Sāp celis...

Darbā, smagumu ceļot, kaut ko tur sastiepu - pacelē pietūkums, ejot sāp, pietupstoties sāp, miera stāvoklī nesāp. Zinu, ka jādodas pie traumatologa, bet rindas mūsu mazpilsētā tur iespaidīgas, ko oho tauta iesaka darīt, kamēr tieku dakteram klāt...?

Rouzita      Der arī svaigu sarīvētu kartupeļu komprese. Mazi iekaisumu. Lai gan ar kāpostlapu vieglāka tā darīšana.

uusins      Nepratīšu izskaidrot, kas ir tās vielas, ar ko piens to izvelk. Bet piens izvelk satūkumu. Pamatīgi sastieptai potītei ļoti labi noņēma sapampumu. Otrajā dienā zem potītes kaula viss bija tumši violets - izvilka visu, kas bija lieks un noņēma sāpes. Piedevām saitēju ar pašfiksējošo elastīgo saiti. Un pēc nepilnām divām nedēļām atgriezos laukumā :)

shining      Ja nepāriet arī pēc pāris dienām, vajadzētu doties pie ārsta.. varbūt jāmēģina nevis poliklīnika, bet kādas slimnīcas traumpunkts/uzņemšana.
Ja, ne no tautas medicīnas, tad kādu kremu sasitumiem/sastiepumiem - Voltaren, Olfen, Lioton etc. aktīvās vielas visos daudz maz līdzīgas. Papildus padzer kopējos pretsāpju līdzekļus, piemēram, paracetamolu - novērš nevajadzīgu muskuļu sasprindzinājumu tajā vietā.

neko      ...un dakteris pateiks - ej mājās un liec šņabja kompreses:) [atvaino par cinismu]

shining      [2o:37] labāk lai pasaka par kompresēm, tātad uzņemtais kurss pareizs, nekā pēc laika, ka "jāveic ķirurģiska iejaukšanās" vai "atvainojiet, neko nevaram izdarīt", jo iespēju, pareizo laiku palaidāt garām, novilcinājāt ar pašārstēšanos.

evodia76      Traumatologs šajā gadījumā obligāts, ja grūti pieejams, vienmēr var doties uz traumpunktu un lūgt palīdzību. No tautas līdzekļiem, svaigas kāpostu lapas saklapēt mazliet, aplikt apkārt celim un nosaitēt, lai nenoslīd (to vislabāk uz nakti), turēt slimo kāju mazliet augstāk par otru, tas arī atvieglina sāpes, ja staigājat, tad labāk nedot pārāk lielu slodzi un slimo kāju - ne ar pilnu pēdu, bet ar pirkstu galiem pieskaroties grīdai... mājas apstākļos vienkārši var palēkāt uz kreisās kājas...
Lai veicas un mazāk sāp!

Lince      Pazistama vaina. Man jauniba bija lidzigi.
Jums tur varetu but tikai divi sapju celoni.
1. ieplisusi blodina, bet ja var paiet, tad tur nav vaina.
2. esat saravis cela locitasvas dzislu. Tas ir visticamak.
Iesaku doties pie traumataloga, lai uzliek rengenu un
tad bus saprast vai vaig griest un sut dzipslu, vai ari pietiks
ar elastigo apseju un smeritem.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu