Holesterīns un speķis

Vai speķis veido holesterīnu? Man apgalvoja, ka atskjiriibä no cükgaljas neveidojot. Iznäk ka rupmaize ar spekji pie ļoti augsta hol. liimenja ir eedama .

estepat (2013-08-17 00:38)      :)holesterīns šūnām ir kā skeleta kauli cilvēkam- bez skeleta cilvēks būtu kā amēba, bet tikai ar skeletu zem ādas- venērisks apolons...Speķis uz rudzu maizes nodrošina organismam vajadzīgo holesterīna devu. Rapšu eļļa būtu būtu ļoti laba, ja tajā nebūtu indes piedevas no rapšu daudzkārtīgās indēšanas, lai būtu lielāks eļļas iznākums...

Naktsbrauceejs (2013-08-22 13:42)      Ar cūkas speķi viss ir kārtībā,katru dienu pa šķēlītei ,kopā ar rupjmaizi ir tikai plusiņš tavā veselībā. Holesterīna daudzumu organisms regulē pats,pie nosacījuma ka ir visi faktori lai lo izdarītu. Ja kādam par daudz vai par maz ,atbildiet sākumā sev uz pāris jautājumiem:
1. Vai es izdzeru diennakts fizioloģisko normu ūdens,30ml uz 1 kg ķermeņa masas? (tēja,kafija ,kompoti.... NAV ŪDENS!)
2.Pārskatiet savu ēdienkarti pēc diviem kritērijiem-a) Cik saņemat olbaltumu.Sievietei nepieciešamā norma ir 1gr uz 1kg ķermeņa masas,tik rēķinot ņemiet vērā ka termiski apstrādātā (virs 60´C) esošais olbaltums assimilējas organismā apmēram 10% no tur esošā daudzuma.OLBALTUNAM IR TIEŠS SAKARS AR PAAUGSTINĀTU SLIKTĀ HOLESTERĪNA DAUDZUMU,KĀ ARĪ AR PAZEMINĀTU HOLESTERĪNA DAUDZUMU. b) Sabalansējiet savu uzturu pēc ph reakcijas rādītāja ,vismaz lai 50% jūsu pārtikai ir sārmaina reakcija.Ideāli tam vajadzētu būt 70% sārmainas pret 30% skābas.Iejot lielveikalā kļūs mazliet skumji sārmainas pārtikas un olbaltuma sakarā.
Par augu eļļām - Linsēklu,sezama,olīvu un ķirbju!!! Saulespuķu un rapšu lai paliek cepšanai. Tas ņemot vērā dažādus faktorus,bel galvenokārt kā OMEGA-3 avots. Vismaz ēdamkarote dienā jums neliks vilties,pašsajūtas ziņā.
Ja rodas kādi jautājumi par šo ,rakstiet privāti.

irgo (2015-10-01 20:30)      Uz lietām vajag raudzīties reāli. Un realitāte ir šāda - pasaulē dzīvo pārāk daudz cilvēku, kas nevajadzīgi patērē resursus (diemžēl tas attiecas arī uz mums) , - visām valstīm ir ekonomiski izdevīgi, ja cilvēks aiziet viņā saulē tiklīdz viņam pienāktos saņemt pensiju. Kā pasaules varenajiem vai valstij to izdarīt ? Vienkārši piespēlējot visos iespējamos veidos nepareizu informāciju par to kas ir labs un kas ir slikts (arī visaugstākajā līmeni un it kā no visticamākajiem avotiem, un vēl visādas citādas lietas E vielas , modificēta pārtika utt. Kā no tā visa izvairīties domājiet paši....

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu