Alkoholisms var būt iedzimts?

Man saka, tas jau viņam genos - tēvs, māte, vectēvs dzēra. Ko tur cīnīties.....

bagi  2 2 Pomerancei kaste cepumu! Labāk pieturēšos pie sen pārbaudītām vērtībām - alu un nemēģināšu kļūt par pasaules mesiju (šeit dažiem tā ir atkarība :)).

Geisha  2 5 Muļķības. Alkoholisms ir izlaidība.
Vai diabētiķis var dzīvot neiešļircējot devu? Būs koma un ķirdik. Alkoholiķis nomirs, ja neiedzers? Ņi figa nenomirs. Dzīvos maita tik tālāk un meklēs vainīgos.

mirga    1 Vājš raksturs- kad nevar pateikt nē. Piekrītu arī vecāku, tēva dzeršana to pastiprina. Jo neko citu neredz-tad uzskata to par normu.

Damodara      NEVELĒŠANĀS atrisināt lietas, ko dzīve ir uzlikusi.
Nav tāda vārda problēmas, ir lietas, kurām vajag meklēt, un ir iespējams atrast risinājumus.

AivarsN  1 3 Viss no gēniem atkarīgs. Dažiem vajag tikai pagaršot un jau atkarība,bet citi var visu mūžu iedzert kad grib,bet tieksme nerodās. Kam uz alkoholu,kam uz smēķēšanu,vai azartspēlēm. Ne jau uz visu tas attiecas,bet katram savas vājās vietas.

Epifanija  2 1 mazāk gēni, bet droši ir atkarīgs kāda sieviete ir vīrietim blakus un otrādi, cik daudz cilvēku nav nodzērušies, lai izturētu kopdzīvi ar kādu..

shining    2 Alkoholisms, atšķirībā no brīvas izvēles lietot alkoholu, ir ķīmiska atkarība - tāpat, kā opija devu nedabūjušie, atkarīgie izjūt slimīgu, depresīvu stāvokli, lomkas. Atkarība veidojas no lietošanas pieraduma, pierašanas ātrums individuāls, mantotie gēni šo distanci saīsina. Pati alkohola lietošana - tradīcija, sociāls gadījums, ikdienas utt. ir riska zona, kas, jo biežāk tiek apmeklēta, jo ātrāk pārtop komforta zonā, līdz pārņem gribu. Ar šo transformāciju saistīti arī psiholoģiskie faktori, kādos alkohols tiek lietots - tas var kļūt par vietu, kurp uz brīdi aizbēgt, vai par laimes substitūtu.
Manuprāt, alkohols, tāpat kā jebkura cita psihoaktīva substance (t. sk. cukurs) ir jālieto apzinoties "kāpēc es to daru", un, "kādas būs sekas rīt un ilgtermiņā".

Sassy14      ...un kurš tur teica, ka «nodzerties var katrs»? Tomēr ne gluži. Es piemēram arī pie labākās gribas nevarētu dzert pāri mēram, jo... ja iedzeru ko vieglu vai nedaudz saprāta robežās, nenotiek nekas, arī ne mīksta mēle, nesāku histēriski raudāt, smieties vai ko tml. :D Tad tas dzēriens ir priekš manis «limonāde ar garšvielu» vai «tējiņa ar kreftīgu piedevu pret gripu». Bet, ja nejauši tiek par daudz, sākas mežonīgas galvassāpes (nē, ne jau nākamajā rītā ka kārtīgiem dzērājiem, bet taja pašā minūtē, kad ir pāršauts pār strīpu). Svētku noskaņa, vai vēlēšanās strēbt vēl??!! Nē, paldies. Tādēļ arī esmu iemācījusies turēt to mēru, kurš man nolemts, lai nedabūtu tās negantās galvassāpes, kuras var vilkties līdz 10 stundām. :( Tādējādi esmu no dabas pasargāta pret alkohola atkarību.

Jautrite50    1 Alkoholisms ir slimība. Ja vectēvs, tēvs ir bijuši alkoholiķi tad ir iespēja ka šī slimība šūnu līmenī nododas bērnam. Jo pārmērīgi lietojot alkoholu izmainās šūnas. Nevar saslimt tikai tas, kurš vispār nelieto alkoholu.

likky666    1 Iedzimst tieksme, bet ne pats alkoholisms. Turklāt ne visiem.

anis      Cik saprotu-pastāv iedzimtība;mutācija gēnu līmenī,kas rada labvēlīgu fonu. Pārējais ir likteņa ziņā... Par alkoholiķi spēj kļūt jebkurš-dažs lēnām ,pamazām,dažs pavisam negaidīti ātri.

marselis      iedzimta var but stulbiba,limenis genetiska spirale
viss parejais genetiski nosacits caur ta sauktam tuksam genu vietnem
2020-06-06

kakjis      Iedzimts varbüt "atkarības gēns". Un tad jau atkariigs no pasha un apstākljiem, Vai un kā tad izpaudísies- varbūt alkohols, varbūt sports, varbūt narkotikas Vai maskerēshana... 2020-06-06

lovemedo      Pirms nes glāzi ar jebkuras rūgšanas procesā iegūtās suslas pie savas mutes, ieslēdz prātu! Sāc domāt par to ko Tu dari, un kas tad ir garšīgs, nepieciešams un vajadzīgs tavam organismam no tā ko tu iedzer. Paradoks, bet cilvēkam ir nepieciešams ūdens, bet ne vīns, alus untml. Pohās visiem ir kaltētājs, un organisms prasa ūdeni. Alkoholisms, ir necieņa pret sevi, kā teica viens nīderlandiešu psihologs, tad alkoholiķis(narkomāns) ir cēlies no pērtiķa, cilvēki no dubļiem ir izveidoti. :))) 2020-06-06

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu