Atjaunošanās un (bezgalīga) dzīves pagarināšana

Nesenās diskusijās par Lieldienu tēmām šeit pacēlās teiciens "mēs visi tāpat mirsim". Šajās brīvdienās nočekoju, ka medicīnas zinātne pilnīgi akceptējamā veidā pēta gan (bezgalīgu) dzīves pagarināšanu ((indefinite) life extension), gan arī atjaunināšanos (rejuvenation). Protams, pētījumu apjoms ir salīzinoši mazs (jo dzīvē ir daudz, daudz svarīgākas lietas - kardioloģija, vēži, utt - par dzīves ilguma pagarināšanu vai jaunības atgūšanu, tā vismaz zinātnes finansētājiem liekas) - ir tikai daži žurnāli, kas veltīti šīm tēmām, bet tomēŗ viss notiek. Runa ir par pētījumiem, kas darbojas molekulārā līmenī vai izmanto reģēneratīvo medicīnu un kas pēc būtības pagarina VESELĪGU dzīvi un atjaunina organismu. Šeit es nedomāju kosmētiku, homeopātiju vai estētisko ķirurģiju - tas viss ir ārpus šīs diskusijas.

Un ir divi jautājumi par šo. Pirmais - vai atbalstat šādus pētījumus un vai uzskatāt, ka valstij būtu vairāk jāfinansē šādi pētījumi? Piem., varētu ieviest progresīvākus nodokļus un panākt, lai bagātnieki mazāk naudas izdod par jahtām un villām un dārgiem dimantiem vai extra-dārgām gleznām, bet ar nodoklu starpniecību šo naudu var novirzīt šādiem medicīniskiem pētījumiem visu labā?

Otrais - ko darīt Latvijai? Varbūt Latvijai arī vajag pētīt šādas tēmas? Pašreiz Latvijas zinātnes prioritāšu sarakstā par laiku līdz 2021. gadam nav pat iekļauta robotika un automatizācija? Vai tiešām mūs apmierina LV atpalicība?

Epifanija    2 izpēti labāk savu ledusskapi, ko tu katru dienu ēd, atkal tikai grib valstij nozagt naudu bezjēdzīgos projektos, iedzer konjaku un izkustini kājas, pētīs viņš te to, kas sen jau ir izpētīts!

andris400  1   pēc gadiem 30 varēs personību pārnest uz biorobotu
kas varēs to atļauties :)
un dzīvo, kamēr apnīk

Alionushka  1 4 Nu gan putra... Zini ko, autor, palasi labāk Hariju Poteru, tur aprakstītās dzīves bezgalīgas pagarināšanas metodes, ko lietoja Voldemorts, būs īsti piemērotas tavam prātiņam.

Geisha  3 1 Margriete! Kur rāvi, ka reklamēju kādas potes? Tas, ka mums ir gudri zinātnieki par to ir patiess prieks.
Una! Nesapņo ar ekoloģisku valsti. Nelaime jau ir tā, ka valsts pamatiedzīvotāji brauc prom, lai netraucētu Nato spēkiem šeit veiktu savu misiju. Tostarp arī iedzert alko, uzpīpēt gan zālīti, gan iešņaukt marihuānu, gan papriecāties ar mūsu meitenēm, kuras pēc šīm izpriecām mediķi mēģina sašūt kopā. Protams, ka par to nerakstīs ne dzeltenā ne zaļā prese.

siikaa16    2 Parunā ar grāmatvedi no privātā sektora. Ilgi turēsi ciet muti par nodokļiem. Šāds pētījums būtu nelietderīgi izšķiesta nauda. Tāpēc, ka darbojas tāds Visuma likums. Kas cilvēkiem nav pieejams. Kur ielien cilvēks tur visu sačakarē. Pētījumi ir tikai zinātnieku teoriju pierādījums. Ja ar aitas Dollijas radīšanu, var pavairot izmirstošās sugas. Tad ar modificēto pārtiku tikai cilvēki var izdarīt sev ļaunumu. Cilvēces mūža pagarināšai var noderēt tikai laba medicīna, dzīves apstākļi un kvalitatīva pārtika. Ņemot vērā, ka Visumā visu laiku notiek dažādas izmaiņas mainās matērija un enerģija, tas ietekmē arī mūsu planētu. Salīdzinājumā ar vairākiem gadsimtiem atpakaļ, cilvēka mūžs pats ir palicis ilgāks. Tomēr paša cilvēka attīstība norit lēnāk. Sen atpakaļ meitenēm jau bērni sāka dzimt 12-13 gados. Tēmas autoram jau šajā vecumā vajadzēja atrasties zem velēnām. Var taisīt dažādus pētījumus. Viens sēžot krēslā nospiedīs krāsainu podziņu un puse no pasaules vairs nebūs. Tad varēs patīt, kas notiek pēc tam.

Bazhix      Geiša, joprojām tukša diršana. Prasīja nosaukt zāles, piemēram, pret melanomu. Vari? Nevari. Jo tādu nav. Vēl vairāk, pat, ja Latvijas zinātnieki ir piedalījušies, piemēram Rigvir, izstrādē, līdz vēža slimniekiem tas nemaz nenonāk. Tad kāda jēga bija no tāda Rigvir? (ap 90% izpētes sponsorēja Latvija, btw)

coldlands    3 Būtu laimīgs nodzīvot līdz 70-80 bez slimībām, un aiziet tā smuki bez čīkstēšanas, viena diena.

Geisha      Bazix, es Tev pat nepateikšu kādas zāles ir pret galvas sāpēm. Nezinu, jo nelietoju. Un vakcinēties arī nevakcinējos. Man tie svešie vīrusi nav vajadzīgi.
Grindeks strādā. Ja nemaldos tad ar peļņu.
Nosaukumu nepateikšu, bet zinu, ka ir zāles pret vēzīti. Ja Tev ļoti vajag tad zinu kam prasīt. Pajautāšu un pateikšu kā sauc, kur pirkt un cik maksā.

Margriete  1 1 dažai nav poņas par medicīnu, bet ir prasme sameklēt vajadzīgo infu, ja vien tās interpretēšanai nav nepieciešamas specifiskas zināšanas. Kolīdz nepieciešamas, tā izgāšanās))
Par manipulatores spējām gan visu cieņu-"10" -desmit ballu sistēmā (ja tu darīsi/runāsi man pa prātam, es tev atklāšu, kur glabājas svētais grāls(

slieks    2 Tie ļoti bagātie sen jau sponsorē zinātieku pētījumus, tikai rezultātus līdz ar to viņi arī ir nopirkuši sev.

Geisha      Redzi, Margriet, kauns nav nezināt, bet vienmēr var pajautāt zinošam. Vai tiešām Tu visos jautājumos esi kompetenta?

Margriete      Nē, neesmu, un atšķirībā no tevis tos nekomentēju.

Selena    1 Es arī piekrītu tam, ka pirmkārt cilvēkiem jāmaina domāšana, tad jāmaina ēšanas paradumi, jādzīvo veselīgi- jāvingro, jāmeditē, jābūt daudz pie dabas, pašam sevi jādziedina un jāatjauno. Tas viss ir atkarīgs no mums katra paša!!! Jo ātrāk (Vēlams no bērnības) visu to piekopt, jo veselīgāki būsim, līdz ar ko pagarināsies mūžs. Protams pozitīva domāšana! Lai mums visiem veicas!
Ne vienmēr nepieciešami miljoni....

scully      Tagad biohakingu reklamē, kas visticamāk norietēs ar brīdi, kad kāds no aktīvajiem biohakeriem ne tuvu nenodzīvos līdz tiem 120. Gēni un tā... Tad es labāk uz baznīcu, kur sola mūžīgo dzīvošanu. Un kristietība tik drīz nenorietēs.
Otrkārt, tas atkal turīgajiem... Tiek piedāvat nepārbaudāms apgalvojums (sola ilgu mūžu) un la ito dabūtu jāpērk visādus gadžetus, jāiet visādas veselības pārbaudes dārgās klīnikās, jāpērk bioeko pārtika un strukturētais ūdens, stāvgaldus un ko vēl ne.
Es tad labāk audzēšu laukos sava zemītē tos ekoloģiskos burkānus...
Un tas, ja jāatpūšas arī kādreiz- jau sen ir teikts vienā no baušļiem.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu