Ķeizargrieziens vai dzemdības?

Šorīt papļāpāju ar vienu labi pazīstamu Vīru. Viņam 3 bērni. Visi pie viņa, sieva arī. Par bērniem rūpējas ceļ māju un vēl ietas bīda. Tā teikt Vīrietis ar praksi un ir par ko parunāt. Te viņš man saka: "Stulmeni, būtu tā ka laiks sākt pie divkājainā projekt piestrādāt. BET iegaumē, saku no Pieredzes - labāk Ķeizargriezienu! Neklausi ja tev argumentē par dabisko nākšanu pasaulē utt!"
Vispār jau ērmīgi izklausās ka mēs vīrieši dzemdību lietās sakām pieredze, bet viņa gadījumā tā ir lielāka kā man. Tad nu aizdomājos, kurš variant ir labāks kā sievietei tā bērnam - ķeizargrieziens vai dzemdības? Man pat grūti definēt - saudzīgāks sievietei, vieglāks, mazāk mirstība iespēja utt.

siika_maita  1   tad jau varbuut vispaar domaa par surogaatmaati!?! buus pavisam saudziigi taisiit Juusu projektu! vai veel labāk - klonee sevi kaa tāda aita Dollija......

p_p      Man ir 2 ķeizari (tā sanāca) un es esmu tikai un vienīgi par dabīgām dzemdībām!!!!!! Protams, ja nav apdraudējuma mātei vai bērnam.
Ķeizars tomēr ir operācija ar visām no tā izrietošām sekām.

neko      Ja vis var notikt dabīgi, taisīt jebkādas operācijas ir vienkārši stulbība. Ja variantu nav.. nu tad viņu vienkārši nav.

labriit  1   Sievietes dzemdē dažādi, cita viegli, cita smagi.
Ja ārsti redz, ka te būs grūti dabūt mazuli ārā, tad veic ķeizergriezienu.
Ja pirmajās dzemdībās bijis grieziens, tad parasti pārējās dzemdībās to arī veic.
Ja man pašai būtu vēl jādzemdē, tad dzemdētu pati , bet ar spinaaol anestēziju, lai nesāp.

Bellatrixa      Man izvēles nebija, lai gan būtu gribējusi dzemdēt dabiski, un vēl joprojām domāju, ka ķeizars tā ir galējība.

piekraste      Veči, speciālisti dzemdībās :))) Stulmeni, manuprāt Tavs draugs nu nemaz nedomāja kam labāk, sievai vai bērnam. Domāja tikai par saviem mīnusiem , ka sabremzējas seks |:)) Tādiem nemaz nav ieteicami bērni.Lai nodarbojās ar sevis mīlēšanu vienatnē.

Marija_Anna      Tikai un vienīgi dabiski. Ja nu vien medicīnisku apsvērumu dēļ nevar citādi.
Sāpes ir pārdzīvojamas . Bik nepatīkamas , bet ne mirstamā kaite.
Un atkal kārtējo reizi jāatkārto , ka viss sākas galvā . Kā noskaņosies tā būs .
Anestēzija ?
Es pret . Būtiska labuma nav , priekš kam ķermeni mocīt ?

Neta      ķeizargriziens citreiz ir vienīgā izeja un tā jau saudzīga situācija gan mazulim,gan māmiņai.neuzskatu,ka mans dēls dzīvē aprobežotāks dēļ tā vien,ka ieradies pasaulē ar skalpeļa palīdzību.vīrietim ir patīkamāk ar sievieti mīlēties,jo muskuļi vieglāk atiet savās vietās,nezaudējot elastību

Agatem      tikai par dabiskām, bez atsāpināšanām....nu vēl varētu diskutēt vai jāpiedalās vīŗam tajā procesā, man piedalījās, bet zināmas šaubas ir radušās vai vajaga....

neratni_stasti      Ja iespējams, tad atbalstu dabiskas dzemdības. Dažreiz tas nav iespējams.
Diemžēl pēc pirmā ķeizara ārsti bieži vien arī otru uzreiz nozīmē ķeizaru. Ir reti kurš ārsts, kurš pēc pirmā bērna dzimšanas ar ķeizargriezienu, vienalga, ka tas bijis sen, būs ar mieru pieņemt dabiskas dzemdības.

vilks28      Es pieturos pie domas,ka to jau nu daktrrs izlemj. Bet vispār,ja ir nauda un naff smadzeņu,tad var kaut caur anālo atveri dzemdēt.

Lovetta      Pēc jebkuras operatīvas iejaukšanās, ķeizargrieziena tajā skaitā veidojās rētaudi, pastāv saaugumu slimības risks. Pastāv endometriozes risks, vēždraude, sekundāra dzīšana un citas problēmas. Auglis, kas dzimst operatīvās dzemdībās nesaņem pozitīvo spiedienu, mēdz būt nopleģēts narkozes līdzekļu dēļ...Operatīvas dzemdības izvēlās, ja tas ir vitāli nepieciešams bērnam vai mātei. ja to pacients izvēlas kā ekstru-visai dārgs pasākums.

Muktiana      Nu no autoritatīvajiem rakstiem izriet, ka bērnam vajag nākt pasaulē dabīgā ceļā, jo tad viņam būšot lielākas spējas dzīvē cīnīties. Taču amerikā, kur visādi seni raksti vairs nav modē, gandrīz visas sievietes izvelas plānoto ķeizeru, jo...katrā ziņā tas notiek ātri, nevis 12 h dzemdību mokās. Bet nu tas kā kuram. Ir arī vieglas dabiskās dzemdības (it īpaši, ja ģimenē viss ir kārtībā) un ir arī smagas komplikācijas pēc ķeizergrieziena.
Bet kopumā ķeizers, protams, sievietei ir vieglāks kā dabīgās. (Izņēmumi tikai apstiprina likumsakarību.) Tācu arguments dzemdēt dabiski bērna labākas nākotnes dēļ ir gana spēcīgs, lai atteiktos no lielākām ērtībās vienas diennakts garumā.

limonija      Večiem vienīgā iespēja uzzināt, kā sievietei klājas dabiskās dzemdībās, esot kārtīga nierakmeņu lēkme(iz draugu dakteru stāstiem)...:) Dažam labam to arī novēlētu, lai lieki nepļerzā par tēmām, kurās nu tik tiešām neorientējas.

VECA_PIEPE      kurš variant ir labāks kā sievietei tā bērnam - ķeizargrieziens vai dzemdības? (c)

Es tá domá,... ka ik katra bérninja nákshana pasaulé un arí tas, ká tas notiek- dabiská celjá vai ar kjirurgjisku iejaukshanos, ir konkréti individuáls pasákums.
Un varbút, ka PA shoreiz, bútu vélams izpalikt ar likuma pienjemshanu-
kádá veidá turpmák bús dzemdét sievietém.
Varbút, ka tomér atstásim sho izvéli grútniecju un árstu zinjá,...atliksim lémuma pienjemshanu,...pagaidám?
(lúdz várdu un izsaka savu viedokli)

Riekstkode      Keizargriezienā tāpat ir jāmokās sāpēs , pirmajā dienā nevar atsāpinošo šprici sagaidīt, sāp kamēr diegus izņem, sāp lai pagrieztos no viena sāna uz otru gultā. Un tās ir 14 dienas manā laikā ,kad mani grieza !

Muktiana    1 Riekstkode, nu jā, ķeizergrieziens ar komplikācijām ir smagāks par vieglām dabiskajām dzemdībam.
Bet grūtas dabiskās dzemdības nevar salīdzīnāt ar vieglu ķeizergriezienu. :)
Bet vidēji statistiski ņemot, ķeizergrieziens ir mazāk sāpīgs un mazāk mokošs kā vidēji dabiskās dzemdības, tāpēc jau amerikānietes 95% visas izvēlas plānoto ķeizaru. Pie mums arī var izvēlēties, tikai jāmaksā kaut kādi 1000 Ls. Ir kas maksā. Tikai, ja ārsta atzinums, tad par brīvu.

Riekstkode      Muktiana, varu tikkai piebilst ,ka otrajā ķeizargriezienā es dzīļi nāvei acīs ieskatījos, sīkumos neizplūdīšu. Paldies Dievam ka dzīvoju , un liktenis ir lēmis kļūt par laimīgu vecmāmiņu. Es Ļoti novērtēju, un MĪLU DZĪVI !

fifene      Zinu gan kas ir ķeizari,vispārējās narkozes(pat gandrīz dubultā devā),gan spinālā,bet nepriecājos gan par to un neiesaku pļāpāt tiem pļāpām,kas to nav izbaudījis,bet spriedelē no citu nostāstiem...Lai visām labas veselības un mīļi jauki bērniņi....un piekrītu tiem komentāriem,kad šie jautājumi šeit portālā nav jāapspriež...

Pelle      Te daudz brīnumu lietas komentē.
Iz pieredzes:
1)pēc ķeizargrieziena bērnu var un pat vajag uzreiz turēt rokās, ja nav komplikāciju, tad pēc nedēļas rēta arī vairs nesāp.
Bērnam no medicīnas viedokļa noteikti labāk, jo nav jāpiedzīvo skābekļa bads un negūst citas dzemdību traumas.
2) sexu nevar tāpat kā pēc dabīgajām dzemdībām - aptuveni 6 nedēļas.
3) mīnusi arī ir, pēc spinālās narkozes var būt blakne - kāju paralīze uz vairākiem mēnešiem, tāpat kā pēc katras oprācijas ir iespējamas komplikācijas.
Manupāt, katram dzemdību veidam ir savi plusi un mīnusi, tomēr, ja māmiņai ir bailes, tad jau labāk, ja ir savs ļoti uzticams dakteris, kurš nenovēlotu operācijas veikšanas procesu vai arī uzreiz izvēlēties ķeizaru.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu