Personīgā higiēna

Es nesen runāju ar vienu paziņu-vīrieti par šo jautājumu, runājām par vīriešiem. Viņš stāstīja, ka ļoti daudzi vīrieši visu nedēļu var nostaigāt vienās drēbēs un nemazgāties. Vakarā atnāk no darba, noģērbjas, samet drēbes kaudzē un lien gultā. No rīta pieceļas, uzvelk vakardienas drēbju čupiņu un aidā, uz darbu. Vai tiešām tā notiek? Es, protams, esmu pamanījusi, ka ir vīrieši (diezgan normāli pēc skata) ar ne pašu patīkamāko aromātu, izvairos no viņiem, bet es biju domājusi, ka viņi vienkārši ož, nevis, ka tās ir sekas elementāras higiēnas neievērošanai.
Un ko darīt? Teikt viņiem, lai ieiet divreiz dienā dušā un no rīta uzvelk citas drēbes? Viņi paši jau noteikti savu smaciņu nejūt.

AivarsN  2 4 Fargo. Tiem informācijas avotiem ne vienmēr var uzticēties. Mani vecvecāki nodzīvoja līdz turpat 100 gadu vecumam,nelietojot zāles un neejot nekādas ārstu pārbaudes. Viņi stāstīja,ka agrāk ja arī kāds cilvēks apslimis,visu izdziedēja ar dabas līdzekļiem. Jo attīstītāka medicīna,jo vairāk cilvēki slimo. Ar ķīmiju neviens nav izārstēts. Medicīnas biznesa interesēs ir ārstēt cilvēku līdz nāvei. Kādu vainu jau atrast var vienmēr,tāpat kā autoservisā.

coldlands    3 Muļķības, vienkārši agrak izdzīvoja stiprākie ar spēcīgāku imūnsistēmu, tagad tāda iespēja ir arī vājākiem pipliem. Tiem kam šķiet, ka agrāk bij zāle zaļāka, un debesis zilakas, ir jāsaprot, ka ar vecumu redze paliek sliktāka, lūk arī radās viss bālāks.

alien  3 1 Es nesen runāju ar vienu paziņu-vīrieti par šo jautājumu, runājām par vīriešiem. Viņš stāstīja, ka ļoti daudzi vīrieši visu nedēļu var nostaigāt vienās drēbēs un nemazgāties. Vakarā atnāk no darba, noģērbjas, samet drēbes kaudzē un lien gultā.

Pediņi tiešām tā dara?

rokons    1 Mazs koments par tēzi - ar ķīmiju izārstēt nevar.......
V;el atceros, ka zobārsts bija līdzīgs inkvizitoram, un pat kājminamas urbmašīnas bija. daudzi pēc tam izdzīvoja.......
Šodien var pat zobārsta krēslā iesnausties, ja neliels plombējums.
Sakopt sevi nav nekāda problēma gan no iekšpuses gan no ātrpuses

AivarsN  2 1 Ar vakcīnām imūnsistēmu sagrauj jau bērnībā. Tieši mūsdienās tikai retais sasniedz normālu vecumu. Vēl pirms tam,kad Pēteris 1.ieviesa alkobola lietošanu,ievazāja indīgos nakteņu dzimtas pārtikas augus un aizliedza audzēt īpaši vērtīgos vietējos augus,cilvēki dzīvoja vismaz divas reizes ilgāk kā tagad,jo kas gan viņiem būtu traucējis to darīt.

coldlands    2 Aivar, kas ir normālais vecums? Man apkārt pazīstamie omji ok opji ir pāri 80mit, un vēl pārvietojas, mirt vēl netaisās. Man šķiet ka tagad cilvēki atrak atmet pedāļus dēļ stresa, sabeidzot nervus, luk arī piemetas dažnedažādas slimības.

Geisha    2 Ai, Aivar nu kur tie seņči dzīvoja tos 100 gadus? Bībelē 100 gadu vecumā bērnu dzemdēja? Kam nav kalendārs tas jau nezina īsto gadu skaitu.
Senos laikos mira. Mira sievietes dzemdībās, bet vīri karalaukā. Bērni izdzīvoja tikai stiprākie.
Varbūt kādam paveicas novilkt līdz sirmam vecumam. Cik gados cilvēks paliek sirms? 50.
Jā mūsu seņči lietoja zāļu tējiņas un karsējās pirtiņā. Dzīvoja koka mājās kurām tika rūpīgi izvēlēta vieta. Galvenais cilvēkam nebija stresa.
Esmu lasījusi ka kareivji kad bija ierakumos tad tiešām nemazgājās un neslimoja. Un drēbju utis arī baroja. Mazgāties ar švammi un ziepēm 2 reizes dienā nav ieteicams. Tiešām ādas tauki tiek noberzti un āda atvērta mikrobiem. Bet no ūdens vēl neviens nav saslimis. Nevajag lietot Sefgard ziepes. Var saimniecības ziepes. Bet pēc dušiņas var ieziest ķermeni ar kremu.

AivarsN    1 Nav jau nekāds noslēpums,zinātne to apstiprina,ka cilvēka normāls mūža ilgums ir vismaz 140 gadi un ilgāk. Bībeles laikā bija ļoti atšķirīgs klimats un citi apstākļi,kas deva iespēju dzīvot daudzus gadsimtus. Karš protams neskaitās,jo tā nav dabīga nāve. Ne jau stress šodien nogalina cilvēkus,bet pilnīgi nekam nederīga pārtika. No tā arī vēzis. Senāk tāda slimība vispār nebija pazīstama. No mūsdienu mirušās,saindētās un vienveidīgās pārtikas cilvēkus saēd sēnes un kaitīgi mikroorganismi,ar kuriem novājinātais organisms vairs nespēj cīnīties. Lietojot uzturā tikai dzīvu, bioloģiski aktīvu, cilvēkam piemērotu pārtiku, vēzis atkāpsies pat vēlīnās stadijās. Medicīna par to klusē,jo vēža pētīšana un ārstēšana līdz nāvei, dod lielāko peļņu,tāpat kā daudzas citas,itkā neārstējamas slimības.

fargo    1 pareizi cilvēki saka - atlase neželoja, pat ne aristokrātijas bērnus. mira kā mušas. dzemdēt vajadzēja daudz. un vienalga, slimības biežāk bija kā spriedums, nevis pārejoša parādība. pat plaušu karsonis? tas ir viss, spriedums, vismaz nospiedošajam vairumam.

tu vnk nezini vēsturi, to ignorē, ka kaut ko izdomātu. vai tu zini par seno romu un epidēmijām? kur aristokrāti bēga uz lauku villām, ļaujot pilsētai izmirt, bet atgriezās, kad viss bija beidzies? vai tiešām nav dzirdēts par veselām provincēm, praktiski izmirušām epidemiju laikā? tas bija tik skarbi, ka mūsdienās to ir grūti pat iztēloties. iedomājies latvijas mazpilsētu ar līķu kaudzēm pilsētiņas centrā. tos met lielos sārtos, lai sadedzinātu.

vai tu esi lasījis tā laika cilvēku stāstus? arī literatūru, ne tikai vēsturiskās liecības? atver dekameronu. vnk pamēģini. tas IR stipri. vai čoseru.

mūsdienas lai arī nav nekāda paradīze un rožudārz, tomēr grūtības, kuras vairums piedzīvo ir nieks ar pagātni.

manuprāt tā ir nepateicība. par labklājību, mieru, par bada neesamību. nopietni, palasi.

sidrsslimības ir ļoti izplatītas, bet arī dzīvesveids ir ļoti mainījies. pat salīdzinot ar pirmo republiku, tik neseno pagātni. no vienas puses mūsu dzīves ir ātras, ļoooti ātras un pārvietošanās ātrums liels, tomēr arī jo daudziem dzīve ir salīdzīnoši laiska.

viena paziņa, jauna sieviete aizbrauca uz angliju strādāt. resna, resna. vnk ļoti resna. pēc astoņiem mēnešiem atgriezās divas reizes tievāka. kādai vajadzētu būt. smaga darba sekas. arī te strādāja, bet pavisam savādāk ir sēdēt birojā un šķirstīt papīrus vai rauties noliktavās.

tāpat agrāk. bērnību tomēr izdzīvojušos, nākamās grūtības norūdīja tā, ka viņi tiešām dzīvoja ilgi. un lai nemaldina dzīves ilguma statistika, kas ir vidējā t´ palātā. cilvēki tiešām dzīvoja ilgi. tie KURI izdzīvoja.

Drole  1 2 ".. tieši pašreiz, pateicoties veselības aprūpei, uzturam, higiēnai, dzīvojamās vides apstākļiem u.c., cilvēku vidējais mūža ilgums ar katru gadu palielinās." (C)

Nepareizi. Vairs ne.

https://youtu.be/ReCvreRPdeY?t=228

Geisha  1   Aivar! Tagad cilvēki ļoti daudz ceļo un no jebkura ceļojuma atved sev kādus suvenīrus baciļu izskatā. Piemēram Meksikā cilvēki neslimo ar vēja bakām. Arī migranti atved savus baciļus un savas slimības. Pasaule mutē.
Galu galā cilvēkam no kaut kā ir jāmirst. Un kāpēc lai tas nebūtu vēzis?
Kurš ir redzējis uz kapa vainagu ar lentu uz kuras uzrakstīts "sērojošais vēzis"? Nekā nebija mīlīši tur ir tikai lentas ar uzrakstiem no kaimiņiem, radiem, draugiem, darba kolēģiem, mīlošā vīra/sievas, bērniem. Nu, palasiet kapos kas rakstīts uz sēru lentēm.... (melnais humors) Sorry.

Līdzīgi jautājumi
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu