Badošanās un iziešana no tās

Kāda šeit klātesošajiem ir pieredze ar atsākšanu ēst pēc nedēļas neēšanas?
Es te plānoju sākt ar augļiem, bet īsti nav skaidrs, cik daudz un ko.
Idejas, ieteikumi, personīgā pieredze?

p.s. tas netika darīts ne vīriešu, ne svara dēļ. :)

lapukoks  4 1 Kādreiz esmu izmēģinājis badošanās praksi pēc Pola Brega ieteikuma. Mērķis bija izmēģināt - vai apsolītie efekti ir sasniedzami. Un apsolītie efekti bija :
1) organisma attīrīšanās no sārņiem;
2) liekā svara nomešana;
3) attīstīt spēju ar prātu un gribasspēku pārvaldīt savus pamatinstinktus, šinī gadījumā ēšanas kāri.
Visus šos efektus man izdevās sasniegt un arī dažus blakusefektus, dažus no kuriem varam vērot šeit PA (līdzcilvēku reakcija, kas parāda viņu neizpratni, neuzticēšanos un nespēju pieņemt to ko pats nesaprot).
Par ēst atsākšanu - vispārējā rekomendācija: cik ilgi badojies, tik ilgi arī jābūt atsākšanas periodam. Ti - ja, piemēram badojamies 10 dienas, tad 10 dienas arī atsākšanas periods (1.dienā ēdam ~10% no parasta uztura, 2.dienā - 20%, 3.dienā - 30% utt. līdz kamēr sasniedzam ikdienas pārtikas devu). Ko ēst pirmajā ēdienreizē? Kāds badošanās praktiķis iesaka nelielu vārītu tomātu bez mizas, cits - tikai ēdamkaroti vīnogu sulas.
Man pašam izdevās pārliecināties, kas notiek ja neievēro šos ieteikumus. Reiz pēc neilgas 3dienu badošanās nespēju pretoties kārdinājumam un "nolocīju" krietnu sauju ar kūpinātām reņģēm. Un turpat pie galda gandrīz aizmigu. Asinis aizplūst uz kuņģi un smadzenēm tiek mazāk. Tikai pēc badošanās visa vielmaiņa un asinsrite ir izteiktā taupības režīmā. Un tas nozīmē ka labi paēdot uzreiz pēc badošanās var iestāties līdzīgs efekts kā pienīgām govīm piena trieka. Bet tas jau ir cits stāsts.

Peleks  3   nu pārforsēsi saraus kuņģi krampī, nebūs aptīkami, iesaku sak pa bikiņam ar ogļhidrātiem bagātu ēdienu, tad lēnām pārej uz taukaināku, bet nu ēd bieži un pa drusciņai, nenošokē savu kuņģi

LaVerna  1 4 Tessa (2019-11-25 21:18), visiem ļaužiem ar normālu vairogdziedzera darbību, svaru "uzēst" ir 100x vienkāršāk, kā tos liekos kg pēc tam "nomest". Nemaz nerunājot par gadījumiem, kad tas dziedzeris vai kas cits organismā sāk strādāt šķērsām pat pie vispareizākās ēšanas un dzīvesveida.

Tikai pirms uzsākt kaut ko tādu, der uzzināt un kārtīgi izstudēt (!) visu diētu/badošanās gan pareizu gaitu, gan iziešanu no tām, gan arī SEKAS!

- mūsdienu cilvēki nav vēl savu apziņu tiktāl apgreidojuši, lai varētu pārtikt tikai no saules gaismas un plika ūdens! (diemžēl, bet fakts, dzīvojam joprojām tikai 3D, un nevajag sevi mānīt, ka esi savādāk būvēta)

- Autore un pārējie badotāji, jūs zināt, no kā pārtiek jūsu pašu smadzenes? un kas notiek ar smadzenēm, ja tām pat dienu nedod "paēst"??
-> visi, kas šo tēmu palasījuši, jau zin, kas notiek ar tāda cilvēka smadzenēm, kas ne tikai savu kuņģi un pārējos orgānus, bet arī galvu (prātu) sāk turēt badā.

p.s. ļoti ceru, ka Autore savas iegūtās mānīgās "foršās" sajūtas nesāks reklamēt un ieteikt citiem. Nedod Dievs, vēl arī uzkraut saviem bērniem, ja tādi ir!

Tessa  1 5 es vispar neiedziljinajos pašos procesos. un nedomaju, ka autore njems to vera, šadi eksperimentetaji vismazak doma par to, ka var kaitet. sev vai citiem, sludinot savu pieredzi.
es vienkarši teicu, ka tas ir nepratiigi un nepareizi, bet vai tad tam ir jega?

Drole    1 > 2019-11-25 16:21

"Jāatsakās tik no maizes, kartupeļiem, olām, auzu pārslām. Saldumus un baltos miltus jau tagad nekādi nelietoju, sāli arī ne. Un ja vēl atļauta kafija.." (C)

Pavirshi lasiits.

Olas ir keto stuurakmens.
https://www.dietdoctor.com/low-carb/protein

Saali ir jaalieto obligaati, iipashi keto un iipashi iipashi pie intermittent fasting (labu saali!), citaadi aatri vien noliksi karoti.
https://youtu.be/dl5QTM7mQNY
https://youtu.be/amJ-ev8Ial8

Kafijai ieteicams pievienot sviestu/shokolaadi (tiiru, bez piedevaam), kaneeli etc
https://www.ruled.me/keto-guide-intermittent-fasting/

AivarsN  3   Seni raksti vēstī,ka ļoti sen,kad mūsu Zeme vēl nebija pārcietusi briesmīgās katastrofas,kuru rezultātā zaudēja lielāko daļu atmosfēras, cilvēki sāli uzturā nelietoja,jo tas nebija vajadzīgs. Taču vēlāk,kad atmosfēras spiediens nokritās līdz kādiem 20% no agrākā,sāls izrādījās vienīgais glābiņš lai uzturētu dzīvības funkcijas. Tika rīkots pat sāls dumpis,kad tautai to nenodrošināja. Tieši tāpēc šī pārtikas piedeva senatnē ļoti augstu kotējās. Pavāru sāls sastāvā ir ļoti sīki smilšu graudiņi,kuri bojā asinsvadu sieniņas. Holesterīns aiztaisot šos bojājumus,rada aizsprostojumus,jeb trombus. Patiesībā vainīgs nav holesterīns,bet tikai nekvalitatīvs sāls. Tāpēc labāk lietot jūras sāli.

Tessa    3 Seni raksti vestii par sals lietošanu? mda. beidz pipet laminatu, Aivar!!

AivarsN  2   Tessa,vai tiešām domā,ka sāli cilvēki iepazina tikai pavisam nesen? Es gan nezinu precīzi,kad tieši notika tā liktenīgā katastrofa,jo tās bijušas vairākas. Oficiālā vēsture par to protams klusē,jo tad atklātos citi nesmukumi. Kā piemēram,kas un kādā veidā gandrīz pilnīgi iznīcināja iepriekšējo augsti attīstīto civilizāciju un vēlāk kolonizēja praktiski visu pasauli.

vilx    1 AivarsN - būsi rentēvēbaltik noskatījies pasūtījuma sižetu, kura mērķis ir krieviem likt atteikties no Ukrainas sāls raktuvju lētā produkta izmantošanas.

AivarsN      Es jau ļoti sen neskatos nevienu TV kanālu,jo tie visi ir tikai cilvēku muļķošanai,neatkarīgi no valsts. Tieši par sāls iedarbību un vēsturi esmu izstudējis ļoti daudz materiālu, par cik tas man pašam aktuāli. Nav jau nekāds noslēpums,ka daudzi pārtikas ražotāji sadarbojas ar farmācijas mafiju. Vieni indē ar dažādām kaitīgām piedevām,bet otri izliekas ka ārstē un tikai palielina peļņu. Senatnē sāli ieguva tikai no jūras ūdens. Arī mūsdienās pēc senajām tradīcijām iegūta sāls skaitās ekskluzīvs un līdz ar to arī ļoti dārgs produkts.

Inta777  1   Varu padalīties ar savu 14 dienu badošanās pieredzi (tiesa,aptuveni pirms 15 gadiem), ko izgāju speciālista vadībā, pēc teorētiskā kursa noklausīšanās.
Pilnībā piekrītu tiem, kuri komentāros norādīja, ka svarīgs ir mērķis kāpēc vispār to dara. Kāpēc es to darīju? Interesēja pieredze un bija iespēja iziet speciālista uzraudzībā.
Arī jāuzsāk badošanās pakāpeniski, Jo ilgāks badošanās periods, jo ilgāks sagatavošanās un iziešanas periods.
Es personīgi triju dienu laikā samazināju uzņemtā uztura daudzumu un pārgāju uz vieglāku, pēc tam otrādi.
Pirmās trīs dienas bija sausās - pilnīgi bez jebkāda šķidruma. Citi grupas dalībnieki lietoja ūdeni, es izvēlējos pirmās trīs dienas bez ūdens. Normāli, es teiktu pat vieglāk - netiek kairināts kuņģis. Turpmākajās dienās dzēru ūdeni. Pēc 14 dienu badošanās pie normālas barības pakāpeniski atgriezos aptuveni trīs dienu laikā.
Ko es no tā guvu?
Uzreiz pateikšu - man nebija svara problēmas, man nebija veselības problēmas. Mani interesēja badošanās kā garīga prakse. Visas badošanās laikā es ikdienas dzīvē neko nemainīju - strādāju, gāju uz treniņiem, gatavoju ēst, vedu bērnu uz bērnudārzu utt.
Tātad, par badošanās laikā gūto pieredzi. Kad prātam paskaidro, ka tagad dzīvosim tikai uz ūdeni, viņš nomierinās un neceļ paniku. Vienā brīdī sajutu, ka var padzerties skalojot muti vai mazgājot zobus - organisms ūdeni uzņem caur mutes gļotādu.
Saasinājās oža un smaržu izšķirtspēja un vienā brīdī atskārtu, ka var "paēst" no smaržas, pie tam ēdiena smarža neizraisa vēlmi ēdienu apēst, tas ir, es bez problēmām gatavoju ģimenes locekļiem ēdienu, pati to nelietojot.
Uzlabojās redze - palielinājās redzes asums.
Otrajā nedēļā organisms ieslēdza enerģijas taupības režīmu - kustības kļuva apzinātākas, nedaudz lēnākas, bet toties precīzas, arī runas "plūdi" apsīka, tas ir, pārgāja vēlme runāt runāšanas pēc - mēs ikdienā runājam daudz lieku un nevajadzīgu, vienkārši runāšanas pēc, kā arī

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu