Hormonālā kontracepcija.

Hormonālā kontracepcija - nevis tikai teorētiski par&pret, bet gan prakstiski, iz dzīves. Kāda ir bijusi Jūsu pieredze?
/viedokļi ir tik pretēji, ka netieku gudra :/

Paldies. :)

Adore (2006-02-16 22:30)      normaala pieredze. nekaadu probleemu. nekaadu blakusparaadiibu. viss atkariigs, vai izraksta pareizaas tabletes.

egipte25 (2006-02-16 23:26)      atziistu tikai spiraali....

SievieteMelnaa (2006-02-16 23:33)      Praktiskaa pieredze - ne visu vajag notesteet uz sevis, lai secinaatu, ka tas ir meesls.

Minna_Bremze (2006-02-16 23:46)      Ja netiec gudra, tad arī problēmas uzradīsies...

Ārsti ir nekas cits kā pārdevēji. Viņi redz, ka jauna meitene ir pietiekoši gudra, jo pati meklē kontracepciju. Tādēļ viņi izraksta tabletes, lai šī pati meitene nenāktu pēc kāda laika uz abortu. Jo ja jau zaķim pietiek prāta padomāt pirms, tad pietiks arī prāta iedzert šaibas laikā, un varbūt ar laiku abortu statistika nebūs tik briesmīga.

Cita lieta ir blaknes. Tās ir. Pirmo mēnesi asiņošana, pēc tam sausa maksts, depresīvs garastāvoklis.
Tabletes taču ietekmē smadzenes, rēķinies ar to.

Bet plusi ir dvēseles miers, apziņa, ka mēs jau tā ikdienā tiekam bendēti ar visādiem mēsliem, kā arī vīriešu bezatbildība.

neko (2006-02-17 04:01)      cik atiecas uz manam sievietem un sievietem kam velu labu.. neiesaku. pasham pieredzes protams nav, bet esmu redzejis ka ar sekam mokas tas kas bijushas ar mani kopa... esmu baraukajis pie maaasas uz slimnicu, kas tur ta visa rezulta nonaca.

citadi.. nu protams katras pashas izvele... viena dzer homonus, cita shjauc koku.. sakuma jau visas jutas labi.

Adore (2006-02-17 07:33)      lasu un briinos, kur taadas shausmas... pilniigi shsuasmu staasti. uz nakti labaak nelasiit :)
2 gadus lietoju hormonaalaas tabletes un ne man tur kas izzhuva, ne arii depresija, ne trakumseerga piemetaas, ne slimniicaa bija jaagulaas, ne meenesi asinoshana...
viss bija normaali. un vareeju pilniigi mieriigi dziivot neparko nedomaajot un neuztraucoties.

nezinu kaadas juus tur taas tabletes dzerat.
man piemeeram aarsts izrakstiija Microgenon un no taa nekas no ieprieksh mineetaa nerodaas.
es gan zinu gudriites, kas pashas uz savu galvu bija dzerushas tabletes, tad gan tur viskaut kas var buut.

bez tam zinu meichu, kurai bija sachakareejies cikls un meeneshreizes taadas, ka pa sienaam jaaraapo. aarsts vinai lika dzert hormonaalaas tabletes, lai noreguleetu ciklu un atvieglotu meeneshreizes. cik zinu tagad vinai viss ir ok. viss nostabilizeejies.
laikam jau aarsts vinu gribeeja nogalinaat....

Adore (2006-02-17 07:46)      nee nu protams, ja aarts izraksta hormponaalaas tabletes, paskatoties tikai uz sievieti, tad varbuut vinsh var arii noshaut greizi.
bet tak to dara ginekologs, kursh ieprieksh veic izmekleeshanu un panem visas nepiecieshamaas analizes, lai noskaidrotu, kaadas tabletes buutu vispiemeerotaakaas!
nu vismaz man taa bija :)

Adore1 (2006-02-17 08:00)      neko vai tad ginekologs taam tavaam draudzeneem nepateica, ka, ja paraadaas blakus efekti, kas nopietni apdraud gan fizisko, gan gariigo veseliibu, tad momentaali jaapaartrauc dzert tabletes un nekaveejoties jaaierodas uz atkaartotu izmekleeshanu????

evelina37 (2006-02-17 08:10)      Nav nekādas vainas,jo entos gadus lietojusi esmu.

neko (2006-02-17 08:50)      Adore: un ka tu ieprieksh pamanisi tadu problemu, ka neugliba?

dzude (2006-02-17 09:00)      cik cilvēku tik viedokļu. No pašas pieredzes varu teikt, nekādu problēmu. Lietoju hormonālās tabletes jau 10gadus. Ar divu gadu pārtraukumu, jo tai laikā man piedzima meitiņa - plānota:))
Manuprāt nav nekā drošāka, lai izsargātos no grūtniecības.

Undiine_U (2006-02-17 09:04)      es lietoju 10 gadus, nekādu problēmu nebija un nav arī patreiz, bet mēs neviens nezināma, kādu iespaidu tas atstāj uz organismu, jo hormonālais līmenis ir sačakarēts,
ir iespējams izvēlēties daudz citas metodes īt īpaši meitām, kuras grib normālu bērnus.

sauljuks (2006-02-17 09:14)      lietoju ilgi! Nekaadu probleemu! :) un hormonu liimenis tieshi otraadi - noreguleejaas...
Bet - katra situaacija jau ir savaadaaka!

Utopia (2006-02-17 09:39)      man atkal gribeeshana stipri ir samazinaajusies, varbuut ne tikai deelj tableteaem, bet juutu, ka savu tomeer ir devushas. Tomeer droshiiba lielaaka. Es jau pashlaik lieku ceriibas uz kontraceptiivo rinjkji, homronu deva mazaaka un jaaatceras vieniigi reizi meenesii.

Deina20 (2006-02-17 10:25)      Njuss, es tabletes lietoju jau otro pusgadu - nekādu problēmu... varbūt tikai pirmajā vai pirmajos divos mēnešos bija smērēšanās, bet tā -viss chikiniekā.
Vienīgais, tā kā nedaudz baidos no neauglības, šīs tabletes lietoju ar pārtraukumiem (gadu lietoju, pusgadu atpūtinu organismu :) ). Citas tabletes pat uzlabo ādas stāvokli un menstruāciju trakumu.. :))
Vēl ko varu pateikt, ka tad, kad pārtraucu viņas lietot, tad gan bija biki grūti-sāpes pirmajā menstruāciju dienā bija neizturamas..
Bet tas jau katram savs, organisms reaģē dažādi..

Adore1 (2006-02-17 10:35)      sieviete, kura ilgtsoshi lieto hormonaalaas tabletes, var kaadu laiku nepalikt staavoklii, kad beidz taas lietot, jo saglabaajas kontraceptiivais efekts. kaadai ilgaaku laiku, bet kaadai iisaaku laiku. bet tad tas paariet (normaalos gadiijumos).

bet tikpat labi sieviete var buut neaugliiga jau pirms saakusi lietot tabletes. kaa gan sieviete to var zinaat, ja liidz tam visu laiku apzinaati ir izsargaajusies no guutneiciibas?

tas pats starpcitu attiecas uz viirieshiem. incanti cik daudz no viniem ir gaajushi speciaali nodot spermas analiizes, lai noskaidrotu taas kvalitaati, liidz nav saskaarushies ar apagloshanas probleemaam?

katraa zinaa varu pateikt peec pieredzes - daudzas manas draudzenes lieto hormonaalaas tabletes un visas no vinaam ir tikushas pie beerniem un ne viena vien, kad to veeleejaas :)

pielauju, ka ir arii izneemumi un kaut kaadi sarezhgiijumi. bet tie ir reti gadiijumi. un vienmeer dziivee visur buus izneemumi.

SNIEGBALTITE_ (2006-02-17 10:51)      adore, iistaas probleemas saakas tiesi tad, kad paartrauc dzert taas tabletes. Kameer lieto, tikmeer viss ir ok, bet peec tam- tad saaksies visas iespeejamaas blakusparaadiibas,jo muuziigi jau taas tabletes nelietosi taapat- saaksies taadas lietas, kaa svara palielinaasanaas, aadas probleemas, kaa izsitumi uz sejas utt, kas ilgs vairaakus meenesus, kamer hormonu liimenis atkal nostabilizeesies dabiigaa celaa, esmu noveerojusi arii depresiivu staavokli peec tablesu beigsanas lietot un ir veel daudzas citas lietas, kas katrai sievietei individuaali paraadaas, kaa piemeeram, matu izkrisana, dazaadi hormonu paarmainu rezultaataa radusies cistiisi un cistas utt

taapeec to visu uz savas uc sieviesu negatiivaa spieredzes balstoties varu teikt, ka labaak izveelaties citu metodi, nekaa riskeejat ar savu veseliibu.

Louisiana (2006-02-17 11:27)      Minna, dvēseles miers kā pluss, jā, bet tie pārējie?? :-))

susurs (2006-02-17 11:28)      Cik sieviešu - tik iespēju un tāpēc katrai savu var izvēlēties. es lietoju nu jau gandrīz 10 gadus, bija neliels pārtraukus....i stāvoklī paliku...tad atkal atsāku.
Nekādu problēmu, ne garastāvokļa maiņas, ne depresija, ne sausa maksts, ne libido trūkums:)
mēnešareizes regulāras kā pulkstens pie kremļa sienas:)
man atkal nedrošas liekas spirāles - zinu vairākas sievetes, kurām ar visu spirāli bērniņi dzimuši, jeb mēnešreizes 20 dienas! es palieku pie savām tabletēm un esmu apmierināta. reizi gadā dakterīte pārbauda un viss OK.

Blumarine (2006-02-17 12:12)      Nesaprotu sašutumu, esmu dzērusi tās "zārka naglas", kā daži izsakās , 5 gadus un pārtraukusi dzert, nekādas tur izmaiņas pamanītas vēl nav.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu