Kāpēc vieni kļūst par alkoholiķiem,bet citi ne?

Ir kas iedzer,bet apsātajs un neturpina,bet ir kas nevar.Vai tā kāda fizioloģiskā īpatnība??

ferdanoibergs      Par alkoholiķiem kļūst it visi, kas dzer, tikai daudzi nomirst pirms šā cēlā mērķa sasniegšanas.

Damodara      Cilvēkam ir dota VIENA dzīve, un tikai viņš pats IZLEMJ, kā dzīvot. Ne gēni, ne vide, ne kas cits neko neizmainīs, ja cilvēks vēlas dzīvot tā, kā viņš vēlas, un jo lielāks būs spiediens, jo lielāka būs pretestība. Protams ir izņēmumi.

arturo1963    1 Kaadam arii no kafijas rodas atkariiba!

Vai videejais francuuzis vai itaalis ar savu baltaa/sarkanaa viina glaazi eedienreizee arii tipina pa alkoholisma celu?Vai alus pudele vakaraa peec darbadienas vai dzidraa glaaze saviesiigaa pasaakuma kaads greeks? Ja kaads nespeej vairs sevi kontroleet,tad cita lieta.

HOUSE    1 Precīzi atbildēt nemācēšu, ar laiku šīs vielas organisms sāk pieprasīt, tās iedarbojas uz smadzenēm, cilvēks sāk atrast jebkādus attaisnojumus lai tiktu pie atkarības vielas. BET! Lai katrs iznīcina savu dzīvi kā vēlas, lai dzer, smēķē, dur vēnā, osta vai oho, caur personīgo pieredzi esmu nācis pie šī slēdziena. Man pilnīgi vienalga-liekat man dontlaikus!

Mikaela      Gēni, audzināšana un raksturs būs tie, kas noteiks būs cilvēks alkoholiķis vai nē. Var gadīties, ka alkoholiķa bērns ar stingru raksturu un redzot vienu no vecākiem to lietojam, alko vispār neņem mutē. Atbrīvoties no tā var tikai cilvēks pats, nekādas citas manipulācijas, kodēšanās vai vēl kas cits nepalīdzēs. Dienvidu tautām tiek ieaudzināta alko dzeršanas kultūra no bērnības.

av2      mullkkibas par geeniem.Tiiraakas atmazkas savam glleevumam , slinkumam, bezatbildiibai.
Mans faateris visu savu muuzzu koda taa, ka maz neizlikaas nevienam.Taa koada, ka pazaudeja vissu labos darbus, .Zapojs meenessiem ilga....:( Man ? Vissu to redzot, izveidojaas...alerggija gandriiz. Varu iessaut ko jautriibai labaa kompaanijaa , bet tas viss, un otraa dienaa,vienkaarssi pretiigi. Tas pats ar piipeeaassanu, pateicoties manam teevam, man vienkaarssi ir pretigi ...pat iedomaajoties.Jo vissa mana beerniiba pagaaja..muuzziigi .piepiipeeta maajaa..:(

selnija_      Ar fizioloģiju tam nav nekāda sakara. Tā nav slimība, tas ir kas cits.

Spicis    1 Viss balstās alkoholiķa definīcijā. (DSM-IV (standarta diagnoze psihiatrijā un filozofijā) alkohola lietošanu definē kā, tā atkārtotu lietošanu neskatoties uz tā nelabvēlīgajām sekām.)
Skatīt te: http://www.esibrivs.lv/lv/tests/vai_tu_esi_alkoholikis
Pasaulē gan ir ieviests patēriņa daudzums un regularitāte (biežums). Gēnos nevarētu būt alkoholisms (manas domas), tur būtu alkohola nepanesamība - ātra apreibšanās (tā raksta par ziemeļu iedzīvotājiem čukčiem un piemin Amerikas indiāņus). Iedarbīgā viela: rauga sēnīšu ekskrements etilspirts. Lietojam rektifikātu, destilātu, raudzēšanas produktus. Vēsturiski jau ilgstoši. Vēl der uzsvērt, ka degvīns (kopš rektifikācijas izmantošanas spirta iegūšanai) ir ķīmiskās rūpniecības produkts (tik "tīrs", ka nav starpības no kā iegūts) "kapeikas" pašizmaksā. (Lielajā Tēvijas karā (1941. jūnijs - 1945. maijs) "narkomovskije 100 gram" pie pārtikas deficīta tika gatavoti no koka hidrolīzes spirta).
Esmu lasījis par pētījumu mums tuvo cūku sabiedrībā (organizēti dzīvnieki). Pasniedza barību ar alkoholu - piedzērās; vadošā cūka (suga) visvairāk - zaudēja autoritāti, vēlāk atguva un nepieskārās šai smakai, bet viszemākā hierarhijā - lietoja kviekdama.

Cafe_Noir    5 divi brāļi, viens alkoholiķis, otrs nedzer nemaz. viņiem jautā - kāpēc? - kāpēc tu esi tāds? alkoholiķis atbild - mans tēvs dzēra. bieži un daudz, tāds gēns, es no tā cietu, esmu tāds pats. otrs brālis arī atbild - mans tēvs dzēra. bieži un daudz, tāds gēns, es no tā cietu, tāpēc es nedzeru nemaz.

tādi tie pīrādziņi. uz gēniem var novelt visu, kam paša gribasspēka nepietiek. bet gēni pamatā ir tikai apmēram 50 % no ietekmes, pārējie apmēram 50 ir cilvēka paša ziņā. un ne ģimene, ne draugi, ne sabiedrība nav pie tā vainīga, tikai cilvēks pats

kurmis  4 1 Sievietes ne vienu vien vīrieti pataisījušas par hronisku alkoholiķi!

kurmis  5 1 Pie visa vainīgas sievietes: Tās ne vienu vien vīrieti pataisījušas par hronisku alkoholiķi!:)

Epifanija  2 1 kāds vispār ir painteresējies par sastāvu laimes dzirai, ja šito brāgu ko lieto Latvijā iedzertu francūzis vai itālis viņi droši vien pieliktu aiz sajūsmas pilnas bikses, no kā ražo vīnu un kas - Itālijā, Francijā un ko var nopirkt mūsu lielveikalos, tu aptver, ko salīdzini, arturo1963? pie mums viss tas ir bizness, lai pēc iespējas lielāks noiets, nu un, ka bukicīt pieber narkotikas, kas veicina atkarību, tādu, ka apmīzušies, bet vēl dzer un pat vairs neēd, šādu stāvokli nedabūt pat ārzemēs ar pašu lētāko dzērienu, varbūt acis apgrieztos uz kātiņiem, bet bikses paliktu sausas.. ne kā personīga

arturo1963      Es,Epifaanij, nerunaaju par kvalitaati,bet principu!Mainaas garsas kvalitaate,bet ne graadi,ja nemam liidzveertiigu mantu.Protams,ja pardozee,no muusu mantas sekas smagaakas.
Kvalitaate...dazhs muusu maajrazojums,ar srdi un dveeseli gatavots,paarspeej labaakos augstaa plaukta strebjamos!!!!
DZERSANA-kur sakas un kur beidzs taas robezas?!Redzeets ´´iedzeeris´´ iirs vai soms,nu,mees no meerkaka esam taalaak aiz/attiistiijusies...jeb mums ieksas stipraakas?
Laikam jau,kas gribees,dullumu jebkaadiem liidzekliem atradiis,un attaisnojumu arii!

kurmi-sieviesu deel nodzerties...nu,pie velna,galiigi garaam!!!

piparbecinja      Alkogolizma cēloņi var būt meklējami arī bērnībā, pat zīdaiņa vecumā, piem., pietrūcis mātes piens, uzmanība utt.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu