Miegs pēc pusdienām

Ko un kā pareizi ēst, lai pēc pusdienām neuznāk pamatīgs miegs? Esmu dzirdējis, ka diendusa ir veselīga, ja paguļ tikai 20 min, bet, ja man katru dienu pēc pusdienām uznāk tāds miegs, ka dažkārt noguļu pat veselu stundu, lai arī pa nakti esmu kārtīgi izgulējies? Vai tas ir saistīts ar sliktu vielmaiņu?

babyjag (2011-01-26 17:32)      vai nu par lielu porcija, vai nepiemerots uzturs - organisms netiek galaa.
vai ari no bernudarza saglabajusies beznosacijuma refleksi (tur tachu pec pusdienam bija jaiet gulet pusdienlaiks)

blaumane (2011-01-26 17:32)    1 man tas pats- patīk pusdienlaiciņu pagulēt, tam nav nekāds sakars ar vielmaiņu, manuprāt, nav par ko uztraukties, jo pēc tam, kad mazliet pagulēts ir lieliskas darba spējas un labs garīgais, ja vien ir iespēja paguli:)

Elizabete1957 (2011-01-26 17:42)      Nu ja kārtīgi esi izgulējies un pēcpusdienā nāk stipri miegs, tad tas ir saistīts ar slinkumu :DDD

truth (2011-01-26 17:42)      Man miegs nāk tikai pēc ēdienreizes, kurā ēsta gaļa. Kuņģītim gremošanai laikam tad visa enerģija aiziet, gaļa smags ēdiens.

nektariine (2011-01-26 17:51)      Pamēģini ēst pēc dalītā uztura principiem! Gaļa+salāti, bet ne gaļa+cieti saturošie produkti. Pēc ēdienreizes būs enerģija, nevis nāks miegs.

binladen45 (2011-01-26 17:53)      Zvēra apetīte, dziļš miegs un riebums pret jebkuru darbu - vesela cilvēka nepieciešamās un pietiekamās pazīmes!

artursp (2011-01-26 18:28)  1   Kartupeļus vispār nevajadzētu ēst.

Riitausma (2011-01-26 19:21)      Pusdienās vajag ēst pēc iespējas vairāk visu svaigu - dārzeņus, augļus, riekstus, sēklas utt. Tad pēc tam būs tieši papildus enerģija, nevis spēku izsīkums :) Jo smagie ēdieni, jo īpaši gaļa, prasa ļoti daudz enerģijas sagremošanai.

riks (2011-01-26 19:38)      asinis saskrien uz kuņģi, smadzenēm nepietiek.

jaukais_saldais (2011-01-26 19:45)      Apēd tik daudz, lai Tev gribētos vēl. Tas ir pamatlikums. Runājot par kartupeļiem, dārzeņiem utt. - katram ir individuāla vielmaiņa. Katrā ziņā gaļu noteikti neieteiktu ēst, jo iesaku padomāt, ar ko baro lopus un kādi hormoni viņiem izdalās nokaušanas brīdī. Starp citu, pretēji visiem pieņēmumiem labāk sākt ēst ar saldo ēdienu, jo tas ilgāk pārstrādājas.

kedessuns (2011-01-26 20:10)      Ai,mani tak ari rubij.Ne tikai pusdien laika.Bet visu laiku! Bet es ari guļu.A ko padarisi ja nak miegs!

Riitausma (2011-01-26 21:05)      Tas par to saldo ēdienu gan ir muļķības! Jāsāk ir tieši ar ēdieniem, kuri pārstrādājas visātrāk, piemēram, augļiem. Ja vispirms saēdas kartupeļus ar gaļu un pa virsu augļus, tad augļi ātri vien sagremojas, bet netiek prom no kuņģa, jo tur priekšā vēl ir ilgi pārstrādājamais ēdiens, un tad tie augļi sāk pūt, radot nepatīkamas sajūtas vēderā.
Bet saldos vispār nevajag ēst :D Vai arī tie jāēd atsevišķā ēdienreizē, nevis pa virsu kaut kam citam. Tāpat arī nedrīkst neko dzert stundu pēc ēšanas.

SievieteMelnaa (2011-01-26 21:26)      Piekriitu Elizabetei uz visiem 100% :DDD
P.s. sportot vajag praktiski, ne tikai intereseeties par sportu. Sportotaaji stumj galju ar kartupeljiem vienaa mieraa.;)

gravieris (2011-01-26 21:42)      divdesmit minūtes uz katru aci....tā ,ka viss normā.Protams nevajag atlūzt pēc plkst 18

inkypinky (2011-01-26 22:10)      Tas ir raksturīgi mājāssēdētājiem:)

SievieteMelnaa (2011-01-26 23:20)      Summer..taads iepaids, ka visu laiku guli. Peec eeshanas un pirms sportoshanas. Nevaru iedomaaties uz ko jaakoncentreejas sportojot, nav jau referaats jaaraksta, kjermenis pats atmostas un ir pat vieglak sportot, ja mazak guleets. Mums te kliinikaa shaads gadiijums pirmoreiz.:DDD Iespeejams, ka jaadodas pie aarsta un jaauzjautaa. Varbuut kaads sirds vaajums shaadi izpauzhas 28 gadu vecumaa.:/

Feks (2011-01-27 00:28)      Ja vien iespējams, pusdienlaika pagulēšanu nelaižu garām jau kādus 20 gadus...
Bet palasot, ko te katrs uzskata par pareizu ēšanu - mati ceļas stāvus. Katrs močī kaut ko citu... ;-))

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu