Cik cukura Jūs patērejat dienā...?

Tiko paņēmu bundžiņu Coca Cola un lasu 35gr. uz 300.ml.
Tas tak ir nenormāli daudz... Un tas vis tak pārvēšas taukos...

coldlands      Kafija cukuru, arprac! Valmierieti, es Tev varu nosaukt desmitiem produktu, kur nav cukura, tāpēc beidz fleitet.

Drole      wikipēdijā rakstīts:

"Studies have indicated potential links between consumption of free sugars, including sucrose which is particularly prevalent in processed foods, and health hazards, including obesity and tooth decay"

https://en.wikipedia.org/wiki/Sucrose

fargo    4 "Cilvēka ķermenim cukurs kā tāds nav nepieciešams..! Tas ir mākslīgi radīts produkts.."

nē, curuks ir dabisks, tas nav mākslīgs. kur kokos ir cukurs? ābelēs un bumbierēs, piemēram.
pati fotosintēze ir cukura veidošana lapās. koku lapas ir cukura fabrikas.

un nē, cukurs nav kaitīgs. tad par kaitīgu var nosaukt arī tīru ūdeni, jo tajā var noslīkt.

fargo    1 bet par rūpnieciski ražoto pārtiku un cukura(sāls) pārpilnību var tikai piekrist. no otras puses, tas ir viens no galvenaijiem iemesliem, kāpēc pasaulē neeksistē pārtikas problēmas(tās trūkuma galvenais iemesls ir disfunkcionālas sabiedrības sistēmas), jo ir pārtikas pārprodukcija. lai arī cilvēku vairs nav 300 miljoni, bet tūliņ būs 10 miljardi, tās pietiek visiem un pietiktu vēl daudziem vairāk. un iemesls ir - pārtikas rūpniecība un vel specifiskāk - kapitālisms.

slieks    2 Kad cilvēkam iestājas sāta sajūta? Izrādās tad, kad apmierinātas visas garšas izjūtas - sāļš, skābs, sūrs un salds. Tātad nevajag daudz, bet no visa. Arī to saldumiņu.

fargo_pa  1 2 eu, tu... džeison-pseido-nafik-stethem... ābolā ir procentuāli pat DIVAS REIZES VAIRĀK CUKURA kā tavā kokakolā, kuru dzerot tu attapies, ka tu ir cukurs(vaaij, vaaaij).

100 gramos ābolu ir no 12 līdz 24(saldajos) grami cukura, tavā kolā 10.6g.
(pašas kokakolas dota sastāva proporcija)

TAS PATS CUKURS(veids) - fruktoze un glikoze. gan ābolos(buNbieros), gan kolā.

vismaz pārbaudi ko pats klabini!

un tāpēc, nē! kola/limonāde nav kaitīgāka dēļ "nebiskā" cukura tajā, kura pat nemaz nav daudz, vismaz ne vairāk kā parastos augļos un pat saldos burkānos. problēma ir tā, ka bērni pļumpē limonādes un nejūt mēru. pieaugušie arī.

Laurencia    1 Kafija un tēja bez cukura jau vairàkus gadus! Saldējums un saldumi gan garšo, bet vasarā grūti kaut ko dikti saldu žļembāt visu laiku slāpst.. Vasarā grēks - saldējums. Brīvdienās gadās, ka ir beļģu vafeļu brokastis, tad savējos lutinu- tur arī zemenes ar putukrējumu u.c. Piedevas..

Drole      ābolos ir fruktoze, veikalaa - sukroze.

"..it´s worth knowing that glucose accelerates fructose absorption! So when you mix glucose and fructose together, you absorb more fructose than if you consumed fructose alone...

This is an important piece of information if you are struggling to control your weight.

Remember, sucrose, or table sugar, is exactly this blend -- fructose plus glucose. "

https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2011/02/28/new-study-confirms-fructose-affects-y
our-brain-very-differently-than-glucose.aspx

Klarine    3 Tīra veida cukuru nelietoju, neēdu arī konfektes,cepumus, kūkas un smalkmaizītes.
Bet ēdu visus svaigos un žāvētos auglus. Tā ka dabīgās izcelsmes cukurs tur ir pietiekams un ikdiena vairāk nav arī nepieciešams.
Zinu arī, ka cukurs ka konservants tiek pievienots, gandrīz, visiem produktiem, kurus lietojam ikdiena. No tā nav iespējams izvairīties , bet coca- colas un citus mākslīgi saldinātus dzērienus, dažādus saldumus gan vajadzētu atturēties lietot.

neko  1 6 Galvenais pie kolas neliet daudz alkohola, jo spirtā kalorijas 2x vairāk kā cukurā:)

Laurencia      Ak jā, aizmirsu kokteiļus :D :D :D

LaskovijMerzavec    2 Nu tādēlj jau pie alho lej klāt colu, lai samazinatu cukuru :)

av2    2 Dzziivot ir kaitiigi , jaaaa...:(

avenekazene    3 Cukurs ir ieksaa visos produktos aprekinats taa, lai pensiju mes nesagaiditu!

valmierietis333      17:26,

- Sāc saukt , centīšos pierakstīt lai neaizmirstās ! ;)


Palmu eļļa arī oficiāli neskaitās pārāk izplatīta , bet ja paskatāmies neoficiāli - nepiemin nemaz vai arī paslēpj zem augu tauku maisījumiem ...

Ar cukuru līdzīgi , ne visur viņu uzrādīs ,kur nu vēl reālos ciparus !

Tas ir tieši tas pats ,kas ar kalorijām , kā tādā un tādā ēdienā , auglī ,dārzenī , pastā , jogurtā utt ir tik un tik kaloriju , tas cipars uz paciņas ir tikai priekš stulbeņiem , jo tas neatbild īstenībai ,
tādēļ arī nāk smiekli par tiem diētistiem ,kas skaita kalorijas !

Tessa  1 4 ikdiena lietoju cukuru normas robežas, tb nestampaju iekša no cukurtrauka, kolas nedzeru, bet domaju, ka kopuma cukuru lietoju daudz, gan pie kafijas no riitiem (vairak nedzeru), gan saldumos. man ir ljoti liela slodze un, ja nebutu cukura, es noautu kajas.
cukuru var nelietot tie, kuri parvietojas mashiinas, man pa dienu ir 15 000 solji un milzumdaudz energjijas aiziet.
pie tam es nesmekjeju un nedzeru, tapec mana cukurmiila ir godam nopelniita. liekais svars naU, taucinji normas robežas, jo mana vecuma tiem ir jabut vismaz nedaudz.

fargo_pa  1 2 sarežģītā tēma.

ja tu vienkārši visiem pateiktu, ka beidzot uzzināji cik kolā ir cukura, nebūtu problēmu. bet ik pēc brīža tu komentē un komentē vienu aplamību pēc otras. un dažas apgalvojumu formā.

iztirzāšu tavu tēmu, kuru tev liekas citiem ir ļoti grūti saprast.(vēl viens cilvēks, kuram liekas, ka viņš postē nāvīgi sarežģītas tēmas un kura rakstīto neviens oponents nesaprot)

"Tiko paņēmu bundžiņu Coca Cola un lasu 35gr. uz 300.ml.
Tas tak ir nenormāli daudz... Un tas vis tak pārvēšas taukos..."

tātad, tu izlasīji, ka tavā limonādē cukura ir 1/10. tiktāl labi.
tālāk.
pirmais apgalvojums - "tas ir nenormāli daudz" nē! tas nav nenormāli daudz, tas ir tik pat daudz, cik cukura caurmērā ir gandrīz visos augļos.
otrais apgalvojums - un tas vis(s) tak pārvē(r)šas taukos... nē! tas viss nepārvēršas taukos. jau pirmajos komentāros tev norādīja(jurisk), ka cukurs nepārvēršas taukos vienkarši tā patēriņa rezultātā.

tā ir tava saprašanai ļoti sarežģītā tēma(tipa).

tauki veidojas no a.neveselīga dzīvesveida(lai arī var dzīvot ļoti neveselīgi un būt tievs kā skals) UN b.nesabalnsēta uztura(arī tas pats par sevi resnu(tauki) nedara) un c. slimība.
pati limonāde nav kaitīga dēļ tā, ka tās sastāvā ir cukurs. limonādes var būt kaitīgas, jā. bet nevis tāpēc, ka tur ir cukurs.

citas aplamības - par cukuru, kas neesot dabisks produkts(pērle). par to, ka kolā ir daudz vairāk cukura kā ābolos(nu, labi, to varētu nezināt), par to, ka cilvēka ķermenim cukurs izrādās nav vajadzīgs(nespēju izfunktierēt, kā līdz šitam vispār var aizdomāties. karstums? saule?) utt, turpināt komentēt ir lieki.

un pēdejais. vīrietim dienā vajag(vēlams) patērēt ir 30g cukura. tāpēc tā tava mazā kola dienai ir ok. bet kā ´stāv´ rakstīts: "kas pāri mēram, tas no ļauna."

viss, apnika.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu