Alkoholisms. Ko darīt,ja pat Straupe nav palīdzējusi?

Ir aizdzēries mans tuvs radinieks.Viņa aprūpē ir slima māte uz gultas,kura tādēļ reizēm paliek neēdusi.Radinieks pēc ārstēšanās Straupes slimnīcā bez dzeršanas izturēja tik 3 mēnešus.Pašam saprašana ka jāturas nav.Melo.Izdomās jebkādu variantu kā tikt pie kārotās grādīgā lāses.Vai ir vēl kāds variants,kā viņu atgriezt pie sajēgas? Varbūt zināt kādu burvi,ekstrasensu,jeb raganu,kas veiksmīgi ir tikusi ar šādiem slimniekiem galā?

piparbecinja (2012-11-14 20:49)      diezgan bezcerīgi izklausās. ja pats negrib, tad neko nevar darīt. kodēšanās pārslēdz no vienas atkarības uz citu, cikvēks kļūst agresīvs. tur vairāk mīnusu nekā plusu. Viņa māti labāk nodot aprūpē kādiem sakarīgiem cilvēkiem. Vai tad ar sociālo dienestu nevar sarunāt? viņiem jānorīko cilvēks, kas nāk uz majām gatavot ēst, mazgāt, tīrīt maju.

savej_a (2012-11-14 20:49)      ..nekas nelīdzēs,ja cilvēks PATS negribēs!!!....

piparbecinja (2012-11-14 20:50)      nu vēl uz baznīcu, ka jau šeit ieteica...

saullla (2012-11-14 20:50)      bezjeedziigi,ja pats nesapratis,neviens te nevar neko dariit,kaut sprāgs nost...zinu no pieredzes,bij tuvs cilveks kas nedzera ilgu laiku,un atstaju bernu mazu pieskatit,un atbraucot pakaļ izdomajis tieši tajā dienā sākt kost,krāc pats,bet labi,ka bērnam viss kārtībā.
Cik ir meginats,saprataam bezjedzigi,ja pat mazs bērns nav vinam svēts tad neviens nebūs.

orange (2012-11-14 20:51)      radinieks strādā ar vai "palīdz" mātei tērēt pensiju?
es glābtu uz gultas slimo māti. viņai objektīvi ir vajadzīga jēgpilna palīdzība.

uz puisieti nav vērts tērēties.

aizermans (2012-11-14 21:02)      ......pa purnu,tik pa purnu...tas palīdz ....noliec būdā ,kad prasa šnabi ,liec papurnu ,bet tā labi....un tā nedēļu....ja pēc tam noraujas,atkal...... vēlēšanās pazudīs.sameklēt darbu ,kaut sētnieka.....zinu ka palīdz,stroms,lai nedabūtu pa muti....stipriem večiem nepalīdz,.....

kapuchiino (2012-11-14 21:39)      Anonīmo alkoholiķu kustība. Ja proti angļu valodu un tiešām vēlies palīdzēt sākumā ieskatam vari iepazīties ar šādu grāmatu The Power of Habit. Tur ir stāstīs gan par to kā veidot jaunus ieradumus, gan arī par to kā ar tiem aizstāt vecos. Turklāt arī doma par anonīmajiem alkoholiķiem kā šī kustība strādā un palīdz atrast līdzīgus ar alkoholismu slimajam labumus kā alkohols, tikai tas ir caur sadarbību un kopības sajūtu ar citiem šīs kustības biedriem. Tā kā painteresējies par šīm lietām, jo te jābūt sistēmiskai un pastāvīgai pieejai un nevis no reizes uz reizi. Komentēju to, ko esmu lasījis...bet šķita reāli un strādājošiii

vermuts36 (2012-11-14 22:56)      Alkoholisms. Ko darīt,ja pat Straupe nav palīdzējusi? foto Hmm...., varbūt šitais līdzēs!

_Biezaa_vecmaamina (2012-11-14 23:23)      SuuC taa anoniimo alkaanu kustiiba - tas viss tendeets uz inteligejntiem, nevis uz alkozauriem. Viss tas smuki izklausaas, bet dabaa taa nenotiek, diemzheel.

Ingaxx (2012-11-15 00:58)      Māti uz pančiku, bet džeks lai bomžo mierīgi viens pats tālāk.

Dzhokonda (2012-11-15 07:33)      Pirmārt viņam pašam jāgrib tikt vaļā no šīs "slimības". Otrkārt ja kāds tur var padzīvot pie šī eksemplāra, tad var padot apdziru tēju-sajaukumā ar alkoholu tā paliek par indi organismā un cilvēkam paliek ļoti slikti-zem bailēm par dzīvību daži arī nelieto alkoholu-taču uz cik ilgu laiku-tas katram dažādi. Tikai jāuzmanās, ar šo tēju var arī sanākt letāls iznākums sajaukumā ar alko, tāpēc lietotājs jābrīdina un jāpaskaidro-ka lietojot šo tēju dzert nevar......nu tas vnk kā variants.....Un obligāti jānodarbina prāts ar citām lietām-vislabāk der kāds sen neizdarīts mērķis vai hobijs-bez tā nekas nesanāks....

MaryClaire (2012-11-15 09:22)      gravieri, negribu sarūgtināt, bet ... ir bezcerīgi. tantīti uz pansi, lai badā nenomirst

bacter (2012-11-15 11:29)      Ja pats ir motivēts un grib mainīt un mainīties kaulu refleksa ārstēšanas metode(Osteorefleksoterapija). Noņem tieksmi.

rudaa_lapsa (2012-11-15 12:20)      Nav tāda spēka pasaulē, kas liktu dzērājam nedzert... Viņam PAŠAM IR JĀVĒLAS nedzert - tikai tad var ko līdzēt... ja tādas gribas nav - bezcers...
Glābt vajag slimo māti - viņa nevar iztikt bez aprūpes... jāgriežas arī sociālajā dienestā - viņiem ir pienākums palīdzēt smagi slimam vecam cilvēkam..

free_jack (2012-11-15 23:07)      Karoče draugs, ir metode kas darbojas jau turpat 25 gadi, nezin kāpēc LV to neatbalsta, esmu runājis ar ārstiem tā saucamiem narkologiem, viņi dzīvo un ārstē pēc CCCP metodēm. Metodes efiktivitāte 90%, no 10 cilvēkiem viens iespējams neklausīsies un neierubīsies, taču tas nemazina tās efektivitāti. Metodi ir izstrādājuši ex atkarīgie, Anglijā, pērnā gs. 80 gados. Alkoholam vēl nav, bet ja tavs čoms grib eksperimenta kārtā varu viņam palīdzēt. Taču viens BET, ja pīpē tad vajag pīpēšanu nomest, un TIKAI TAD drinku. Gribi varam sazināties, varbūt palīdzēšu.

free_jack (2012-11-15 23:10)      Sorre, pazuda tekst: Alkoholam LV vēl nav apgūta metode, taču ir pieejama, k´´a reiz pie tās tagad strādāju, un kas ir pozitīvi, cilvēkam nav obligāti jāgrib atmest, tieši otrādi ja netic tad tā štelle rulzz.

Marinchiks (2012-11-19 18:45)      to metodi ar tiem žurku vai peļu tikko dzimušiem bērniem nebiju dzirdējusi. bet var jau būt ,ka strādā. bet kā to var reāli īstenot? kur tad lai tās tikko dzimušās peles vai žurkas dabū? laikam jo grūtāk tā metode realizējama, jo vajadzētu būt efektīvākam rezultātam. nu šis varētu būt tas gadījums. un cik ilgā laikā viņas izšķīst tajā šņabī?

kalatura (2012-11-19 21:00)      Efektīgākā metode-atslien koka mētelīti pret šamējā gultas malu,uzgreb virsū spirta pudeli,laikus iegādā granīta kapakmeni,lai pats izvēlas uzrakstu...un paprasi,kuros kapos šim labāk patiks atdusēties.
Varbūt nostrādā.

vnk_cilveks (2014-06-30 15:23)      Kamēr cilvēks pats neatzīs, ka tā ir problēma, tikmēr arī neviens un neviena iestāde palīdzēt nespēs... Tas ir pierādīts fakts ;)

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu