Vai depresija pāriet?

Depresija... Tā īstā, nevis nomāktais garastāvoklis, utt. Vai tā jebkad dzīvē var pāriet? Jau vairākus gadus tā kā daudzgalvu pūķis atkal un atkal ataudzē jaunu galvu. Zāles, uc pasākumi palīdz uz laiku. Varbūt kāds zina padomu, kā palīdzēt saviem mīļajiem?

sauliite_spiid (2005-03-07 18:06)      Es tad mainīju visu savā dzīvē gandrīz par 360 grādiem...Un depresijas sen vairs nav un nav likusi par sevi manīt.

dada (2005-03-07 18:35)      Aizej pie psihoterapeita, un klausi viņa padomiem, ieskaitot zāles, kuras jādzer regulāri vismaz pusgadu, un dari kā Saulīte iesaka - pagriez visu par 180 grādiem, par 360 grādiem griežoties busi tai pašā stāvoklī....:))))

biezais_vectevs (2005-03-07 21:40)      pilnīgi aplams priekšstats ka ar antidepresantiem var tikt vaļā no depresijas.

_never_ (2005-03-07 21:42)      sauliite, arii ziema noved pie shiim sajuutaam, ar dziives jebshu dziiveveida mainiishanu buus par maz, tur klimatu jaamaina! :)

busty (2005-03-07 22:12)    1 Psihoterapija paliidz, NLP, bet ari ne 100%... kaut kas jau paliek taapat...

Mutere (2005-03-07 22:19)      Jāvēlas pašam kaut ko mainīt, nevien cits izņemot pašu nespēj palīdzēt. Citi var parādīt ceļu.
Iemācīties saskatīt labo, darīt labu, tas arī palīdz.
Antidepresanti ir viens no palīdzības veidiem, bet ne galvenais. Ķīmiskie antidepresanti var radīt pretēju efektu- organisms sāk cīņu ar ķīmiju, radot vēl dziļāku depresiju un spēku izsīkumu.
Dabīgie antistresa līdzekļi radīs domas skaidrību, savāktību.
Rakstu no pieredzes. Reiz izgāju antidepresantu kursu. Murgs. Savā mūžā otrreiz to nevēlos.

pooh (2005-03-08 01:40)      Sauliite, ja Tu savu dzīvi būtu mainījusi par 360 grādiem, tad būyu versta tieši taja paša virziena, kur biji ;)) Bet protams domu tas nemaina, lai gan arii konkreetajaa gadiijumaa neko neizsaka.
Ir lapa www.psihologia.lv, varbuut kas praatiigs gadaas. Katraa gadiijumaa psihoterapeiti uzskata, ka no depresijas var tikt vaļā tikai ar viņu atbalstu, ieprieks iepazīstot, uzzinot, kāda no metodēm tā labaka, un to arī pielietot. Nomierinoshie līdzekļi tikai aptur depresiju. Tie var palīdzēt, ja depresijai ir gadījuma raksturs. Iespējams, ka tos vajag mīt kopā ar psihoterapeita apmeklējumiem. Bet, lai apmekletu psihoterapeitu ikreiz jaašķiras no 5-10 Ls. Zinu, ka daudzi to nevar atljauties. Tapec jāmēģina darīt ko var pats. Tatad var mainīt savu dzīves stilu. Tam jābūt mēreni aktīvam. Gan paarlieka aktivitātem gan mazaktīvam dzīvesveidam ir vvienādas iespējas saņemt dāvana krīzīti ar depresiju. Jauki, ja atrod kādu patīkamu nodarbi psihotrenninju jomaa. Jau minētais NLP, apgūšana, varbūt kāda ne pārak sarežģīta austrumnieku pašsakartošanas praktizēana. Es ieteiktu kādu no dzen formam. Labak sākt ar dzadzen. Laba lieta ir regulara pirts apmeklešana un kontrastdušas. Pie tam es ieteiktu griesties pie sava ģimenes ārsta un palūkt izrakstīt Rudotel. Pus tabletītes diena, no rīta iedarbojas maigi nomierinoši. Bet nepārvērš par "lēno divplaksni", būtība tā iedarbību nemana ne pats, ne apkārtējie. Viss notiek kā agrāk tikai asumiņi dzīves nepatīkamos momentos druscītiņ tiek noglidinati. Protams pie tā var rasties opieradums, bet uzskatu, ka ta nav problema, jo 100 dinam tas izmaksā LS 1,75. Un, ja citādi neka, tad domaju, ka labāk iedzert tabletīti, nekā kauties ar depresijām.
Protams sekss, laba pilnvērtīga barība, izvairīšanas no stresiem visam komplektam klā

pooh (2005-03-08 01:49)    1 Protams sekss, laba pilnvērtīga barība, izvairīšanas no stresiem visam komplektam klāt.
Un noteikta konsultacija ar ārstiem.
Gribēju tikai atgādinat, ka manis ieteiktais variants ir kā aizvietotajs labu speciālistu palīdzībai, ja tos nevar atļauties :(

dada (2005-03-08 14:36)      Dabīgi antidepresanti ir balderjāņu tabletes vai pilieni,vīgriežu un mārsila tējas, arī mērena fiziska slodze - kaut vai vakaros pastaigājies lielus gabalus, sestdienās un svētdienās pastaigas gar jūrmalu, arī suņa vai kaķa iegāde noņem depresiju- par viņiem jārūpējas un spalvas glaudīšana nomierina nervus.

_babymoon_ (2005-03-08 16:21)  1   Njaa.. dziivniecinna iegaade, par kuru buutu jaaruupeejas, vareetu paliidzzeet:)

julliite (2005-03-11 00:52)      ...ja jau īstā depresija, tad, diemžēl, ilgstošā psihoterapija pie maxim. augstas kvalifikācijas spec. Un tikai tad papildus pārējā profilakse - ūdens proced., kāda vērtīga gr., pastaigas vai jeb kas cits... ...

Scala (2005-03-14 12:31)      Neesmu speciāliste depresijās. Bet esmu dzirdējusi, ka tad, kad cilvēkā ienāk depresīvās jūtas, tās nevajag apspiest, jo agri vai vēlu (kad cilvēks "paklups") tās atkal līdīs ārā ar jaunu spēku. Depresijai ir jāpaskatās acīs, tā ir jāmēģina saprast, pieņemt, "pabarot". Tikai pieņemot un izprotot savas emocijas, sajūtas var no tām atbrīvoties... katram ir savs ceļš. Varbūt Tavā ceļā noderīga būs grāmata "Tagadnes spēks" - iespēja palūkoties,ieklausīties sevī. Kad cilvēka būtība ir mierā ar sevi, tā ir mierā arī ar apkārtējo pasauli... :)

Schvilpaste (2005-04-17 13:25)      Reliģijas terapija. Iesaku pieveersties budismam,jautri varbuut nebuus lasot, bet mieriigaak un skaidraaka bilde uz dziivi.:)))

Schvilpaste (2005-04-17 13:28)      eu a ja dziivnieciņš nobeidzas,taadas seeras var novest ļoti, ļoti dziļā depresijaa.

ahora (2005-05-26 18:59)      Reāls ieteikums. uz papīra lapas uzrakstiet, ko es gribu.
Un pec tam sāciet rakstit lapas vienā pusē, kas man ir (jau šobrīd, lai to sasniegtu, dabūtu)un otrā, kas man jāizdara.

sahadza_jogists (2015-03-27 15:05)      Depresija ir enerģētisko kanālu disbalanss. Bez "ķīmijas" - var palīdzēt ikdienas meditācija pēc sahadža jogas metodikas, savas iekšējās dziednieciskās enerģijas daļēja pamodināšana, noskaitot nelielu afirmāciju /lūgšanu - Pašrealizacijas Protokolu un ikdienas meditācijas mājās, kolektīvās meditācijas Skype un klātienē kopā ar cilvēkiem, kuri praktizē sahadža jogu ikdienā.
Vairāk : ZDOROVJE punkts WEEBLY punkts COM

moka (2015-03-27 19:14)  1   Man palīdzēja dziedniece Broņislava Plūme ar dabiskiem līdzekļiem, kaut arī es viņai neticēju, bet notika brīnums un pēc 3 mēnešiem izveseļojos, darīju visu ko lika, paldies viņai

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu