Kā pārvarēt apetīti vakaros?

No rītiem un pa dienu man tik ļoti ēst negribas.Lielā ēstgriba uznāk pa vakariem.Tāgribas ēst kā vilkam.:( Kā var to ēstgribu mazināt,ko var uzkost lai svars nepalielinātos.Bet labāk tomēr ko darīt,lai vakaros ēst negribētos.

EivaGreisa (2016-12-04 18:39)  1 1 Vakaros jāmīlējās, nevis jāēd ;)
Bet ja nopietni - ja tā ir psiholoģiska, nevis fiziska problēma, tad nelīdzēs tas, ka visu dienu būsi ēdis, tāpat vakarā gribēsies kaut ko mutē bāzt. Atstāj uz vakaru tukšu ledusskapi, tur varētu atrasties tikai kāda ola brokastīm, nepērc kārumus, nelieto alkoholu...

Damodara (2016-12-04 19:14)  1   Vakaram nav produktu, nav kārdinājuma.

mirga (2016-12-04 20:00)    2 Vajag gribasspēku, lai mainītu ieradumus un ēšanu vakarā. Ja pāris dienas ēd vienā un tai pašā laikā, tad jau izstrādājas refleksi. Tātad - piespied pāris dienas ēst brokastis un pusdienas kaut cik pareizos laikos un vakariņās tikai kaut ko vieglu. Izturi šādi 3-5 dienas. Viss būs ok.

Luusila (2016-12-04 20:26)    1 Man patika ieteikums par samizoto burkānu spaini. :) No savas puses pieliktu klāt vēl kāļus kādas šķēles un kādu skābāku ābolu. Mute kustas, zobi strādā, kuņģis priecājas, zarnas darbojas, aizcietējumi nerodas; vēl druscīt lai pakustina miesas, nevis tikai sēž kā ķipis, i skaties, bumbuļam riepa ies mazumā. :)

av2 (2016-12-05 01:59)      uzliec ledusskapim programmeejamu atsleegu. No 8 vakaraa liidz 6 riitaa ciet, un nevar dabuut vallaa, jo kodu pazaudeeji (kaads cits samaina, lai Tu nezini).

Gripa (2016-12-05 10:23)      Labākais variants -apēst visu līdz vakaram :D

Dayana (2016-12-05 22:15)      Varu piekrist kaut kur te jau pasutajam viedoklim - ir jāpaēd no rīta, apm. 40 min. laikā pēc piecelšanās, pie tam vislabāk, lai tās ir iespējami vairāk olballtumvielas. Tas palīdz saglabāt sajūtu, ka esi paēdis arī dienas laikā. Pusdienas - arī tās var ēst, tikai ne jau pārēsties. Bet vakarā - labāk iespējami mazāk kaut ko, un tikai ne ogļhidrātus. Un kad tik ļoti vakarā gribas ēst, tad vajag sev pajautāt - vai es patiešām gribu ēst, vai arī man ir iekšā nemiers, spriedze - ko es apēdu - varbūt savu stresu? varbūt man vajag tikai padzerties? Bez tam - nedrīkst aizmirst, ka mūs jau apzināti visu laiku noskaņo uz noteiktām lietām - arī uz ēšanu. P: kad skatāmies filmu, ir jāēd, jo esam jau no reklāmām un kinoteātriem pieradināti - paskaties filmu un uzgrauz kaut ko garšīgu. Ar šādu nosacījuma refleksu ir jātiek galā. Tā ir grūta cīņa ar sevi, un ne uzreiz izdodas.

AivarsN (2017-09-11 15:58)      Jo ilgāk pazīstu Bumpastiku,jo vairāk vienādu paradumu atklājas. Es arī no rītiem nekad neēdu,kā tas īstai pūcītei pieklājas. Ja vēders vēl nav pamodies, kāpēc tur stapēt iekšā ēdienu? Nostrādā rīta cēlienu,vēlams svaigā gaisā,tad arī rodas zvēra apetīte. Pēc darba paēdu launagu un tad strādāju savā dārzā. Jau krēslā nākot iekšā, protams,ka jāpagatavo gardas vakariņas,lai naktī sapņos ēdiens nerādās un spilvens no siekalām nepaliek slapjš. Ēst vajag tad,kad organisms to prasa,nevis kad kāds cits iesaka ēst. Kurš tad zina vislabāk? Tad arī nebūs svara problēmu,ja ķermenis zinās,ka vienmēr varēs dabūt to un cik vēlas. Negausīgi rij tikai nobadināti dzīvnieki un diētas nomocīti cilvēki.

Kristine_78 (2017-09-27 22:51)      Tici man, es uz šo jautājumu nerodu atbildi, rokas pašas stiepjas pēc ēdamā , ja nepaēdu, kāds obligāti atgādinās , vai atvedīs kaut ko ēdamu, jūtos kā grūtniece ar skābes problēmām , iešu paēst

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu