Vai fiziskā slodze pazemina imunitāti?

Tagad mūs ārsti mudina iet ārā nūjot, skriet, riteņot, lai stiprinātu imunitāti. Bet es kkur lasīju, ka pēc treniņa sportistiem tieši krītoties imunitāte. Par to liecina kaut vai tas, ka tagad saslimisi vesela plejāde ar NBA zvaigznēm. Arī iepriekšējos gadus, kad te plosījās gripa, atceros, Rīgas Dinamo nebija gandrīz vai kas vairs iet laukumā, jo visa komanda bija nolikusies ar gripu
Kā tad īsti ir - tagad vajag sportot svaigā gaisā? Un ja vajag tad - cik daudz?

fargo    3 neviens t.s.lielais sports nav dabiska ķermeņa nodarbe. tās ir ekstrēmas pārslodzes un vai ir brīnums, ka top sportistus nonstopā pieskata uzreiz vairāki doki?
mūsdienu kultūristi vispār ir šaušalīgs piemērs, ko cilvēki pamanas ar sevi izdarīt rezultāta dēļ. kāda tur vispār veselība, ja cilvēki dzīvo uz steroīdiem, pretsāpju līdzekļiem un 10k kaloriju dienā režīmā...

diezgan daudzi lielas, ka katru dienu skrien 7-10 km. bet arī tas nav nekas dabisks. cilvēks nav nekāds zirgs vai ogļhidrātu pārstrādes rūpnīca, tipa noēd kūciņu un tad deso stundu. stulbi, kaut kā. varbūt neest kūciņas? nav vienkāršāk?

Reds  1   "...pēc treniņa sportistiem tieši krītoties imunitāte." - SPORTISTIEM - Nav vienkārši ko teikt - analfabētisms vai kas tas ir? Vai arī tagad katrs, kurš noskrien līdz 100km gadā, sevi uzskata par sportistu?

Uz tiem, kuriem tas teksts attiecas, tie paši ļoti labi apzinās ko dara un ko darīt, kad jāsargā imunitāte. Kam rodas jautājumi, tiem ir jāiet svaigā gaisā jāizkustās, nevis jāmeklē attaisnojumi savam pasīvajam dzīvesveidam.

Agrāk cilvēki saklausījās ka Ščerbatihs savā diētā ieakļauj pat veikala apmeklējumu(lai zinātu cik kalorijas jāapēd), tad arī tēloja muļķus - dažiem iešana uz veikalu bija baigais sports pēkšņi.

Drole      Numerous studies over the last 35 years report an increase in upper respiratory infection (URI) symptoms in athletes during periods of heavy training and competition. Challenges athletes face such as heavy exercise and life stress influence immune function via activation of the hypothalamic–pituitary–adrenal axis and the sympathetic nervous system and the resulting immunoregulatory hormones. Both innate and acquired immunity are often reported to decrease transiently in the hours after heavy exertion, typically 15–70%: prolonged heavy training sessions in particular have been shown to decrease immune function; potentially providing an ‘open window’ for opportunistic infections.

(C)
https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/17461391.2018.1449895

Ani      Kas par daudz,tas par skadi.

SpoguliitisTM    1 Slodze nee. Sameeriiga. Paarslodze vai... khmmm mazslodze gan :)
Viss ir individuaali.

vilx    1 Sēžot mājās noēdīsimies resni.

av2    2 veedinaat telpas ir labaak, nekaa vazaaties apkaart.

riks086      Personīgā pieredze rāda, ka kaut kādas vainas sanāk noķert tieši fiziskās formas augšupejas posmā.... un Drole 2020-03-22 21:24 ievietotajā citātā arī ir tieši par to...

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu