Sēnes
Sēnes - jautājumi un diskusijas
Gaileņu gatavošana (9)
Bāc!Pēkšņi pilna māja ar gailenēm! Ko var garšīgu pagatavot no gailenēm tūlītējai ēšanai? (ne ziemas konservus)
Bāc!Pēkšņi pilna māja ar gailenēm! Ko var garšīgu pagatavot no gailenēm tūlītējai ēšanai? (ne ziemas konservus)
Saceptas gailenes paliek rūgtas (17)
Kādēļ tikko saceptas gailenes esot izrādījušās rūgtas, galīgi neēdamas? (bija saldetavā 10 dienas turētas pirms cepsanas)
Kādēļ tikko saceptas gailenes esot izrādījušās rūgtas, galīgi neēdamas? (bija saldetavā 10 dienas turētas pirms cepsanas)
Kaa sagrieztas, taadas arii paliek.Slepenais blenderis manu saldeetavu neapmeklee:) Nu svaigām jau tas rūgtums nav tik izteikts,bet,ja saldē-tad PIRMS saldēšanas jāplaucē. Seenes nevajag vaariit pirms saldeeshanas.Tas, protams, neattiecas uz obligaati vaaramajaam.Bet visa veida bekas vajag sacept tajaa sviestaa un tad likt saldeetavaa.Dodu 100% garantiju, ka neviens neatshkjjirs, vai taas seenes tikko no mezja, vai no saldeetavas:) Lai gailenes nebūtu rūgtas , tās pirms griešanas cepšanai, vienkāši ir ar verdošu ūdeni jānoplaucē!!! Tā taču vecmāmiņu gudrība!!! nav gan gailenes vienmēr rūgtas
un pirms likt sadētavā, jāaplaucē ··· Sēnes: Saceptas gailenes paliek rūgtas lasīt visu diskusiju (17 atbildes) »
Lapsenes (9)
Tauta, man lapenee lapsenes izveidojusas puuzni. Nu man taa vinu doma nepatiitk, es vinas gribu prom. Ko dariit??? Es neveelos, lai mani sakoz kaut kaadas lapsenes, kuraam es veelos atnemt maajas!!!
Tauta, man lapenee lapsenes izveidojusas puuzni. Nu man taa vinu doma nepatiitk, es vinas gribu prom. Ko dariit??? Es neveelos, lai mani sakoz kaut kaadas lapsenes, kuraam es veelos atnemt maajas!!!
Sezonas sēņu ēdieni Rīgas kafejnīcās un restorānos? (26)
LV ir sākusies sēņu sezona un man nav neviena, kas priekš manis salasītu un uztaisītu sēnes. Pieteiku jau ar uztaisīšanu, jo pie lieveikala var nopirkt, bet nav arī kas uztaisa :(( Tā nu, lūdzu, padalāmies, kurās Rīgas ...
LV ir sākusies sēņu sezona un man nav neviena, kas priekš manis salasītu un uztaisītu sēnes. Pieteiku jau ar uztaisīšanu, jo pie lieveikala var nopirkt, bet nav arī kas uztaisa :(( Tā nu, lūdzu, padalāmies, kurās Rīgas ...
saliitas un marinetas gan jau Riigas tirgu rudenii varesi dabut.
senes ir pasmags ediens un diez vai ar tavam svara problemam butu ieteicams. nekad needu sēnes, kuras nav lasījis man zināms cilvēks. gailenes, labi. bet mērcē? es pastumju visu mērici tālāk un apēdīšu visu, jo ēdiens ir jagodā, ja ir uzlikts, bet svešas sēnes? nop.
man ir tuvumā cilvēki, kas mežos pavaa lielāko daļu mūža 50+ gadus un no otras puses, es esmu bijis netālu no tā, kurš iet citos medību laukos dēļ senēm. nē, paldies. sēnes ļoti garšo, bet man ir jazina, kurš ir lasītājs. atkal, ja tās nav acīmredzami gailenes vai baravikas ar visām galviņām. Ja jau tik sarežģīti , tad varbūt nemaz nevajag !? :) , cilvēki mīļie!
Autors taču grib nogaršot dažādus ēdienus, nevis pieēsties.
Nogaršošanai pietiek ar pusporciju.
Un pat ja tas ir krējums, saldais vai skābais. Pat ja tas ir sēņu žuljēns vai kas tamlīdzīgs. Ir taču saprātīgas porcijas, kas 1 dienā nesabojās ne figūru, ne veselību.
Burtiski vakar man uzdāvināja pāris receptes.
Tomāti +paprika+sīpoli+ ķiploki+ gailenes+čili+olīveļļa, sāls, medus= konservi.
Ar gailenītēm pildīta paprika+siers.
Baraviku cepurītes grilētas ar pipariem, kadiķogām, sāli un krējumā apsutinātas.
Piekrītu , kaloriju padaudz, bet tas ir baudīšanai.
.. " Bonusā. Ar gailenēm pildīta paprika.
4 paprikas, katrā pa zobiņam ķiploka (sasmalcināta), pa 2-3 sakapātam olīvēm (melnās, tiem, kam garšo), katrā 5-6 veselas mazas gailenītes (domāju, ka saulsardzeņu gabaliņi būtu vēl vairāk OK!!!), katrā pa 1 ar aso papriku, sāli un drupinātiem pipariem sakultai olai, domāju, varētu likt pa drusciņai pupumētras (2 lapiņas, ne vairāk!).
Liekam sakarsētā (gāzes, temperaūru nezinu...) cepeškrāsnī uz 10-15 min (kamēr visa māja smaržo). paraujam ārā un pieštopējam katru papriku ar kaudzi ar rīvētu sieru (Krievijas, Goudas, Holandes) - es ieteiktu Parmas vai Čederu, pievienojot pa šķipsnai rīvētā Zaļā siera;
Pēc tam pakarsējam vēl minūtes 3, izslēdzam krāsni, un pēc 10 min ēdam. Kas nokavēja, pats vainīgs!!! Pēc tām 10 min atklāju, ka šie bijuši labākie pildītie pipari, kādus esmu ēdis... Un kāpēc es tik ilgi uzskatīju gailenes par suņusēnēm?! Zvezda v šoke... A es domāju, ka gailenes vispār nav vērts lasīt.... " ( C ) no sensena Oho iemītnieka, nezinu, vai tagad viņš darbojas te, bet reālajā dzīvē jūtas visnotaļ omulīgi. Es gailenes pirms tam apceptu.
!! Nepārzinošam cilvēkam neieteiktu eksperimentēt ar saulsardzeni , var viegli sajaukt ar mušmirēm !!
Vēl iespējamas kabaču + gaileņu + kripatiņa ķiploka = pankūciņas ar jogurta mērci, kur klāt zaļumi un baziliks. ··· Sēnes: Sezonas sēņu ēdieni Rīgas ... lasīt visu diskusiju (26 atbildes) »
Iesakiet kadu labu sēņu vietu :D (19)
Gribās sēnēs aizbraukt, bet lai nav loti talu no Rigas, ar mašīnu, kur varetu piebraukt. .. varbūt kads tomēr ieteiks(kamēr pats nebrauc) :)
Gribās sēnēs aizbraukt, bet lai nav loti talu no Rigas, ar mašīnu, kur varetu piebraukt. .. varbūt kads tomēr ieteiks(kamēr pats nebrauc) :)
Diez vai kāds padalīsies ar sēņu vietu,tas ir noslēpums!
Zinu, ka daudzi brauc uz Jaunjelgavas pusi aiz Daugmales. Ja nemaldos - tur pat ir pieturas nosaukums "beku ciems" :)
Uz Ādažu poligonu pati nebraucu, bet vairāki paziņas ir slavējuši kā labu sēņošanas vietu, rādījuši guvumu. Tur gan iesaka nesēņot, treniņu laikā ka kāds nenomiedz. :D
Zinu to pašu vietu, ko ieteica Puma. Tik tur reizēm cilvēku tik daudz kā parkā :D
Man patīk Garkalnē, tik ķieģeli uzlikukuši priekšā manai taciņai
··· Sēnes: Iesakiet kadu labu sēņu vietu ... lasīt visu diskusiju (19 atbildes) »
iepriekšējie jautājumi |