Personīgā higiēna

Es nesen runāju ar vienu paziņu-vīrieti par šo jautājumu, runājām par vīriešiem. Viņš stāstīja, ka ļoti daudzi vīrieši visu nedēļu var nostaigāt vienās drēbēs un nemazgāties. Vakarā atnāk no darba, noģērbjas, samet drēbes kaudzē un lien gultā. No rīta pieceļas, uzvelk vakardienas drēbju čupiņu un aidā, uz darbu. Vai tiešām tā notiek? Es, protams, esmu pamanījusi, ka ir vīrieši (diezgan normāli pēc skata) ar ne pašu patīkamāko aromātu, izvairos no viņiem, bet es biju domājusi, ka viņi vienkārši ož, nevis, ka tās ir sekas elementāras higiēnas neievērošanai.
Un ko darīt? Teikt viņiem, lai ieiet divreiz dienā dušā un no rīta uzvelk citas drēbes? Viņi paši jau noteikti savu smaciņu nejūt.

kaspis1982  3 4 Nu jā,Jāpiekrīt sestajai paulai! Tāds kas pārvieto savu pakaļu ar golpu,noteikti ir sliktāks par tādu ar X6! ;)

erixx  5 6 Man piemīt tikai īsta vīrieša dabīgais, pirmatnējais aroms. Un to nevajag bojāt ar visādiem tur mākslīgiem gelejiem un šampuniem. Vajag izbaudīt.

av2  2 10 ha, ha, pilseetas smalkie deguni te salasiijussies . Bet nu, jaa, ja akuraati blakus nosezzaas kaads , kaada.....ar ne to svaigaako aromaatu, vareetu buut neforssi.Un tad? Dzziive nav nekaada non stop bauda , ja nezinaajaat ! Un cilveeki, kas straadaa fiziski, vienemeer vairak, vai mazaak nesmarzzzos taa, kaa pilseetas smalkie deguni gribees. Taapeec atslaabstiet tak , nejau offisaa "pilstpalvas biidod", kaut kas tie sarazzot reaali, ne tas ko juus eedat, ne tas ko muguraa velkat , ne tas ar ko juus paarvietojaties utt
Der padomaat par to, pirms degunus sskkobiit !

never_pa  1 5 Nevar nepiekrist un tas attiecās uz abiem dzimumiem. Iemesli dažādi -katru dienu nemazgājās,nevēlās lietot perspirantus, ir kādas slimības, kas izsauc nelabu smaku. Ko darīt, nu neko nedarīt -izvairies.
Galvenais atbildi pati par sevi- 2x dušā, katru dienu citas drēbes un rūpes par veselību.

Vaukskis      Pēc savas pieredzes apgalvoju, ka tā ir taisnība ! Tu esi precīzi aprakstījusi, kā reāli dzīvē notiek ar mazgāšanos.. . Ja dzīvotu Amerikā, kur cilvēki pārsvarā ir kā apsēsti ar tīrību mazgājoties dušā vai vannā tās pāris reizes dienā, tad varētu uzstādīt ultimātu, lai rīkojas kā pārējie, bet pie mums Tu neko nepanāksi. Esi reāla ! Pieaugušo paradumus ir ļoti grūti pamainīt tā- pēc kaut kādas svešas sievietes, kas tev nav autoritāte, ieteikuma. Visticamāk, ka panākumus cīņā par vīriešu personīgās higiēnas stāvokļa uzlabošanu varēsi gūt tikai ar saviem draugiem, mīļākajiem, vīru (-iem), ja būsi neatlaidīga un runāsi pārliecinoši.
Nav gan tā, ka paši smaciņu nejūt- vismaz tie, kuri nav pensijas vecumā ! Pie smakas arī, kā pie daudz kā cita, ar laiku pierod un ir pat tā, ka savējā iepretī svešajām šķiet pat pieņemama. Personīgi man nepatīk savu sviedru aromāts, bet citu vispār gāž no kājām nost, kamēr savu nedēļu nemazgāto kāju, nemainītā zeķu pāra smakai nešķiet ne vainas- tik vien kā kauns par to citu priekšā. Citu kāju un sasvīdušo zeķu aromāts gan ir pretīgs! :(
Ne mazāk būtiski būtu aktualizēt ātrās personiskās higiēnas jautājumu, proti, biežu roku mazgāšanu. Sabiedriskajās tualetēs spoguļojoties esmu ievērojis, ka nereti cilvēki pēc steidzamās darīšanas pat nevīžo nomazgāt noteikti netīrās rokas, bet uzreiz dodas prom kur nu kurais.. . Būtu vismaz ar ūdeni tās fiksi noskalojuši, ja ticība neļauj izmantot šķidrās ziepes un negribās veltīt procesam vismaz 20 sekundes sava laika !

rokons    3 Mana vecāmāte mācija - vecs ir tas kas smird

Kurts69      grūti runāt tā vispārīgi. Ir cilvēki, kas ir reāli šmuļi. Ir arī tāda nianse, kā atšķirīga vielmaiņa. Un sviedri vienam smird neizturami, bet citam nav tik traki. Duša no rīta un vakarā ir norma, kas vispār nav apspriežami.
Cilvēks pats var nejust, ka viņš smird tāpēc labāk vienkārši neriskēt.
Diemžēl ir pietiekami daudz vīriešu, kas neuzskata par nepieciešamu arī pēc tualetes apmeklējuma rokas nomazgāt. Zinu tādus kadrus starp saviem kolēģiem un godīgi sakot par to atceros katru rītu viņiem paspiežot roku...

riks086  2 5 Interesants jau ir pats sākums - vīrietis autorei stāstīja par citiem vīriešiem, ka šie nemazgājoties :)))))) Tas jau vien velk uz izdomātu stāstu....:)))
Bet, izmantojot iespēju, dalos pieredzē, lai visām būtu skaidrs - es mazgājos, vismaz vienreiz dienā (pēc rītarosmes), ja nepieciešams (pirms došanās uz pasākumiem, pirms tikšanās ar sievieti) - vēl biežāk, mainu/mazgāju/ja nepieciešams, arī gludinu drēbes...un daru to pats. Nu tā, autorīt un visas citas - sapratāt, cik es foršs??? :))))))))))))))))))))))))))))))))

riks086    8 ...jā un drēbes man čupās nav samestas; lietotās, bet vēl lietojamās - karājas uz pakaramajiem (nu labi, dažreiz uz atzveltnēm) tīrās - saliktas skapī vai plauktos, netīrās - kastē pie veļasmašīnas.... Lūk, cik es ne tikai tīrīgs, bet arī kārtīgs... :))))))))

medusbite3      Forssi.........

Chris1986  1 7 es atkal uzreiz iedomājos Blaumaņlaikus, kad cilvēki strādāja fizisku darbun, svīda, bet pirtī gāja vienreiz nedēļā, rokas pēc tualetes noteikti nemazgāja, zobus netīrīja. Bet katru vakaru bija sekss un bērni dzima nepārtrauktā straumē. Njā, varu iedomāties to smacenieku, kāds valdīja tajā mājā. Lāb, ka vismaz tajos laikos palaimējās nepiedzimt

Spoguliitis      To 12:56 Arii mazliet veelaak nebuutu veelams. Vilis Lācis. Akmeņainais ceļš. Līvijas iemesls paartraukt Roberta attieciibas ar gjimeni.
P.S. Un arii muusdienaas ir "gadijumi", kad nebuutu veelams piedzimt. Bet ja esi piedzimis - samekleet citu "gadijumu". Un jo aatraak, jo labaak.

Geisha  1 7 Chris1986
Tiešām lauku ļaudis pirtī gāja sestdienās. Manas vecmammas mājā bija tā, ka vakarā mūsu sievietes un arī vīrieši vakarā devās vai nu uz pirti vai uz kambari ar ziepēm siltu ūdeni un dvieli. Mūsmājās bērnus katru vakaru trenca mazgāties un ar netīrām kājām gultās nelaida. Pat siena zārdā nemazgājies gulēt nedrīkstēji. Katru sestdienas vakaru bija svētlaime pirtiņā nopērties un kārtīgi nomazgāties. Pēc pirtiņas bērni dzēra kompotu, bet pieaugušie alu. Svētdien visi pucējās, jo braucām uz baznīcu.

AivarsN  2 5 Mūsu senči varbūt retāk mazgājās,taču tik pat kā neslimoja. Ja divreiz dienā mazgājas ar ķīmiskiem līdzekļiem,tad ādai pilnībā zūd aizsargspējas un katrs bacilis brīvi nokļūst organismā. Ja vēl ņem vērā to saspiestību,kādā rīdzinieki dzīvo,tad nav ko brīnīties par slimību epidēmisko izplatību katrā sezonā. Kas par daudz,tas par skādi.

fargo  3 7 "Mūsu senči varbūt retāk mazgājās,taču tik pat kā neslimoja."

tu varētu dod kādu informācijas avotu par šo, vai arī tu vnk tā domā?

Garoznieks      Preilene, piedod, negribēju Tevi aizvainot. Man uzsita vilni Tevis rakstītais, vairāk tas tur, kurš sevi slavēja kā pāvs un citus nolika. Atzīšos, man rakstītais vēl šķita, ka tas ir izdomājums un sevis reklāma.

Drole    1 Ne jau no lipiigo slimiibu epideemijaam pilsonji 21. gadsimtaa atmet peedas.

https://www.youtube.com/watch?v=ReCvreRPdeY
https://ourworldindata.org/causes-of-death

krumuzagis    2 nebūšu objektīvs šajā jautājuma, jo nestrādāju klātienē, bet smaka atbaida no cilvēkiem, mēs jau esam vesels ģenerators, kas no apkārtnes uzsūc visu un dod uz āru. jābūt fiziski aktīviem, lai visu laiku cirkulē viss organismā, bet tas atkaŗigs no veselības un cilvēka attieksmes pret dzīvi.

Līdzīgi jautājumi
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu