Cik cukura Jūs patērejat dienā...?

Tiko paņēmu bundžiņu Coca Cola un lasu 35gr. uz 300.ml.
Tas tak ir nenormāli daudz... Un tas vis tak pārvēšas taukos...

Aliina99    1 Nenotveramais! Tamdēļ arī saku, ka visu ar mēru))...pati nēesmu saldummīle, bet ļoti patīk gatavot saldos ēdienus)))
Un kas, zin, kas zin, varbūt arī sanāks saskrieties, tipinot ap māju))

Tessa  2 3 a par ko cepiens, nesaprotu? visiem ir japastasta, ko vinjiem dariit ir kaitiigi? divanpirdejiem vispar daudz ko nedriikst, citadi diivani luzt.

Marija_Anna    1 Cukuru tējā un kafijā reizēm.Saldumus nedaudz.
Kad cukuru tīrā veidā nelietoju gandrīz nemaz, pietrūka spēka un enerģijas.
Darbā tomēr slodze sanāk.
Tagad reizēm, pēc garšas.
Colas , limonādes nelietoju vispār.
Bija man viens eksperiments ar mazo colas pudelīti.
Karsēju katliņā, līdz iztvaikoja viss šķidrums. Palika briesmīgs melns ķopsis. Ilgi nācās katliņu mazgāt. Laika ziņā - 45 minūtes. Tur tiešām ir gana cukura un citu piedevu.

_Krasula_    2 35 grami cukura kolā patiesībā ir daudz. Jo ieteicamā vienkāršā cukura daudzums dienā ir 5-10 % no uzņemto kaloriju daudzuma jeb 25-50 grami. Protams, jo lielāka slodze, jo gan cukura, gan kopējo uzņemto kaloriju daudzums var būt lielāks.
Cukurs no augļiem tik ātri neuzsūcas asinīs kā no kolas. Šķiedrvielas palēnina šo procesu.
Tomēr saldus augļus neiesaka vienā reizē apēst megaporciju. Jo tā ir pārāk liela slodze aknām.
Es neskaitu un nesveru, cik apēdu. Kafijai jeb zaļajai tējai man pietiek ar pustējkaroti cukura, zāļu tējām-nevajag. Limonādes nedzeru, toties paretam tīk kāds ķīselītis. Ievārījums ar kaut ko, zefīrs, marmelāde, halva, tumšā šokolāde, bulciņas-kūciņas-tie mani grēciņi. Pēdējās dienas plombīrs. Daudz plombīra ar dārza mellenēm. Mmm...

Vaukskis    1 Es nezinu- nekad neesmu aprēķinājis, tikai ļoti reti par daudzumu aizdomājies !

riebekle  1   Kafija man garšo balta un salda, to sev neliedzu no rītiem. Pie tējas cukuru gan nelieku. Saldumi garšo, bet ikdienā tos nepērku, ja nu kāds uzcienā tikai. Kola man iegaršojās, kad saķēru vēdervīrusu un nekas cits nepalīdzēja, tāpēc ķēros pie ieteiktās kolas, tā palīdzēja. Tomēr izvēlos Kolu Zero, kurā, ja var ticēt uzrakstam uz etiķetes, nav cukura.

Drole  1 1 ticēt uzrakstam uz etiķetes? haha, pareizi - cukura nav, ir aspartams.

https://www.news.com.au/lifestyle/food/drink/just-one-diet-coke-or-pepsi-max-a-day-can-triple-the-ri
sk-of-a-deadly-stroke-and-dementia/news-story/5dda516241a0d35eeadf5545e055ec8e

Momo    3 Atmetot uzbraucienus visos virzienos, daudzi ir pateikuši pareizi kādu daļu par cukuru. Piebildīšu, ka augļos cukura ir daudz, bet to sauc par fruktozi, kas arī ir cukurs, ogļhidrāts. Atšķirība starp balto pulveriun augļiem ir tā, ka augļos un dārzeņos tie ir saliktie ogļhidrāti, kas nerada tik milzīgu cukura līmeņa lēcienu asinīs. Līdz ar to aizkuņģim nav jāizmet tik milzīga deva insulīna cukura dzēšanai. Šādi lēcieni ir kaitīgi asinsvadiem, padara tos trauslus, veicina sirds asinsvadu slimības, insults ir ļoti izplatīts. Bet, protams, ka vakarā apēsts saldo ķiršu kilograms viennozīmīgi nogulsies tauku šūnās. Un pat ja kāds saka, ka ir tievs, tad lai izmēra savus vicerālos taukus, kurus no ārpuses nevar pamanīt tik viegli, ja vien indivīdam nav pamanāms puncītis, arī tievām esot.
Pati apzināti nelieku cukuru nekur, saldinātus dzērienus nelietoju, baltos miltus, saldos jogurtus. Un cieti saturošus produktus cenšos ēst svaigus, nevis termiski apstrādātus, kas cieti padara par tīru vienkāršo ogļhidrātu. Sākumā nebija viegli, bet nu jau tas ir iegājies un nav sarežģīti. Un saldumus nemaz tik ļoti negribas vairs. Ogļhidrātu atkarība tiek kontrolēta un līdz ar to enerģijas vairāk, izskatos labāk un jūtos labāk. Domāju, ka ir vērts šodien parūpēties par to, kā jutīšos rīt, pēc mēneša un gada.

_Krasula_    1 Atšķirība starp balto pulveriun augļiem ir tā, ka augļos un dārzeņos tie ir saliktie ogļhidrāti, kas nerada tik milzīgu cukura līmeņa lēcienu asinīs./c/
------------------------------------------------
Glikoze un fruktoze ir monosaharīdi, tātad-vienkāršie cukuri. Ja vien runa nav par saliktajiem cukuriem- cieti, celulozi.

Agatem9    1 Un kartupelīšos ceptos, frī....o cik tur ir daudz cukura patiesībā....vairāk kā tumšajā šokolādē, un cukurs celsies daudz.....

Momo      Varbūt, ka fruktoze ir mono. Bet fakts, ka augļos ir arī saliktie ogļhidrāti, arī ir fakts. Labāk ēst augļus un dārzeņus, nevis konfektes. Un ir vērts apskatīties etiķetes, izlasīt visu. Jo tagad mēdz šmaukties ar cukura daudzumu produktā, nosaucot to dažādi un daudzumu sadalot. Piemēram, cukurs 12 grami, fruktoze 15 grami, glikoze 10. Ātri uzmetot aci, šķiet, ka nemaz tik daudz nav.

Agatem9      No šokolādes ceļas lēnām,no kartupeļiem strauji,no banāniem ļoti daudz....zinu ko runāju.Cukuru vajag smadzenēm,bet viss saprāta robežās.

Līdzīgi jautājumi
Cukurs (19 atbildes)Holesterina skaitlis un cukura limenis (11 atbildes)ievarijuma cukurs .... (25 atbildes)Saharins un diabets (19 atbildes)
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu