Glikozes līmenis asinīs

Glikozes līmenis asinīs-kas ietekmē tā izmaiņas un kādas tam ir sekas?

vita2 (2007-01-25 20:22)      Ietekmē viss, ko cilvēks uzņem ar pārtiku, kas satur ogļhidrātus. Ja ir pareiza ogļhidrātu vielu maiņa- t.i. nav noslieces uz cukura diabētu, nekādu negatīvu seku nav, ja ir problēmas - jāievēro diēta vai jālieto medikamenti.

riks (2007-01-25 20:30)      Nuu ja, kameer nenorauj cukurslimiibu, tikmeer nedraud ne hipoglikeemija, ne hiperglikeemija. Ja galva smaga un miegs vien naak un bads arii, sarijies glikozi - visaatraak nonaak asiniis.

undine (2007-01-25 20:44)  1   alkohols arī pazemina glikozes līmeni asinīs.

kakiite93 (2007-01-25 21:34)      Kamēr ir normāla vielmaiņa un aizkuģa dziedzeris ir vesels,tad problēmas nedraud.Glikozes līmenis un holesterīns būtu katram vismaz reizi gadā jāpārbauda.

Edmundskance (2007-01-26 11:44)      Glikozes līmeni asinīs regulē endokrīnā sistēma. Galvenais hormons, kurš pazemina cukura līmeni asinīs ir insulīns, ko sekretē aizkuņģa dziedzera beta šūnas.
Glikozes līmenis cukura diabēta gadījumā pieaug, jo iestājas absolūts insulīna deficīts (tipiski 1.tipa diabētam) vai arī samazinās audu jutība pret insulīnu, kā rezultātā insulīns vairs efektīvi neveic savas funkcijas (tipiski 2.tipa diabētam).
Diabēta etioloģija ir sarežģīta un ne vienmēr pilnīgi izpētīta. Ir arī ģenētiska predispozīcija diabētam, taču 2.tipa diabētam ir arī profilakse: ievērot veselīgu dzīvesveidu, ēšanas režīmu, nepieļaut aptaukošanos.
Jebkurā gadījumā, ja ir aizdomas par diabētu, jāapmeklē endokrinologu, lai noteiktu glikozes līmeni asinīs, glikozes tolerances testu - ja diagnoze apstiprinās, svarīgi adekvātu ārstēšanu sākt savlaicīgi, jo neārstētam diabētam ir daudz bīstamu komplikāciju. Ārstēšana ne vienmēr nozīmē tūlītēju insulīna preparātu injicēšanas sākšanu.

bacter (2007-01-27 15:04)      Nu vēl visam tam... ir tāda grāmata DR ATKINSA REVOLUCIONĀRĀ DIĒTA tur tā labi aprakstīts ogļhidrātu vielu maiņa. Ja sāk buksēt glikozes v.m. notiek paradokss, kas kundzītēm izpaužas ar riepu uz vēdera un gurniem, vīriem alus vederiņs... tad var pievienoties hipertonija, cukura slimība... taču zināmas lietas. Tad nu raugi var vienkārši palīdzēt organismam un ikdienas ēdiena kartē samazināt uzņemato ogļhidratu daudzumu (lasi cukuru, miltu ēdienus, maizi, cepumus, kūkas, kartupeļus, rīsus utt) un notiksies brīnums svars normalizēsies!!!

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu