Badošanās un iziešana no tās

Kāda šeit klātesošajiem ir pieredze ar atsākšanu ēst pēc nedēļas neēšanas?
Es te plānoju sākt ar augļiem, bet īsti nav skaidrs, cik daudz un ko.
Idejas, ieteikumi, personīgā pieredze?

p.s. tas netika darīts ne vīriešu, ne svara dēļ. :)

elfu_mazulis    13 "Idejas, ieteikumi, personīgā pieredze?"

jap, lasīt mēs neprotam )) pilnīgi analfabēti ))
labi, ka autore prot sevis izlasīto pārlasīt ))

Ievaievina    4 Nekad laikam nesapratīšu tos kas sevi var tā spīdzināt!Nedēļu nēest,kā vārdā!Sabalansēts uzturs ikdienā,aktīvs dzīvesveids un esi lieliskā formā.

VECA_PIEPE  1 14 *Badošanās un iziešana no tās* (c)
*ar atsākšanu ēst pēc nedēļas neēšanas?* (c)

Ja nav iemesla, lai badotos nedēļu,...tad kāds ir iemesls tam, lai pēc nedēļas atsāktu ēst? :D
(pakasa pakausi neizpratnē)

elfu_mazulis    9 sauljuks
Dot tev taktisku mājienu, ka velk uz sākuma stadiju un problēmām ar anoreksiju (ja nedalec, ko nozīmē ēšanas traucējumi) un būtu vēlams aiziet pie tevis nemīlētajiem mediķiem, nevis priecāties, ka psiholoģiski negribas ēst.
Ieteikumiem nav jābūt pozitīviem. Ja man viens blakus griezīs vēnas, es viņam nepalīdzēšu ar nazīti uzspiest ciešāk, jo spēciņa no neēšanas nav.
Bija pietiekami negatīvi un rupji, lai dalektu mana pirmā komentāra mērķis?

AivarsN  4   Kaut kad jau ļoti sen,man viena paziņa stāstīja,ka pēc divu nedēļu neēšanas sākusi ar ūdenim pievienotu augļu sulu, pakāpeniski palielinot koncentrāciju. Tā uzmanīgi ēst sākusi tikai trešajā dienā. Badošanās nav ieteicama svara samazināšanai. Tas ir organisma un arī garīgās attīrīšanās paņēmiens. Senatnē to praktizēja piemēram gleznotāji, lai radītu savus šedevrus.

saulite34    5 Kāpēc? Tāpēc, ka sapratu, ka pēdējo mēnešu laikā manā ēdienkartē ir ienākuši nepieklājīgi daudz kartupeļi Free un svaigi ceptas maizītes ar garu pesto sviestu!! Par daudz! Sajutu kā pampstu, sajūta nepatīkama. Bez tam secināju, ka vispār par daudz ēdu, bieži pieēdos, atliek uztaisīt ko garšīgu, nespēju apstāties! :(

Vajadzēja apstāties, lai atsāktu lēnām, soli pa solim ēst normāli.[c]

Parasti jau cilvēki pieēdas,kad kaut kas dzīvē pietrūkst,drīzāk jau vajag padomāt,kāpēc tev tajā posmā tik ļoti gribējās tik daudz ēst.

Kurtslabs    15 Man īsti nav skaidra problēma. Negribās ātri pazaudēt sasniegto, jeb kādas veselības problēmas? Par to auzu putru velti vispār te cepies. Nav tas neveselīgi. Ja negaršo tieši auzu, tad ir daudz citi varianti. Nu kaut griķi. Ar dārzeņiem un augļiem tukšā dūšā ir iespējamas vairāk problēmas. gan par daudz skābes kuņģī, gan sapūties vēders. ir jau vēl varianti - avokado, kabacis, utt
Un kāpēc likt tēmu, ja pēc tam tik saasināti jāreaģē uz komentāriem? Ja jau pati gudra, tad par ko stāsts?

Keel    6 Ja nākošreiz nav ēdiena, paprasi.

Mirage    10 Vispirms pārtikt no ceptiem kartupeļiem ar sviestu, pēc tam nedēļu neēst pilnīgi neko... pāri visam vēl veģetārisms un līdz ar to arī iekšēja agresija, pretimstāvēšana visam un visiem... njaaaaaaaaaa....

Vai kādu vēl māc šaubas, ka arī pie mums vajadzētu beidzot izdarīt to pašu, ko citās valstīs, - oficiāli atzīt veģetārismu un vegānismu par psiholoģiskām saslimšanām?
(īpaši, ja vecāki tam pakļauj ne tikai sevi, bet arī bērnus un citus savus tuviniekus!)


p.s. No auzām nav obligāti jāvāra "staipīga tume". Auzu, miežu pārslas, visus sausos 3-graudu, 4-graudu, 5-graudu maisījumus var vienkārši apliet ar karstu ūdeni, ļaut 10min tam visam savilkties, un ēst tāpat.
Ja gribas, var tam visam piešķirt garšu ar pāris gramiem rozīņu, žāvētu aprikožu vai plūmju, jebkuras lobītās sēklas, svaigus augļus, vai pievienot jebko citu pēc sirds patikas.

AivarsN  7   Eksperiments ar sevi ir visdrošākais veids,kā pārliecināties par kādu teoriju,vai interesantu ideju. Varbūt kaut kad pamēģināšu arī badoties. Lai gan man jau tā mazliet svara pietrūkst. Pēc paziņas stāstītā,tās ir pārsteidzošas sajūtas. Par iztikšanu tikai no saules,jeb prānas,gan laikam pāragri domāt,vismaz šajā dzīvē.

vilks28  2   es sāktu ar zupu un ļoti nelielām porcijām .

vaitiesam    4 Es ieteiktu pēc badošanās sākt ar saljanacku, tad plavninko pāriet uz ceptiem vistas spārniņiem, krāsni ceptām ribiņām, brieža gaļas karbonādi pārlietu ar baraviku mērci, tad lielu krūzi kakao ar Budapeštas kūciņu. Pēc tam pie teljuka, skatoties panorāmu, iedrinkot kādu saldo likieriti☝

saulite34    3 Ja jau tik daudz mēnešus tu biji kārtīgi ēdusi,tāpēc arī varēji izturēt nedēļu neēdusi,labāk jau iemācīties nepārēsties un ēst,tad ,kad gribas.

VECA_PIEPE  2 8 Badošanās iemesls- "Šis bija eksperiments" (c)

OK! Iemesls ir noskaidrots.

Sauļuk, godīgi sakot, Tu eksperimentē ar savu veselību gadiem- veģetārisms un vegānisms.
Man nekādi nav skaidrs, kāda politiskā vai reliģiskā pārliecība liek vadīt cilvēku- gaļēdāju, lai viņš sevi tīšprāt pārprogrammētu par zālēdāju.
Cilvēks nav ne zirgs, ne govs, ne kaza,...cilvēks ir plēsoņa, kuram gaļa uzturā ir nepieciešama.

Mandomāt, ka veģetārisms un vegānisms ir kaprīze- sevis izkliegšana:
"Es esmu savādāks kā citi, ievērojiet mani, pievērsiet man uzmanību!"
Bet mūsdienās veģetāriešu un vegānu ir kļuvis tik daudz, ka to ne vairs par viņu kaprīzi nosaukt,...drīzāk to saukt par masveida kultu, kāda noteikta bara līdzskrējēju instingtam - zāles ēšanas pielūgsme.
(tikai mans personisks skatījums)

Sauļuk, paturpini eksperimentu- uz nedēļu atsakies no jebkāda veida šķidrumiem, aizliedz sev čurāšanu un kakāšanu. Pēcāk testēsim PA eksperimenta rezultātus.:D

fargo    3 ne kartupeļi, ne rīsi, nekādi makaroni, nekāda maize. vispār nekāda. man ļoti garšo mūsu tās interesantās maizes - rujpmaizes, saldskābās. es kādreiz nopirku lauku krējumu un nogriežu tās lielās maize šķēli, uzpilinu krējumu un sāku... murrāt. mjau. tā patīk, tik stipri.
bet tad es to visu vispār izlēdzu no tā, ko ēdu. alu, prom ar alu. es dzēru aptuveni 3-5 kausus aliņa dienas gaitā. vakarā kādus 3. un. es sāku par to lasīt, kas tur iekšā un par raugu. no vidēji četriem aliņiem dienā uz pieciem, varbūt sešiem vai septiņiem aliņiem gadā. īpašos gadījumos.
darzeņi - jā. sīpoli, ķiploki, burkāni, redīsi. tikai svaigi. nekadas vārīšanas. un tad gaļa. ja var, tad īstā ugunī vai oglēs. speķis. nekādas sulas - tā ir fruktoze, tas ir gandrīz tīrs cukurs. ja es būtu aktīvs sportists, kā kādreiz, tad... tad jā. bet tagad? nop. nekādas konfektes, neko ar cukuru. šad un tad kādu riekstu, pistāciju, dažas lazdas. nu, tā, lai dzīve neliekas pārāk pasteļos.
pirmo mēnesi gribas aprīt kādu banānu tā, ka es nezinu, ar visu mizu. bet nekad nav bada. bada sajūtas nav nekad. jo gaļa un tauki tevi tā piesit ar degvielu, ka ēst negribas stundām. pat fiziski strādājot.
bet!
ir bet. kā gribas tos našķus. vismaz kaut ko. tāpēc es saku iz pieredzes, paņem kādu riekstu nograuz. minerālīšus - darida, boržomi. kaut ko mazliet "krāsaināku" par steiku. sieru drīkst. treknie sieri viens no maniem lielajiem gardās mutes atklājumiem.
bekona un speķa skaidas uz itāļu siera. liekas, ka ir ļoti trekns, vai ne? ir! bet tik labi iet lejā, ka tas diētu padara panesamu.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu