Alkoholisms kā slimība

Gribu jautāt par alkoholismu kā slimību. Par laimi, tā nav man, bet labam paziņam. Žēl noskatīties, ko cilvēks ar sevi dara. Ir bijis kodēts n-tās reizes, bet ilgāk par 5 mēnešiem nespēj noturēties. Vai ir kāda metode, kas reāli nostrādā un izraisa riebumu pret alkoholu. Esmu dzirdējusi par dārgām potēm vai ampulām. Psiholoģiskā iedarbošanās ir galīgi garām. Varbūt kādam ir personīgā vai paziņu pieredze? Vai tiešām cilvēku galīgi norakstīt? It kā žēl...

roze50      vienīgais-tam cilvēkam paliek neatgriezeniskas sekas tā vai tā-kaut kas ar to psihi nav vairs kārtībā...no savas pieredzes-tikai nevajag auklēties,labāk tomēr skarbākus paņēmienus.

selnija_      Es domāju, ka alkoholisms nav slimība, bet kaut kas vairāk. Te nav runa, par sliktu ieradumu, vai netikumu, tas ir kas cits. Nosaukt var visādi, jēga tik un tā nemainīsies. Domāju, ka tas ir uz mūžu. Tas, kurš atmetis, tik un tā nedrīkst lietot necik un nemaz. Pirms 3 gadiem apglabāju sev ļoti tuvu cilvēku/draudzeni/. Mēģināju visādi palīdzēt tik vaļā, bet nekā. Katram savs ceļš ejams, cits to mainīt nevarēs.

galvaskauss      Piekrītu Plānprātiņam; visi kas lieto alkoholu,neatkarīgi no izdzertā daudzuma un biežuma,ir alkoholiķi. Tikai reti kurš tam gatavs piekrist.Es lietoju alkoholu un esmu alkoholiķis,kaut nelietoju to kā maizi.

bacter      Mjā alkoholisms ir slimība, kas prasa savu ārstēšanu. Visas metodes un arī viena nemedikamentoza osteorefleksoterapija tikai noņem velmi dzert, tālāk ir jābūt klikšķim un jāsaprot nevar vairāk paņemt pirmo glāziti tikai šodien, šajā mirklī.... un tad viss nostājas savā vietā. Bet draugiem, sievām, vecākiem nevajag ručīt un žēlot ja izgulējies savos vēmekļos, netīrs un slikti jūtas, jo dziļāk iekritīs, jo atrāk klikšķis iestāsies.....

inito4ka      es apzinos,,ka esmu alkoholiķe!!! :)) kaut nedzeru neko stiprāku par vīnu!!! un neesmu vēmekļos un netīra!!!
bet traģiskākais ir tas,ka man nav vēlmes nedzert!!!! un man tas netraucē dzīvot!!! p.s. alkoholiķes stāžš 20 gadi!!!! ggg :))) aknas un nieres kārtībā!!!

lapsaacijs_albiins      /alkassh,kopsh 17 gadu vecuma. /

savos 20 sapratu,ka dienu nevaru uzsaakt,jo rokas vibree,bez sotaka. atmeshana prasiija nenormaali smagu fizisku darbu, norobezhoshanos no cilveekiem, 2 gadus un paarcilveecisku discipliinu, attieciibaa uz sevi. ko es ieguvu? es piedzimu no jauna...
tagad varu izdzert tos 50 g konjaka jaungada sagaidiishanaa, tacu nekaadu baudu un gandariijumu no taa es neguustu. tak sebe- plebeju izklaides.

manc ir runais.

bacter      Džons Miežagrauds jau ir viltīgs... cits čubina savu mēriņu, dzīvo, strādā un itkā viss kārtībā... tā ir atkarība - alkoholiķis (tas nav lamu vārds, bet slimības apzīmējums), turpretī cits krīt "plostos" sākumā dažas dienas, tad vairāk un ilgāk.... tā varētu turpināt bēdu stāstu, kur visas problēmas pieaug ģeometriskā progresijā....

Ai_bonija      Ar alkoholu lietoju tikai labi ja uz svētkiem un naidu pret to neturu, bet mana nostājā ir - nelietot. Esmu savos jaunības gados laukos visādus atskatījusies, esmu kaimiņu sievu pie sevis ar 5 bērniem glābusi un pa naktīm guldinājusi, kad vecis ar nažiem delēriju lēkmēs metās viņiem virsū. Nekad nebūšu kopā ar vīrieti, kas ir atkarīgs no alkohola.

kaut_kur      Nelasot. Ne vienmēr uzreiz alkoholisms....tas var pāraugt alkoholismā, bet iespējams primāri cilvēkam ir problēmas, ko nemāk atrisināt.....primāri, meklēt cēloņus, bet pēc tam tik novērst sekas.

Ai_bonija      Manā uztverē alkoholisms ir ja vecis nespēj TV paskatīties bez aliņa, vai bun`dziņas rokā, jo tā viņš atpūšās ... tie kas te katru brīvdienu vakaru sūc, jo tā viņi atpūšās ir alkoholiķi.:)

Anduksitis      Alkāns ir alkāns.Un cilvēks `tāds vairs nav...

cirteejs      Oi, cik daudz būtu ko rakstīt, bet laikam jau vienīgais pareizais, ka viss ir paša rokās- nekādas "ampulas", tabletes, kodēšana nelīdz, ja vien pašam nav vēlmes atmest. Vēl der kādi satricinājumi dzīvē- sadzīvē, bet galvenais- paša vēlme...gribas spēks + ģimenes atbalsts, arī darba biedru atbalsts...

swot234      Ja nu vienīgi cilvēks var atrast priekš sevis ko citu ļoti interesantu un vajadzīgu

barbarosa9      swot234, tu domaa, ka alkoholikja dziivee nav nekaa interesanta?Ljoti daudzi no vinjiem dziivo veel interesantaak nekaa tu vai es-hobiju netruukst, darbs labs, ienaakumi lieli.Bet, kad jaadzer-tad jaadzer!:)Ne jau visi no patiltes naak.Turklaat ir alkoholikji, kuri ekselenti prot sleept, ka vinji taadi ir.

gacs    1 Alkoholisms-taa ir slimiba,,,(jutu un vientulibas),atkariiba kas paliek uz muuzu...to var tikai apaarsteet,...Tas ir tad kad tu vairs nevari kontroleet savu dzivi un vaino tajaa visus paareejos. Arstesana-to nevar izdarit bez pasa velmes,kaut vismazakaas.Istenibaa jau alkoholikim var palidzet tikai alkoholikis kurs vairs nedzer un ir veicis atveselosanaas procesu un daloties savaa pieredzee...Ja ir veeleesanaas tad informacija ir internetaa www.aa.org.lv

piekraste      Neliedz viņam laimi:)

serfija  1   Alkoholisma izcelsme vajadzīgi vairāki nosacījumi.Pirmkārt jau depresijas gēns,psiholoģiskie un sociālie faktori.Kad šie priekšnosacījumi ir,tad depresijas ārstēšanai katrs indivīds piemeklē sev pieņemamāko variantu un tam nav jābūt alkoholam.Tās var būt azartspēles,narkotikas,anoreksija,baznīca-jebkura lieta,kura aizpilda tukšumu dvēselē.
Par ārstēšanu runājot-alkoholisms nav ārstējams-ar to var tikai sadzīvot.Vispirms jau ir jānoskaidro-kāpēc tas ir piemeklējis konkrēto cilvēku.Ar dažādu metožu palīdzību-vienkārši aizliegt dzert-nevienu atturēt nav iespējams.

kitii      Alkoholisms kaa to uzskata par slimibu,ta ir cilveeka nolaidiiba,neviens ar varu mutee nelej,ar laiku taa tik tiessam jau kllust par riebigu,jo bez 0.5l vairs nevar iztikt no rita pamostoties.un ar to ciniities ir loti gruuti,veel gruutaak ir tam cilveekam kas atrodas blakus,vins jau ir ka to sauc aa-biedribaa- lidzatkarigie.Taa kodesanaas, bez rakstura ,ne ko nedod,ja nokodeejas uz gadu un izreekina ,kad peec pusgada var jau iedzert,tad ta diena tiek gaidita kaa sveta.laikam kameer cilveeka dziivee nenotiek kaut kaads taads..... lai saprastu...brinumi notiek reti..tas staasts no redzeetaas kaiminu dzives,vareetu daudz un dikti staastiit... 2009-07-04

virietis62      Pirmais un galvenais lai ko izdaritu ir jagrib pasam ko mainit,gruti...bet cita cela nav... 2009-09-05

winston4      Vispirms gribu pateikt,ka alkoholisms nav slimība,bet nolaidība un necenšaties pierādīt pretējo. Pats agrāk dzēru,ka maz neliekas. Dzīvoju kā grūtniece 9mēn. dien dienā komas stāvoklī.
Nevienas zāles vai tantiņas nepalīdžēs ja pats negribēsi atmest. Vislielākās bailes dzērājam, prekš atmešanas,ir no domām-ko draugi teiks ja es vairs nedzeršu,viņi novērsīsies,neviens vairs nerunās. Bet lai padomā no otras puses,kas būs tiešam draugs,tas nekur nezudīs,pazudīs tikai pudeles brāļi,bet to vietā nāks entie nedzērāji un kuri tiešam kļūs draugi.
Pats es pēc 9mēn. dropes vienu rītu pavēru acis,paskatījos griestos un skaļi noteicu,ka es vairs nedzeršu. Un nu jau pagaidām ir pieci gadi. Nemaz nevaru sūdzēties.
2010-01-19

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu