomajoMia !!!!!

Kadi vel berni musdienigam virietim kas ultraRadiali mobilo telefonu jau gadus padsmit nesa tiesa radioaktivitates zona netalu no kraaninja!!!!!!
Ed loti neveseligi,
Sporto uz divana pie TV...............

Kas mums atliek, vajajam dzimumam...................est antibiotiskas superzales, saujam vien, saujam vien ;-))))
aaaa, aizmirsu piebilst................ ij veel pa laikam tas bakterijas tevis minetas............... noskalo ar kartigu,. nedeljas devu, spirtota denuturata.................

piladzoga  1 2 Vari piezvanīt sava ģimenes ārsta māsiņai un pēc pāris stundām varēsi cilpot uz aptieku pēc zālēm, jo ir taču e-receptes un samaksu par recepti ,jeb pacienta iemaksu,noņem no polises.

joens  4 3 Pāris reizes gadā pa pāris tabletēm? Neredzu problēmu, bet medicīnā izglītotāki (varbūt) labāk zinās.

Tabletēm ir būtiska blakne (injekcijām laikam nav) - likvidē izveidojušos kuņģa mikrofloru. Sekas gan katram individuāli, citam nekas, cits nedēļu no "troņa" netiek nost.

Nepsihozāļu vešana no valstīm, kur tās tirgo "pārtikas veikalā" (tādu valstu ir ļoti daudz, arī mūsu tuvākos kaimiņos)) ir regulārs sīkais papildbizness, kam parasti neviens uzmanību nepievērš.

ĢĀ ir tūlīt pieejams parasti tikai kaut kur "dziļos laukos" un arī tad ar piebildi, ka ir Ārsts. Rīgā var ievilkties arī uz pāris nedēļām, pat privātpraksē uz sitiena klāt netiksi. Sēdēt rindā poliklīnikā ir nenodarbināto pensionāru "privilēģija".

Slimot 2 nedēļas var tikai valsts maizē nodarbinātie, citiem tas sāk sist pa kabatu, bet tiem, kas pelna paši, tuvināt reālu bankrotu.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu