Ne mans plecs.

Sveiki.
Ģimenes ārstu gandrīz nepazīstu, pie baltiem halātiem iet, pēdējais ko darīšu.
Jau ilgāku laiku sāpes plecā, precīzāk – ceļot roku augšup. Bet klabināt oho taustiņus varu uz nebēdu. Tieši nepateikšu, tikpat trauma varēja būt, ko uzreiz nepiefiksēju; varēja rasties arī no apaukstēšanas. Voltaren gēls un vēl kaut kāds mēģināts, dod īslaicīgu efektu. Zemestauku uzlējums beidzies.
Ceru, ka nekas traģisks nav, bet varbūt kādam ir padomā ko varētu pasmērēt, kāda vecmāmiņas brīnumzālīte?
Vēlos sevi nedaudz piešpaktalēt, ja nu gadījumā kas :)

av2  1 5 Kaapeec vispaar vajag ..ggimenes aarstu? Ej uzreiz pie speciaalista. (ortopeedists/kkirugs) Uztaisiis skaneejumu, pateiks kas par vainu. Visticamaakais, ka kaads nervs spiezz. Man taa bija peec avaarijas, viens kakla sriemelis bija ne-vietaa iisti , spieda kautkaadu nervu, labaa roka bija problemaatiski pacelt. Uztaisiija nopietnu operaaciju , saskruveeja divus tos kakla skriemellus kopaa . Viss perfekti tagad.

Leonija  1 4 ne visi ģimenes ārsti ir labi, ne visi poliklīniku neirologi ir labi, tāpēc cilvēki neuzticas mediķiem kopumā, bet velti. Labākie traumatologi ir to vērti, lai atļautos vizīti, un tad jau cerams arī kvalitatīva bilžu diagnostika neizpaliks.
šeit vajag konkrētu diagnozi. viss, ko mēs zinām, ir, ka skarts nervs, kas piedalās rokas pacelšanā. tā kā šie nervi iznāk no mugurkaulā atrodošamies muguras smadzenēm, tā ka ne vien apaukstēšanās vai trauma, bet arī mugurkaula kādas daļas deformācija var radīt šādu simptomātiku.

Tessa  3 7 akdies, un vel kads stasta, ka lauka 21.gadsimts. iesaku uzreiz gulties smuka ozolkaste, vismaz zinasi, kads izskatiisies uz atvadam.
protams, tas ne par plecu, bet arstet ilgstošu vainu ar uzlejumiem? viduslaiki.
kas ir ar tiem arstiem, bail, vai? nevajag stastiit, ka netici un tie tik naudu pleš, lavočkas tantuku sarunas.
jasak ne ar kadiem manualiem terapeitiem, bet ar gimenes doku. noziimejumi uz analizem (paradiis iekaisumu un parbaudisi rumpja škidrumus vispar), uz rentgenu, magnetisko, pleca USG. talak pie traumatologa, Latvija ir izcili speci. varbut iztiksi bez operacijas, tikai ar manipulacijam.
ja vilksi garuma, paliks sliktak.

av2, LV pie gimenes arsta ir jaiet, lai dabut visus nozimejumus un lai kopaina nemaksatu 100 EUR (par analizem, izmeklejumiem un vizitem), bet ne vairak par 15-20, amurikas miljonars tu musu.

av2    2 Tessa - ASV ir tiessi taapat. Esot jaaiet pie "primary doctor " vispirms. Un vinni vienmeer burksskk, kaapeec es uzreiz ejot pie speciaalista. Kaapeec ? Aiztaupaas laiks 3x , attraak tieku izaarsteets liidz ar to , un :)) mazak nokaass maniem apdrossinaataajiem , kas gan man ir ta vienalga..
Arii LV esmu bijis pie speciaalistiem, gadiijaas pamatiigi sauksteeties tiessi LV , bet nu jaa, bija kautkas jaamaksaa. Bilde laikam bija 14 , zaales 30 +/-.

coldlands    3 Ārsts un rengens, un tālāk po spisku, savādāk būs pis....c☝

ugunntina    2 Labrīt. Prātīga doma, izmeklēs un tad jau piemeklēs īstāko terapiju...savādāk vari iedzīvoties lielās problēmās...vēl jo vairāk, ja no tā visa laicīgi ārstējot var izvairīties😇

riiitarasa    4 av2 Ja iet vispirms pie ģimenes ārsta, tad ar norīkojumu pie nākamā speciālista jāmaksā 4.5eur nevis 25-40eur. Ja aizies ar norīkojumu pie speciālista un tālāk norīkos uz fizioterapiju būs jāmaksā 0eur nevis bez norīkojuma 25-40eur.

Rouzita  2 3 ja ir veselības apdrošināšanas polise, labāk uzreiz pie speciālista.

av2  1 1 riitarasa - vai tad nav veseliibas apdrossinaassana, kas nosedz visaadas teraapijas utt? Pluss, ja arii samaksaasi ko, tiksi pie aarsta uzreiz, neviss peec 3+ meenessiem ?
Ja taa paskataas reaali , ta iisti ko tas ggimenes aarsts dara ? Noseedi pie vinna rindaa , tad izmeera asinspiedienu,2 minuutes parunaa ar tevi , un.... iedot tableti, lai nesaap galva, un aizsuuta tik un taa pie speciaalista 99.9% gadiijumu .
Es sseit nerunaaju par sarezzggitaam , nezinaamam saslimssnaam,vai lloti vienkaarssaam saslimssanaam, bet, nu piemerma, ja cilveeks "nolauzz" kaaju, ja vinnss zina kaadu speciaalistu vajag , arii pie ggimenes aarsta vispirms, un tad..... pie kkirurga, vai kaa? Man ssito nesaprast !
Labi , ka vismaz pirms iet pie zobaarsta, nevajag pie ggimenes aarsta.

aija_69    7 Manā dzīvē ir bijuši vairāki gadījumi, kad jāsaka, paldies Dievam, ka neklausīju dakteriem un paļāvos uz sava ķermeņa resursiem un atlabšanu. Kā profesionālai datortaustiņu klabinātājai arī man ir bijis kāds 4-5 mēnešu periods, ka nevaru pacelt roku uz augšu vai aizpogāt krūšturi. Pleca saišu operācija neizklausījās vilinoši un laiks visu ir izārstējis pats.

Pēdējai gadījums: iepriekšējā vasarā vērsos pie ķirurga-ortopēda ar sūdzību, ka problēmas ar pēdām, ko darīt ar tautu dejām, vai varu turpināt lēkāt? Pierakstoties pa maksu saņēmu 5 min uzmanību un īsu atbildi, ka, ja sāpes ir ciešamas, lai turpinu dejot.
Pēc 4 mēnešiem pienāca arī konsultācija pie speciālista pa 4.50, tas bija vērtīgi, ierādīja dažus vingrinājumus, uzspieda uz dažiem sāpīgiem punktiem un nozīmēja bezmaksas fizioterapeitu, mana rinda būs pēc 6 mēn. Dejoju, pēdas sen vairs nesāp, un vasarā labprāt iziešu fizioterapijas kursu.

Manā ģimenē joko, ka, ja veselība ir pietiekoši laba, ir resursi un laiks, tad ārstu apmeklējumi ir vērtīga lieta.

Pati dzīvē cenšos vērot un atdarināt cilvēkus, kuri ir lieliskā fiziskā formā, enerģiski, dzīvespriecīgi. Cilvēki, kuri par mani ir 20-40 gadus vecāki, viņu dzīves ikdienas receptē neredzu ārstu speciālistu izmeklējumus, norīkojumus, nebeidzamās vizītes.

meenesgaisma    4 av2
Veselības apdrošināšana nav visiem. Veselības apdrošināšana ir izdevīga, ja pilnībā sedz darba devējs, vai arī darbiniekam jāmaksā 50%. Ja pats sevi apdrošina pilnībā, tad nav izdevīgi, jo cik gan reizes gadā ej pie speciālistiem, cik gan iztērē veselības uzlabošanai? Ja nav ļoti lieli izdevumi, tad pats sev vari nosegt tēriņus, izdevumus par to summu, ko būtu iemaksājis apdrošinātājam.
Ja sāpes ir ļoti neciešamas, tad protams jāiet par pilno samaksu ,bez norīkojumiem, bet kā izskatās autora teksta viņš var paciest sāpes, nav tik traki..Tātad , ja nav apdrošināšana, vēlme pārmaksāt, tad var iet ar norīkojumiem. Ja ir apdrošināšana, tad kaut nākamo nedēļu var iet. Ja negribas vilkt garumā un nav apdrošināšana, tad var iet par pilnu samaksu pie speciālistiem.
Tu tā raksti, it kā visiem Latvijā būtu veselības apdrošināšana.
aija_69
Ieteiktu Tev pierakstīties Orto klīniku Duntes ielā un nebūs jāgaida 6mēneši. Ilgākais jāgaida pie rehabilitologa un pie fizioterapeita var tikt pēc pāris dienām.

aija_69    1 Paldies par ieteikumu 11.35
Manā gadījumā sāpes vairs nav aktualitāte un dzīvesvietai tuvākais gaidīšanas laiks ir 4+6 mēneši. Protams, ja būtu nopietnas problēmas, tad brauktu 250km uz Rīgu, lai saņemtu palīdzību.

riebekle    1 Ģimenes ārsts. Tālāk jau paredzu nosūtījumu uz rentgenu un/vai pie speciālista. Ja bail no ilgās gaidīšanas pie speciālistiem, iesaku izmantot rindapiearsta.lv. Reti kurš zina un izmanto, bet ir vērts. Vēl - 10 reizes pie fizioterapeita ir bezmaksas (vai, pareizāk sakot, par minimālu pacienta līdzmaksājumu), bet tad jābūt nosūtījumam pie rehabilitologa, kurš jau tālāk nozīmē fizioterapeitu. :)

ube      Šitie bailīgie veči!! Jā bail no daktera, tad sāc rāpot uz kapu pusi...

tautietis  1 1 Veselības centrs 4. dakteris V. VANAGS.

Amadejs  2 2 Diemžēl tā parasti notiek pirms aiziešanas..:(

daris  3 1 Trūkst kalcijs

Līdzīgi jautājumi
Sapes pleca (26 atbildes)Pleca fiksesana (6 atbildes)Sap plecs (8 atbildes)Apaukstets pleca nervs (14 atbildes)
Līdzīgi jautājumi:

Sapes pleca (26)

Pleca fiksesana (6)

Sap plecs (8)

Apaukstets pleca nervs (14)

Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu