Muguras sāpes krustu rajonā

Pa ziemu nosēdējusies kā sēne tagad jūtu sekas muguras krustu rajonā. Kādi ir efektīvākie veidi cīnīties ar sekām-sāpēm? Zinu, kas ir iemesli un nav tas nekas nopietns. Vairākkārtīgi jau esmu gājusi pie ārsta (citus gadus), bet neko lādzīgu man nepasaka kā vien to, ka sēdēt tik daudz nevajadzētu (bla-bla-bla), parasto fastum-gelu izraksta (tas tagad uz receptēm), bet varbūt ir kas efektīvāks zināms. Varbūt kas no dabas līdzekļiem?

snamlet (2013-02-18 21:19)      Vispirms ik pēc stundas, pusstundas piecelties no datorkrēsla un izdarīt vienkāršus vingrojumus rokām, pleciem, mugurai. Ieteiktu labāk aiziet pie kādas sporta zāles masāžista, viņš ātrāk un precīzāk sapratīs kaiti, veiks pareizu masāžu un ieteiks pareizus vingrinājumus.

benbella (2013-02-18 22:17)      Rāpošana ir ļoti efektīgs, muguras eslastībai,līdzeklis.

AdeleLV (2013-02-18 22:48)      http://www.jutieslabi.lv/2011/07/inese-zingite.html
Ziņģītei bija par rāpošanu grāmata, pameklē.

hefny (2013-02-18 22:52)      pavingro,stiepšanās, paroc sniegu,panes malku-visspāriet,kad tiec laimīgi gultiņā un ir silta-aveņkātu tēja/silda/un iztabā-zem deķa silti!
varu aizdot deķa stūrīti.....:)

Hilda (2013-02-18 22:58)      Klau-tev toch saap tikai mugura, jebshu tu juuti saapes arii piemeeram pa kreiso vai labo kaaju it kaa uz leju??? tad gan tas ir ljoooti slikti. Varu izstaastiit...

caress5 (2013-02-18 23:24)      80% muguras säpju ir muskulju säpes. Ärsteeshana- veelams liidz 10 000 energisku solju dienä, obligäti vicinot tikpat energiski rokas. Krustu säpeem iipashi iesaku iet ´´Sporta solii´´ Nüjosha pie lietojama tikai profesinälja apmäcibä - citädi lielas iespeejas panäkt preteeju efektu. Piparu pläksteri.

annija005 (2013-02-19 08:27)      BLA,BLA BLA.................................
MUĻĶĪBAS VISS.
Saakas akūts kalcija trūkums....taatad Kalcijs +magnijs
Vislabaak DABĪGOS, nevis aptiekas sintētiskos vai pussintētiskos vitamīnus.
TĀTAD DABĪGOS!!! VITAMĪNU UN MINERĀLU KOMPLEKSU+ PAPILDUS KALCIJU.
UN NEVIS AUSTER KAļĶI VAI VEEL VISTU ČAUMALAS un citus s....

NETICI???
OK skraidi tik taalaak ar savaam saapeem un teeree visaados s....naudu ja esi ar pilnu kabatu un tukšu galvu.

Apriori (2013-02-19 08:56)      Sāc ar vienkāršu pastaigu: 1. tas ir gana vienkārši, 2. iešana labi ieriktē muguru. 3.iešana iedarbina galvu, čāpodama izdomāsi, ko vislabāk šajā situācijā darīt.:)

Lucy (2013-02-19 09:00)      No sēdēšana jau nu nebūs gan tās sāpes.Nu vismaz man diski ir čupā,tapēc sāp,bet ja es nekustētos,nevingrotu būtu domāju bēdīgi:((

Tessa (2013-02-19 09:14)      ja,tiesham muljkjiibas. vislielakas lazdarram galva(kaut gan shaubos,ka ta vinjam ir), annija ar savu amveju pa vidam(nedod dies tadu pardoshanas specijalistu :D),plus pats jautajums.
ka nav skaidrs,ka ir jaiet pie arsta? gjimenes arsts-}sonografija-}fizioterapeits vai neirologs.iespejams,kjirurgs.iespejams,ginekologs.iespejams,vedera dobuma sonografija un citi izmeklejumi,jo sapem krustos var but desmitiem iemesli.

es pati savu iemeslu zinu-avariija pirms 16 gadiem.un tur nu neko nepadariisi un nekur neliksies-terapijas un arstnieciskas masazhas rulle.

bet ja vel nav zinams,no ka ir radushas sapes,iesaku,tomer,izmekleties kartiigi.ja nekas nopietns nebus,bus stimuls vairak pakustet vismaz.

fargo (2013-02-19 09:32)      (2013-02-19 09:00) un kā vēl var būt no sēdešanas. rodas deformācijas.
autore var arī nesimpatizēt, bet izjust gandarījumu par cita sāpēm, tur jābūt īpašam.. (2013-02-18 23:31).

neko (2013-02-19 09:44)      Iesākumam derētu ikdienas apavus nomainīt no augstpapēžu uz kādiem "mugurai draudzīgākiem". Ja sēdēšanu apjomu manīt nevar, jo darbs tāds, tad jāmaina kursēšanās apjoms pārējā laikā.

hefny (2013-02-19 09:53)      hmm..tessa, vai tad jaunos Vesel.Min .papiri nav pazīstami? Tagad dakteri sodīs,ja šis nosūtīs uz aNNalīzēm un izmeklējumiem,-pie tam,pati kustās, nost nemirī, nav galīgi sagrabējus...tātad...nekādi izmeklējumi ni un ni, ja vien- pati maksā visu un arī pati visu prasa.... laikam apmēram tas tā tagad notiekas.. :(
Slimošana un jelkādas kaites tagad nepienākoties cilvim.....

panaceja (2013-02-19 10:35)  1   :) katru dienu nēsāju augstpapēžu apavus, man nekas nesāp, jo tiem ir laba lieste, nepērc apavus tirgū. ja sievietei ir celulīts uz augšstilbiem (bildē redzams), tātad ir limfostāze, kas veidojas, sastrēgstot asinīm mazā iegurņa asinsvados - smēķēšana, nepilnvērtīgs uzturs kā veicinošie faktori uztur procesu. mugurkaula deformācija ir visiem, tas nav sāpju iemesls. nepareiza stāja (bildes) liecina par nepietiekamu vai nepareizu vingrošanu. joprojām palieku pie parliecības, ka sāpju iemesls ir psihosomatiskas dabas un pilnvērtīgi var palīdzēt psihoterapeits. nekas personisks, tikai skats no malas.:)

MaryClaire (2013-02-19 11:25)      par augstiem papēžiem gan piekritīšu, gan nepiekritīšu, ja ir augsti papēži plus visu laiku darbs "uz kājām", tad jā, papēži ir vainīgi pie muguras sāpēm. toties, ja ir papēži un darbs sēžot, tad tā pusstunda, ko pavada, pārnēsājot papīrus no kabineta uz kabinetu gan nu nav nekāda nedraudzīgā izturēšanās.
tiesa, es pati esmu pārgājusi uz gaumīgām istabas čībām darbā ... un jūtos ļoti ērti, un man vienalga, ko domā pārējie

selnija_ (2013-02-19 12:05)      Man pazīstamais labais masieris ieteica pievilkties us stieņa. Tas ideālā variantā. Bet tā kā mēs dāmas to nevaram, tad ir ļoti veselīgi vienkārši uz stieņa ""karāties"" cik tik spēka ir. Tad mugurkauls izstiepjas un nostājoties atkal sakārtojas vajadzīgajā stāvoklī.

MrJones (2013-02-19 13:16)      Viennoziimiigi, kustiibu dazhaadiiba vajadziiga. Ilgstoshi, seedoshs staavoklis..veltii uzmaniibu tam kas datora ekraanaa..rodas sasprindzinaajums, kaa saki, muguras krustu daljaa..citi muskulji uz taa rekjina parazitee. Kuru buutu jaaizliidzina... Iteikums - speciaalists, noteikti ir laba lieta... Citaadi, laika truukuma deelj vai kaa...vnk vingrinaajumi, piedomaajot pie kustiibaam...pati jutiisi, kad kjermenis kljuust viegls, ko un kaa labaak.
Kaads nospiests nervs nez vai vareetu buut...tad buutu asas saapes un vingrinaajumi neliidees ibo nav veelami. Paaris rezes gadiijies...atliek vien praatiigaak uzvesties ...2ned un paariet. :)
Lai veicas! :)

lazdarr (2013-02-20 17:28)      Muguras sāpes krustu rajonā foto fargo- man ir zināmas problēmas ar jostasvietu(diski izņemti), vismaz zinu, ko saku. Bet tas nav traucējis i smagumus staipīt i locīties, gan jāpiedomā,ko dari reizēm Kustieties visi!!! Kā vien varat. Trenažieru zāle?...vecim darbs dārzā, sniega tīrīšana vislabāk izlauzelēs ķermeni! Jo vairāk, jo labāk. Sāpes- nekur no tām neizspruksi- bet ar tām ir jāprot sadzīvot. Labs dakteris ir koka karote! Bieži dzirdēts,ka dakteri noliedz kustības- sviests!!Tas, ka dzēlīgi pavelku ohujistu stilā- jūsu skola....Rieties un paņirgt par jebko kā bonbonga uz krūts! Kapē ne man arī???

benbella (2013-04-11 09:44)      Vingrošana un rāpošana.

Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu