Antidepresanti

Esmu nobažījusies par savu draudzeni. Viņa jau gadu lieto antidepresantus ( nu reizēm tā gadās, ka cilvēks vairs ar sevi pats netiek galā..), no sākuma bija arī xanax un citas briesmas. Viņa tagad jūtas labi un ir gatava partraukt medikamentu lietošanu. Vai tas nav bīstami? Un vēl... viņa ir pieņēmusies svarā? Vai tas varētu būt no šo medikamentu lietošanas? Kādas ir jūsu domas par antidepresantiem vispār? Tikai nesāciet moralizēt, ka depresija ir kaprīze....

marmorakaraliene      Tessa (2011-07-18 21:26) - precīzi un pareizi, bet par mīkstu - nevis pret stenderi lai sitas, bet palūdz, lai kāds ar ceļarulli pārbrauc pāri. Depresija, veģetatīvā distonija ar visiem tās "ekselentajiem" simptomiem, kad vēlme rāpties pa sienām ir tas maigākais variants. Ja jālieto antidepresanti, trankvilizatori - tad jālieto. Labāk lietot un justies normāli, bet, ka atteikties, kad pienāks laiks, to ārstējošais ārsts izstāstīs.

gauja      Njā... Antidepresantus tak ārsti izdomāja, lai naudu kāstu! Ir daudz dabīgu līdzekļu, šo problēmu risināšanai. Pārtraukt lietot var, bet jāskatās, vai nav blakusparādības, vai neatgriežas vecajās sliedēs. Tas ir diezgan līdzīgi kā ar narkotikām.

emaria      Es arī uzskatu ka normālās devās labs alkohols ir ļoti labs antidepresants

softlaine      depresijas uc. šāda rakstura slimības esot raksturīgas cilvēkiem ar labu izglītību, smalki un dziļi jūtošiem, mja, gaujām, bičām, cirvjiem un planktonam gan labi, ēd, kakā, ražo ogļskābo gāzi un citu planktonu

JurisK      Jaa, depresija ir slimiiba, tikai aarsti taas zaales izraksta krustu shkjeersu katrai nervozaakai daamiitei ar dazhiem liekiem latukiem makaa! Tas ir fakts, taads pats fakts, ka depresija ir psihiska saslimshana. Un kaapeec gan nepelniit naudinju, ja ir kuutri praati?

Papele      Saies sviestā ja pēkšņi pārtrauksi!!

Adamsone      Jodo kaut kā atgādināja, ka bija laiki, kad pretbērnu zāles nebija pieietamas. Jā, smagi laiki bija un tagad tādas sekas...

jodo      Es tik tā pie sevis skaļi prātoju par tiem cilvēciņiem, kuri ir tik neaptēsti, ka prasa padomus šeit par lietām, par kurām ir skaidra sapratne, ka atbildi ir jāmeklē pavisam citur. 40 gados būt tik stulbam arī ir stipri ielaista slimība.

Es saku, ka vajag ripas mest miskastē un skriet 20 km pa mežu (skuju taku vēlams). Un cilvēciņš tā arī izdara. Nu i kur mana atbildība, ja šamais mežā nositas pret priedi, jo ieraudzījis skaļi smejošos briedi? Nekādas.

Pie kāda daudzuma "Mierīgi met nost!" atbilžu tā draudzene tā arī darīs?

Un visām/visiem te šausmīgo depresiju pieminētājiem - sitieties, ka nu paši pret sienu. Ir tiešām situācijas, kurās ar sūdainu koku ir jādzen pie ārsta, bet te manuprāt prasījās pēc smadzeņu skalošanas.

PS Es pilnībā apzinos, ko nozīmē panikas lēkmes, veģetatīvā distonija un depresija. Diemžēl, ir bijusi ļoti cieša saskare ar šiem "lieliskajiem" mūsdienu dzīves blakusproduktiem. Paldies dievam pašam ripas nav bijis jāgrauž.

Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu