Ko lietot lai mazinātu ēstgribu ?

Ko lietot lai mazinātu ēstgribu ?Ko lietot ( narkotikas nepiedāvat) lai mazinātu ēstgribu ? Vēlos notievēt , bet patīk labi paēst.

rokons      Jāēd negaršīgs ēdiens, un bez cukuriem 2024-07-12 22:36

janisb      =>TikaiTu Man ir pilnīgi vienakdzīgs Tavs veselības stāvoklis un diagnozes, bet lai zinātu cik izmaksā mēneša deva tievēšanai ir jāzin kāda dozēšana ir šādam pielietojumam. Vai nu Tu runā neko nejēdzot, vai ari esi kā minimums interesējusies par lietošanu svara zaudēšanas nolūkos.
Sadaļa par to kam domāts medikaments, pāris klikšķi googlē, 10min lasīšanas un šādi fakti
Ozempic setificēts diabēta ārstēsanai FDA un EU, dozējumi 0.5..2mg, aktīvā viela semaglutide
Wegovy setificēts svara zaudēšanai FDA un EU, 0.25..2.4mg, aktīvā viela semaglutide
gan Ozempic gan Wegovy ražo Novo Nordisk
Un te nu vietā ir jautājums, kāpēc visi runā par Ozempic, bet neviens nepiemin Wegovy, atbilde ir vienkārša - ražotājs Wegovy štatos pārdod par 45% dārgāk nekā Ozempic par to pašu devu...
Un fināla secinājums "domāts TIKAI diabēta slimniekiem" neatbilst patiesībai jo izņemot iepakojumu un devas izmēru nekādu citu atšķirību starp šiem medikamentiem nav.
2024-07-12 22:50

rudmate7      Nu interesanti, te vajadzētu apsvērt , skatoties profila info, svara pieaugumu, laikam jau dāma aizmisusi vieninieciņu pie svara kg. 2024-07-12 23:06

Ievinjata      Tā kā te kāds norādīja var pakonsultēties ar endokrinologu. Man izrakstīja Rybelsius. Tas esot pret pārmērīgu ēst kāri. Tā kā esmu diabētiķe, man tās ir par velti, bet tāpat vien būs gana dārgas. Pagaidām gan esmu maz lietojusi un mazāko devu. Grūti pateikt. Ēst negribas ne vairāk, ne mazāk. Iesaku fiziskas aktivitātes. Šovakar vingroju pa dārzu un galīgi negribējās ēst. Galva aizņemta ar citām domām. 2024-07-12 23:45

Bitiits      Gurķus !! Skābus gurķus ar pienu !! Mēnesi no vietas !! Un tev nāksies vakaros divas reizes izģērbties ,lai būtu kam iet gulēt !!! 2024-07-13 00:12

Chris1986      Nevajag vakarā dzert vairāk par 3 aliņiem, tad vēders neaugs 2024-07-13 00:31

sergijs      Semaglutīdi tiešām esot liels zinātnes sasniegums. Atceros, ka covid laikos lasīju par to, ka neesot efektīvu pretsvara zaļu, ka izstrādē esot semaglutīdi un tad būšot. Un, re! Tagad beidzot ir un strādājot.

Es no savas ĢA izlūdzos recepti un maksāju no savas kabatas par 3mg devu. Tas ir dārgi (es cenu varētu nosaukt, bet nezinu, vai oho politika to pieļauj, neriskēšu), no otras puses es arī izdodu ļoti daudz naudas par ēdienu.

Lietoju 3-4 mēnesi (bija ar pārtraukumiem) un pa vidu man bija visādas kibeles, biju samazinājis līdz minimuma savu sporta programmu, tāpēc neteikšu, ka rezultāts būtu nomesti kg.

No otras puses piekeru, ka domāšana un impulsi ir dabiski mainījušies - tajās situācijas, kad pirktu ēdienu vai uzēstu vēl kaut ko, vienkārši to nedaru, nejūtu vajadzību. Ir aptuveni tā, kā droši vien ir normāliem cilvēkiem - pastāvīgas-kaut-kā-ieēšanas-kāre-un-bada-sajūta ir stipri mazāka vai pat vispār nav. No otras puses - gardumi jo projām patīk un diemžēl, ja iesāk tos un nepiedomā, tad var paēst par daudz.

3mg deva tabletēs esot diabēta ārstēšanai. Injekcijās ir īstā pieeja svara mazināšanai. Un tiek klīniskie pētījumi par semgalutīdu tablešu formu tieši priekš svara mazināšanas ir veiksmīgi un noslēgušies un zāļu aģentūras pašlaik veic pēdējos darbus reģistrācijai. Latvija laikam iepaliek - gan zāļu aģentūra bremzē, gan ārsti nezina par semglutīdiem priekš svara kontroles. Bet svara kontroles tablešu deva laikam tiks rekomendēta ar gandrīz 10 reizes lielāku semgalutīdu devu nekā diabētam. Tātad svara kontrole būs dārgāka. Un pašreizējie 3mg tabletēs galīgi nav optimālā deva. Ja 3mg nestrādā, tad tas tikai nozīmē, ka jāgaida pilnā tablešu forma vai jāpērk injekcijas. Tas viss gan laikam būs 10 reizes dārgāks, ja jau deva lielāka.

Blaknes es nejūtu, nav man tādu. Bet lasu, ka samazināta uztura deva noved ne tikai pie tauku samazināšanas, bet arī pie muskuļu masas samazināšanas un tā ir reāla probl
2024-07-13 00:53

sergijs      ..., bet arī pie muskuļu masas samazināšanas un tā ir reāla problēma. Tur atkal farmācijas industrija tagad ir iedegusies un muskuļu audzēšanas (t.sk. exercise mimetics) zāles (t.sk. pret sarkopēniju) ir nākamā lielā farmācijas tēma pēc svara zālēm. Diemžēl gatavu zāļu nav, bet ir vairākas vielas atrastas, ir kļīniskie pētījumi, ir lielas cerības pēc kādiem 1-3 (?) gadiem tik arī pie muskuļu saglabāšas, audzēšanas vai pat pie fizisko aktivitāšu mimētikas-aizstāšanas zālēm. Katrā zinā - šīs ir semaglutīdu blaknes, semaglutīdu industrija ir milzīga un tāpēc ir aŗī milzīga motivācija un spiediens šo atrisināt.

Bet šajā semaglutīdu stāstā ir viena globāla detaļa. Proti - tas ir fantastiski, ko mūsdienu zinātne spēj. Gadu desmitiem un simtiem svara zāles meklēja nesekmīgi - tagad ir. Tāpat uzskatīja, ka muskuļu audzēšanas zāles nav iespējamas. Bet tagad šādu zāļu izstrāde jau notiek un ir cerības tikt. Tāpat taču reāli ir industrijas milži, kas meklē zāles jaunības atgūšanai (Altos Labs utt., arī ChatGPT Altman ir savs farma uzņēmums) un ir pat rezultāti.

Forši, ka mūsdienu jaunieši un cilvēki var mēģināt šo visu mācīties, strādāt šajās industrijās (tad gan jābrauc uz ārzemēm). Un tās pilnībā maina ekonomiku. Eiropa ir tik ļoti kritusi uz tūrismu un NĪ spekulācijām. Bet ja Eiropa reāli sāktu investēt farmā, visās jaunajās tehnoloģiju lietas. Uhh, ko tikai tad varētu izdarīt cilvēku labā!
2024-07-13 00:58

Eneile      Interesantu dzīvi, kas sagādā prieku. 2024-07-13 01:31

Drole      Labticiigajiem Pharmas klientiem, kas reklaamas iespaidaa cer ar aamuru salabot savu datoru: "GLP-1 agonists like Ozempic don´t just act on the digestive system and pancreas, they also activate very specific cells in the hypothalamus of the brain called Orexin cells. Orexin neurons control things like hunger, satiety, metabolism, and sleep. There are only about 100k in a healthy brain. A lack of Orexin can cause disorders like Narcolepsy, where REM sleep starts intruding on the waking state, with sleepiness, sleep attacks, hallucinations, and sleep paralysis while awake. In short: Ozempic makes you produce too much Orexin A in your brain and it can cause this anxiety. Furthermore, both an overactive and underactive orexin signaling pathways have been found to be associated with depression."
https://youtu.be/7I030YFyV74
https://youtu.be/vzRjkNYT-U8?t=45
2024-07-13 09:25

Bitiits      Gurķī.Skābēti gurķi ar pienu ,Mēnesi no vietas ..Rezultāti garantēti!! 2024-07-13 10:34

tracer      Vajag vienkssrshi nodokljus paaugstinaat
Un eeshanas probleema atrisinaata😃
2024-07-13 10:55

MrAction      Variti kartupelji ar visu mizu. Mizu janomizo. 2024-07-13 10:56

SANPAULU      Ēdienu 2024-07-13 11:13

vikentijs      Gribi ēst,apēd ābolu. Negribi ēst ābolu,tātad negribi ēst. 2024-07-13 11:30

LaskovijMerzavec      Lietot smadzenes vajag…. 2024-07-13 12:09

fargo      pilnībā izslēgt no pārtikas graudus(maize, bulkas, rīsi, makaroni utt) un jebkādu pieviento cukuru - jebkāda konditoreja(konfektes, saldējumi, cepumi, viss šitas prom uz pavisam), jebkāds sasaldēts/iepriekšsagatavots/rūpnieciski ražots produkts un jebkādas rafinētās eļļas, nav svarīgi, kas ir rakstīts kā sākumprodukts. nevienu gramu.
viss nostāsies savās vietās pats no sevis.
2024-07-13 13:03

Chris1986      Patika Aivariga doma par proteīna kokteiļiem 2024-07-13 15:22

Rozze      Ielūkojos Jūsu profilā. Ja auguma garums = 167 cm un svars 60kg, tad jau ir normāli.
Ja vnk gribās slaidāku figūru, tam der aktīvā atpūta - peldēšanās, riteņbraukšana, da kaut vai rītarosme un garākas pastaugas ar kājām.
2024-07-13 15:25

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu