Antidepresanti

Esmu nobažījusies par savu draudzeni. Viņa jau gadu lieto antidepresantus ( nu reizēm tā gadās, ka cilvēks vairs ar sevi pats netiek galā..), no sākuma bija arī xanax un citas briesmas. Viņa tagad jūtas labi un ir gatava partraukt medikamentu lietošanu. Vai tas nav bīstami? Un vēl... viņa ir pieņēmusies svarā? Vai tas varētu būt no šo medikamentu lietošanas? Kādas ir jūsu domas par antidepresantiem vispār? Tikai nesāciet moralizēt, ka depresija ir kaprīze....

SievieteMelnaa      Dalja no Taviem jautaajumiem ir jaajautaa aarstam, kas ir izrakstiijis draudzenei shiis zaales.
Labaakais antidepresants ir sports, tam seko fizisks darbs, tam seko miilestiiba. Alkohols nekaadaa meeraa nedriikst tikt lietots kaa antidepresants.

psychobitch      mani arī satrieca tas, ka tik daudzas lieto...tas jau ir nopietni...

babyjag  1   es zinu, kas ir depresija, man pasai tada bija pavisam nesen vel - ari ar izrakstitam zalem n latu apmera - es uzliku miksto un kka pati tiku galaa. es jau kkur stastiju, ka ejot pie psihologa palika tikai sliktak, beigas man piebesija meklet problemas tur, kur vinju nav, jo, ja ta padoma, mana dzive TOMER ir zashebis cik kruta..
ka jau tur meitenes rakstija - ja ir tikai zales, bet nemainas ne abstanovka, ne domashana, figu tiksi valja no depresijas. man ir raksturigi idet un chikstet un tad vienu ritu vnk pamosties un viss - sakt visu no jauna.

es vnk esmu shoka, ka tik daudzi cilveki lieto antidepresantus! labi, kkadu sleeping aid un tml placebo, bet jus tak te runajat par nopietnam kjimijam! man skiet, no tam nervu zalem tak rodas atkaribas un vinas vajag arvien stiprakas un stiprakas! pox, ka pieaug svars, ari tas var but competitive advantage lidz zinamai robezai, bet nu kamooon.. attaisnoties, ka jaa, bez sitas rozaa tabletites es eju lekt daugavaa un tu neko nesaproti, jo tev ta nekad nav bijis?? neliekas biski tadas ka narkomanu atmazkas? labi, visiem ir bijis gruti un taa, a kapec vajag visu laiku samerities, kuram grutak?

selavie      es zinu, ka šī nav vieta, kur diskutēt civilizēti, bet nu tomēr - es, protams, nezinu, kādi iemesli lietot antidepresantus bijuši citiem, bet par sevi varu sacīt, ka tas tiešām nebija nedz iedomu, nedz slikta garastāvokļa sindroms, bet gan kāda notikuma izraisītas sekas un hormonālas pārmaiņas, ko ar prātu kontrolēt nav iespējams. un es neteikšu, ka no zālēm es jutos labi. un, pretēji visiem norādījumiem, pēc gada es strauji atmetu visus medikamentus. vienk`rši pārtraucu lietot un jau pēc nedēļas sajutos labi - nebija nedz miegainības, nedz trauksmes, kas pavadīja mani visa kursa laikā. tā kā - nesaku, ka tā var visi, bet tomēr - visi draudi par to, ka es nespēšu eksistēt, izrādījās velti. un cilvēkiem, kam nav ne jausmas par to, kas ir depresija, distonija un citas nepatīkamās modernās slimības, ieteiktu tomēr priecāties par dzīvi, nedomāt par to un galvenais - nediskutēt par tēmām, kas kādam ir ļoti nopietnas un sāpīgas.

jaukais_saldais      Lielisks antidepresants ir katru vakaru skriet vismaz 10-15 km. Runājot par sadzīves ķīmiju, es nesaskatu būtisku atšķirību starp stingrās uzskaites recepšu medikamentiem - antidepresantiem - un pagaidām nelegālajā apritē pieejamajām narkotiskajām un psihotropajām vielām, kurām arī ir antidepresantu iedarbība.

Carolina    1 Xanax ir vieni no vieglākajiem, pašlaik pati lietoju. Šodien no viņiem vājprātīgi uznāca miegs :D
Principā, ja cilvēks jūt, ka ir ok, jāmet nost un jāmēģina pašai tikt galā. Vislabāk ir risināt cēloņus - vienreiz man tas veiksmīgi izdevās un antidepresanti nebija vajadzīgi. Pašlaik gluži vienkārši ir tāda situācija, ka es neko nevaru darīt lietas labā :(

Lucy      Pievienojos viedoklim JurisK (2011-07-18 14:59) viedoklis un lapsu_aacis (2011-07-18 15:34) viedoklis
Pavisam vairs nebrīnišos par uzdotajiem jautājumiem un par to,ka te ikpalaikam uzliesmo,ka te visi slikti un par vinām ņirgajās.
Par cik zāles nelietoju,ja nu akūtā stavoklī,ka jātiek ātri uz pekām.Man šis nosaukums xanax neizsaka neko.ALELELUJA:))))

jodo      Da oho ir viena liela palāta ar dažādi galvā slimajiem. Vieni ir vieglāk cietuši, citi - stiprāk.
Te dažs labs, kurš brīnās par to, ka visi dzīvo uz ripām, manuprāt jau pats sen ir nopelnījis recepti ne tām vieglākajām ripām. ;)

Par sevi - ripas nelietoju, bet nevarētu teikt, ka paurī ir tikai gaišās domas un viss dzīvē ir izdevies. :) ...bet skriet ikdienā tiešām ir pat ļoti ārstnieciski. Tikai nevajag pārforsēt kā Ušakovs - ārā karsts un tizlā sirsniņa var neizturēt lielo tauka pikuču pārstrādāšanu...

Metisa      Xanax nav antidepresants, bet gan trakvilizators. Un jā, viņu izraksta pie mēreniem vai smagiem trauksmes stāvokļiem depresijas gadījumā. Ja lieto trakvilizatorus ilgstoši vai lielās devās, reizēm var attīstītie atkarība, kas parasti nepiemīt antidepresantiem. Bet tur ir cita nelaime - atcelšanas sindroms. Tā kā labāk novēlu Jums visām LABU GARĪGO VESELĪBU!:-))
P.s. Un aizmirsu vēl piebilst, ka antidepresantiem piemīt tāda blakusparādība, kā libido pavājināšanās, taču ir jaunās paaudzes preparāti, kas seksuālās funkcijas neietekmē.

KONSUL      Kas tas par muljibam, vienaa laidaa, Tavaa jautajumaa??!

1. ``bija arī xanax un citas briesmas.`` - tie ir medikamenti, kurus paraxta tikai tad, ja cilveka veselibai tos vajag... Par briesmam un cilveku psihi, es Tev varetu uzraxtit un tas nav Tevis minetas ``briesmas``;

2. Lauj, ka nu psihiatram izlemt KAS ir vajadzigs un kas nee shim cilvekam - pienemu, ka tu neesi ne tuvu profs. shai zinaa, pat ne tuvu stavejusi (atvaino par skarbumu, bet tadus textus ir pagruti uztver easy) + pienemu, ka daudzi, kuri reiz ko lietojushi izsaka savu viedokli - nee, shie medikamenti un shis kaites nav tampax un klimax, kur objektivi derigs viedoklis var but katram
- tik pat labi var operet sirdi ar jebkursh... shajos salidzinajumos nav atshkiribas;

3. ARSTS nosaka, kad partraukt un ko lieto un kad... Parasti medikamentus partrauc lietot - samazinot pakapeniski devu un parejot uz vieglakiem - arii to NOSAKA arsts, ne draudzene vai pats slimnieks - jaa, depresija ir slimiba. Ja kadas zales rada blaknes, tad to saka arstam vai maina arstu, bet neapjautajas oho vai kur citur netaa.

4. JAA, DEPRESIJA IR SLIMIBA!

Ar pilnu atbildibu par katru vardu!

psychobitch  2   nu nezinu, kā jums te dažiem rodas tā depresija, kas, tas ir kāds dzīves veids tāds, ka nonāk līdz tam...? visas slimības rodas no domāšanas, sevis nepieņemšanas, salīdzināšanas un pats galvenais no skaudības, ka kādam veicies ir vairāk...nez, kas vairāk var nervus sačakarēt, ja ne cilvēks sev pats? arī zaudējumus var pārdzīvot, ja pareizi domā...pilnīgi viss ir uz pasaules tāds, ko var cilvēks pārdzīvot, bez zālēm...tikai nez, kā kuram ir ar to domāšanu...

Laimnese      Man paziņa aizgāja pie homeopātiskā daktera,padzēra kādu laiku zāles un palika vesela.Iesaku pamēģināt.

elina_baumane      man izrakstija ..paaris nedeljas palietoju, sapratu ka labaak nevajag..izmetu zaales ara...aizbraucu uz ventspili nedelju padziivoju ...

selavi_5      Labāk konsultējies ar ārstu, palasi literatūru un cita veida padomus internetā nevis šeit, kur tevi nosmies un nokritizēs krustu šķērsu! Tikai daži te ir nopietni domājoši cilvēki!!!

piparbecinja      ir blaknes, un depresija nav kapriize. es ieteiktu pieklaajiigu homeopaatu. palidz nokapt no visaadaam shusharaam. katraa zinjaa par nokapshanu jakosultejas ar speciaalsitu. i

Just_      Nassa, dura, nu ku tu vari būt riebīga! Cilvēkiem dzīvē var gadīties tādas traģēdijas un satricinājumi, ka ne tikai depresija, bet īsts vājprāts iestājas. Kāda domāšana, kāda skaudība! Es nezinu, vai cilvēks pats vispār var skaidri apzināties to savu izturības robežu, kad viss pārtrūkst un viņš lūzt. Un kas būs tas pēdējais piliens, tas arī nav zināms.
Par pašu tematu - nejaucies, vienīgi pierunā draudzeni konsultēties ar ārstu, ja viņa nolēmusi pārtraukt zāļu lietošanu uz savu galvu.

piparbecinja      o, ir tada psihoatre - homeopaate Cimdinja, ja nemaldos. var pamegjinat pie vinjas griezties.
bet bez nopietnas psihoterapijas un raknjaashanaas sevii no depresijas diez vai var tikt laukaa. zaales tik paliidz nenoiet "dibenaa".

Blaze      Jāsaka, paldies Dievam, nesirgstu no depresijas un vienīgos trankvilizatorus esmu pamēģinājusi jaunības eksperimentēšanas un talonu alkohola laikā. Bet gribētos gan aizbāzt mutes tiem, kas saka, ka depresiju ar svaigu gaisu un skriešanu var izārstēt. Jā, pēc sporta izdalās laimes hormons, bet ja ar to pietiek, tad tā neoma nav nekāda depresija. Depresijas gadījumā reāli zūd dzīves kvalitāte, un tad nu labāk patiesi ārsta vadībā dzert zāles un dzīvot pilnvērtīgi, nevis veģetēt. Cita lieta, ka reizēm ģimenes ārstiem ir vieglāk pagrūst antidepresantu vai trankvilizatoru, nevis nopietni izvērtēt katru gadījumu. Depresijām labāk meklēt šaura profila speciālistus.

Tessa      Juste,atceries,mes nesen runajam par gadiijumiem,drausmiigam dziives tragjedijam,kuras ir nacies piedziivot paziistamiem cilvekiem.parsvara visas tas briesmas notika ar berniem.tev blakus sedeja cilveks,kursh nesaluza,kuru es apbriinoju-parciest tik drausmiigu nelaimi,ilgus chetrpadsmit gadus kopt vegjetejosho miiljo bernu un apglabat vinju.bija depresija,bija zales.bija shausmas.
tapec tie,kuri iesaka sportot,priecaties un iet cilvekos,var droshi nosisties pret stenderi,jo shajos gadiijumos laime ir pasham izturet un palikt dziivam,ne tikai pievaret depresiju.fuj.pretiigi,patiesi.

sirdsbads  1   Vairums cilvēku sevi daudzmaz pazīst - it īpaši, ja ārstējas no depresijas. Un, ja pēc gadu ilguša kursa jūt, ka ar ikdienu galā tiks tāpat, lai notiek.

Vēl - pareizi lietoti un profesionāļa parakstīti antidepresanti nav nekādas prieka fofas un pacientam nesagādā ne eiforiju un pat ne labsajūtu. Drīzāk ir tā - viss joprojām un visu laiku ir ļoti sūdīgi, taču ir pajāt.

Ja piemīt drusciņa empātijas, var noskatīties filmu Wristcutters: A Love Story. Attēlotā vide un noskaņa ir stipri līdzīga tādām izjūtām, kādas sēžot uz tabletēm ir ikdiena.

Skrējēji tikmēr var iet ieskrieties.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu