Vai jūs vakcinējieties?

Kāda ir jūsu attieksme pret vakcināciju? Vai vakcinējiet bērnus pret difteriju, masaliņām un citām kaitēm? Vai paši vakcinējieties pret gripu?

StacyQ  1 3 Citēšu: "brālis pāris gadus atpakaļ sapotējās pret difteriju un pēc tam saslima ar infekciozo mononukleozi"
No difterijas potes ar šo slimību nesaslimst. Varbūt bučojās ar kādu nesātāju un tādēļ saslima.

Pret difteriju, stingumkrampjiem u.tml. jā, bet pret gripu un encefalītu nepotējos.

Drole    1 StacyQ viedoklis Citēšu: http://factmed.com/report-TETANUS-DIPHTHERIA%20VACCINE-causing-INFECTIOUS%20MONONUCLEOSIS.php

StacyQ  2 2 "of possible correlation" tas nav pierādīts un apstiprināts fakts.

av2    2 iisti gudri nav ar taam vakciinam. Man radinieks vienam siicim sadeva visas potes uzreiz , ko nu mazinnam pieprasiija aarsti. Un saakas nenormaalas alerggijas, kuras jau nepazuud.... 7 gadus , lai ko dariitu.Un tas ir beernam, mazinnam. kam ir bijis taa, zina, ko tas noziimee.. Otram beernam nepoteeja uzreiz neko, vot taa. Izstiepa taas oblegaataas potes cik gadus nu vareeja, un tad pakaapeniski vienu poti gadaa...un ir labi, nav nekas.Taa kaa ir lloti jaapadomaa, ko potee iekssaa ! Censssoties pasargaat no vienas slimiibas, var saccaakareet vissu dziivi ! :((
Par gripas poteem jau teicu iepriekss - tikai bizness.

ketija_20    3 tiem, kuri doma, ka vakcinas ir bezmaksas runa totalakas glupibas. sis vakcinas tiek atmaksatas no valsts nodoklju maksataju naudas. farmacijas industrijai ienjemumi.

trussardi  1 4 Ekspertei Tessai ...ar standartiem! Neskatoties uz visu fufeli...ko es rakstiju,man ir prieks par paaudzi Tavu,par visiem standartiem,par to ...ka gaismas nesejs atradies!Prieks...bet Tavas vakcinas neglabs naciju. Preteja gadijuma visi sede uz slirces! Edis,elpos...vairosies. Un mes visi jau esam viena globala projekta aculiecinieki un pat dalibnieki! Un neglabs entas mediciniskas izglitibas ,ja nebus drosmes pateikt...ar mums eksperimente.Tiesi ta! Medicinu un visus procesus vada ne te...tas ir mega bizness. Un robezu tam nav ,ka karam...kaujas lauks pasaule.Esmu par pasa veidotu...dabigu imunsistemu,pret reklamkampanam ar smadzenu skalosanam! Beigas...ej vakcionejies,triec injekcijas pecpuse ,uz veselibu! Bet neaizskar visadus edajus ar vinu gimjiem. Jo nejau tadi gremde sabiedribu,bet letticiba!

engeliteS    1 Vēl par tuberkulozes potēm, Sauriešu slimnīca ir pilna ar slimniekiem, kuri visi ir tikuši potēti un paši ārsti atzīst, ka tuberkulozes pote nepasargā no slimības. "Vakcīna pret tuberkulozi pasargā no saslimšanas ar smagākajām tuberkulozes formām, tomēr nepasargā ne no inficēšanās ar slimības ierosinātāju, ne arī no saslimšanas, aģentūrai LETA skaidroja Tuberkulozes un plaušu slimību centra Bērnu nodaļas ārste Iveta Ozere."
Jautājums: kāpēc tad potējamies vispār??

neratni_stasti  1 1 enģelīte 10:08, tuberkulozes pote, cik man zināms, ir svarīga zīdaiņiem, pirmajā dzīvības gadā. Saurieši ir pilni ar zīdaiņiem, vai? Man domāt, ka nē. Varbūt kādus pieaugušos arī potē, bet ne jau nu standarta ierastajā kārtībā.

eksim_braalis    3 uusins 18:08 komentārs

Kā reiz, tieši vīriešiem, kas cūciņas nav izslimojuši bērnībā, bet slimojuši ar cūciņām jau būdami pieauguši, ir pat ļoti liels risks būt neauglīgiem.

Rinkulis  1 1 Esmu potēts standartā pret ko nu tur potē. Nesen (nu jau gadus atpakaļ) pēc potēšanas grafika atjaunoju difteriju, nekavēju arī ērču encifalīta poti. Par idiotu vai dārzeni neesmu palicis. Bērniem viss kā nākas pēc ģimenes ārsta ieteikumiem. Ā - pareizi - vēl, kad caurdūru kāju ar sarūsējušu naglu, mani sašpricēja pret stingumkrampjiem.

Gripas vakcīnu neuzskatu par nepieciešamu - nekad neesmu potējis - uzskatu, ka šad tad der arī paslimot ar izslimojamām kaitēm.

likky666      Pateicoties vakcīnām, līdz minimumam ir samazināts to infekcijas slimību skaits, kas ir bīstamas. Aktivējoties cilvēku vēlmei nevakcinēties, pieaug šo infekcijas slimību skaits, jo tās infekcijas jau nekur nepazūd... Tik gaida savu zvaigžņu stundu. Šo fenomenu var tīri labi redzēt bērnu slimnīcā. Ja ir iespēja pasargāt, kāpēc nepasargāt? Protams, nekad nekas nav ideāli. Vienmēr pastāv komplikāciju risks, jo visi cilvēku organismi nav vienādi... Bet atkal- vai tad katru dienu mēs neuzņemamies sava veida risku? Dabūt komplikācijas no vakcīnas ir līdzvērtīgas tam, ka cilvēks tiks gaišā dienas laikā notriekts pa ceļam uz darbu ejot pa ietvi. Tad jau arī uz darbu varētu neiet. Cilvēki lido ar lidmašīnām, brauc ar auto, kaut arī tie avarē. Nejauks salīdzinājums, bet tomēr. Katrs pats izvēlas kādus riskus uzņemties.

Es pati esmu saņēmusi visas obligātās vakcīnas. Kas atteicas uz neobligātajām, tur atkal jāvērtē riski un vajadzības. Piekrītu ka ne visiem jāvakcinējas pret gripu - no tas var izvairīties arī profilaktiski... Bet tā kā esmu medicīnas darbinieks un mums slimnīcā strādā ļoti aktīvs infekcijas slimību profesors, tad man ērtāk vakcinēties pret gripu nekā katru dienu nēsāt masku no rīta līdz vakaram.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu