Sacēlies jautājums par tievēšanu

Nu tad tā, apnika pa privātām sarakstēm aprunāt tievēšanas jautājumus! Izdomāju, ka varbūt ne tikai man un manām draudzenēm šis jautājums aktuāls. Padalieties ar savu pieredzi tievēšanā - kā izdevās, kas sanāca, kā labāk, vieglāk, kādi knifiņi, u.t.t Jā, jā, zinu, ka "rīt vajag mazāk" un "kustēties vairāk", bet piekritīsiet taču, ka esam dažādi - gan iedzimtības ziņā, gan pēc paradumiem, dienas ritma, u.c. atšķirīgiem faktoriem.
Mana pieredze - viegli tievēt, ja neēd pēc 17iem vakarā, dzer daudz ūdens, kustas. Tomēr uz mani, piemēram, nedarbojas pilnīgs kāda produkta aizliegums, jo tad domāšu tikai par to vien. Un tracina tādas diētas kā Stokholmas un līdzīgas.

VECA_PIEPE  8 7 "...uz mani, piemēram, nedarbojas pilnīgs kāda produkta aizliegums, jo tad domāšu tikai par to vien." (c)

Nepateikšu neko jaunu vai jau sen nedzirdētu:

cilvēks, kurš no tiesas vēlas notievēt, jo uzskata, ka viņa rumpis ir apkrāvies ar *liekajiem*kg., notievēs.
*lieks*- nevajadzīgs, nederīgs, apgrūtinošs, ir par traucēkli, nav vēlams,...tāds no kā ir jāatsakās.

Apgrūtināt sevi ar ko *lieku* un nedarīt visu iespējamo, lai no *liekā* atbrīvotos,...ir SLINKUMS un IZLAIDĪBA.

"... jo tad domāšu tikai par to vien." (c):

atruna negribēšanai un slinkumam.
2020-01-02 22:35

ieva03  2 1 NEtievēsim,bet paliksim tādi kādi esam,un ēdīsim visu to,kas garšo!Vairāk kustēsimies-katru dienu staigāt vismaz 3-5km,un viss kārtībā! 2020-01-02 22:54

Pilskungs  2 1 Nepareizais jautājums ir sacēlies ! 2020-01-02 22:59

Napoleone  1 3 Es nekad neturu sevi izsalkuma sajūtās, īpaši vakarā, jo tad organisms aizvainojas uz mani un agri vai vēlu atriebjas... stress un bailes no bada organismam piedod viltību.
Svarīgi, lai diennaktī ir 12 stundu pārtraukums ēšanā.
Kartupeļi, maize, cukurs, vispār saldumi - ārā, bet šad tad atļauju, nekādu tabu, tikai piesardzību.
Izvēlos produktus ar zemu glikēmisko indeksu (tabulas diabētiķiem), tas atvieglo gremošanu.
Ir efektīvi ēst 5-6 x dienā 1 glāzes apjoms... bet tad uz darbu jāņem 3 trauciņi līdzi, ēdnīcās taču nevar nopirkt veselīgu ēdienu, tāds ritms apnīk un nevar visu dzīvi piekopt.
Ūdeni jādzer 2-3 litri dienā, piekam, 1 stundu pirms ēšanas un 2 stundas pēc ēšanas, ēdienreizēs labāk neko neuzdzert... tāpēc tas režīmu sarežģī tiktāl - ka tabulā jāizrēķina cikos ko var izdarīt - atkarībā no mošanās laika.
Ja domā - kā dabūt slaidumu - aizmirst, ka galvenais ir veselīgi - t.i. daudz kas ir jāapēd, lai būtu gan kvantums, gan vitamīni, gan minerālvielas, un lai savā starpā produkti būtu savienojami vienā ēdienreizē.
Gatavās diētas ir LOHOTRONI!!
Var lietot klasisko - Vidusjūras diētu, tā ir dzīves veids, nevis notievēšanas tūre.
Bet galvenais - tievums ir MODE, nevis objektīvs veidols. Ja ir kārtībā ar pašcieņu, tad nekāda modes un sociuma iegriba nav noteicošais faktors. Atceramies, ka ārsti arī uz peļņu strādā.
Tievēt vajag - ja vajag, ja organismam ir grūti, ja ir diskomforts svara sakarā.
2020-01-02 23:04

elfu_mazulis    7 Man palīdz ieradumu sakārtošana - neapēst, tāpēc ka bērnam negaršoja, neēst tikai tāpēc, ka stāv pa rokai, vai kā tā - veikalā un bez saldējuma. Gribas ēst - padzeries, varbūt īstenībā gribas dzert. Un tā kā man neder neēst pēc 17.00, lietoju apgriezto variantu, neēst līdz 12.00 no rīta, toties pa dienu un vakarā ēst visu ko sirds kāro, liekot uzsvaru uz olbaltumvielām un dārzeņiem. Ja ēst normāli gaļu, tad arī našķēties tik daudz neprasās.
+Pastaigas gandrīz katru dienu, 1-2 reizes nedēļā neliels spēka treniņš. Pusgadas, mīnus 6kg. Ja mērķis būtu ātri, tad liktu klāt spēka treniņus 3 reiz nedēļā, bet uzskatu, kas lēnu nāk, tas būs ilgtermiņā.
Nepieturos pie tā visa 100%, bet tik cik kaulus nelauž. Man šķiet, nav jau vērts 1-2 mēnešos 10kg un pēc tam 20 dabūt atpakaļ, kad no ķēdes norausies :).
2020-01-02 23:36

coldlands  3 4 ...tievums ir mode...
Muļķības, tievums jau sen ka vairs nav mode.
2020-01-02 23:39

dr_K  4 2 Lasot visas šīs šausmas, nekas nevar te sacelties, var tikai nolaisties. Neatkarīgi, tas ir resns vai jau notievējis pēc Dovženko vai citas metodes 2020-01-02 23:46

Napoleone  4 5 Tievums ir ne tikai mode, bet vispirms politika un tad jau mode. Tā ir globālās varas fīče - iedzīvotāju sadzīšana pilsētās (centralizēta lopkopība, sory - darba dalīšana), populācijas skaita samazināšana (sakarā ar apciparošanu un mazattīstīto balastu) un vienlaicīga patēriņa audzēšana, jo pārtiku pērk ša kā tā, bet pārtika ir neveselīga plus urbānais dzīves veids - izsauc slimīgu resnēšanu... un tad, uz to pašu rumpi var pārdot "otru vilni" - tievēšanu. Medicīnas, skaistumkopšanas, fitnesa un speciālās pārtikas industrijas, plus - mode, kino, visa inoformācijas industrija pelna un popularizē tēlus, un jaunieši domā, ka tā jābūt, jo redz to uz ekrāniem un reklāmās. Cilvēks ir vienkārša programma - iedot tēlu - dublēs. 2020-01-03 00:05

uzplanaledus  1 4 Ja garums un svars riebeklei ir tāds, kā norādīts profila info, tad labi, ka sacēlies šis jautājums. Vēl pēc dažiem gadiem formas sāks noļukt, veselība arī diez vai spēs panest tik daudz kg. 2020-01-03 00:08

fargo    8 rieba, neviena ohoista priekšā tev nav jataisnojas. ir tev vairāk vai mazak svara, tā nav neviena darīšana, izņemot jūsu ģimeni.
otrs. ja tev ir pacietība, tad uzklausi - neesi kopā ar cilvēkiem, kas tevi velk lejā, vai taranē tavu pašapziņu. jo to cilvēku mērķis pret tevi labs nav.
centies, ja vari, būt kopā ar tiem, kurus tu velc uz augšu un tevi viņi velk uz augšu, nevis pazemo.
bet te atkal - ne viss ir tik vienkārši, jo ir cilvēki, kas grimst un instinktīvi velk lejā, bet patiesībā meklē savu ceļu augšup. tie ir pārbaudījumi, jo ir cilvēki, kuru rokas vai vārdus atmest nevajag. ja tu vari. iedrošini. jo tā ir tava roka, tēlaini runājot. "nāc!"
bet citādi, netaisnojies, šakāļi un hiēnas instinktīvi sajūt vājumu, cilvēku valodā tādā veidā pietiekami daudzi pašapliecinas. lai! tikai neatklāj savu pavēderi pretinieka priekšā. skaties acīs, lai rūc. tā pārbauda, kuram var klupt krāgā.
2020-01-03 01:06

sauljuks      Labs jautājums - es te priecājos par biksēm, kas kļuvušas vaļīgas, līdz aizvakar pēkšņi konstatēju, ka vairs nav vaļīgas. Tās pašas bikses. Gadu, veselu gadu priecājos, un - še Tev. Tagad jāsaprot, kas noticis pēdējā nedēļā - divās... it kā nekas nav mainījies...

Nav nemaz ik viegli saprast svara izmaiņas personīgajā ķermenī. It īpaši, kad tas mainās, kad nekādas darbības nav veiktas, lai to mainītu!

Atbildot uz jautājumu - tās pašas bikses vaļīgas kļuvu, kad sekojot sirds aicinājumam, izlēmu mainīt nedaudz savu dzīvi. Pēkšņi, neko nemainot ēdienkartē, nometu nost kaut kādus apkārtmēra cm. Pašai sev par lielu pārsteigumu. Kg nesanāca daudz - zaudēju tik vien kā kādus 3 - 4. Bet uz drēbēm jutās ļoti - izmēru mazākas.
Līdz ar to - nekādus dižos ieteikumus sniegt nevaru. :)
2020-01-03 08:45

Tessa  13 3 mans vieniigais padoms arii bija-neslinkot (atbildu tapec, ka tu atkal baļķi sava acii neredz un strelkas parliec uz mani, cik es slikta un tada gara. Ir ok, es jau esmu pieradusi)
citu padomu man nav, jo pie mana maza auguma 1,63 es sveru pietiekoši nedaudz, svars staiga no 59 liidz 63 kg.

ka saka viena nevesela pasažiere, es raujos darbos :D ja darbs patiik, ta nekad nebus par daudz un lai labi nopelniitu, ir labi japrot dariit, ko dari un jabut pieprasiitam. tapec darba tiešam ir daudz un ir kur likt energiju, jo mana vecuma vielmainja arii nav vairs nekada atra.

ja, es neriju megadaudzumos, manii vnk nelien iekša. gatavoju labi un garšiigi, kad ir laika un needu nekadus burgerus un kolu litriem nedzeru. Garšo saldejums, kad gribu, neierobežoju.
tapec lasi to, ko rakstu un neizdoma lieku tikai tapec, ka Tessa tev nepatiik. visam vajag meru un čaklumu, un ta vajadzeja dziivot visu laiku. ko tagad var glabt? droši vien, ka kaut ko var, kaut nedaudz.
bet vispar, nepulies. turies pie linijas, ka bezsirds likkajaina Tessa ir tada un šitada un klausi kvekšķi. tad bus tev tava iluzora laime :)) es atljauju :D
2020-01-03 09:54

Vecais_Zakjis  1 3 Es vairākus gadus dzīvoju kopā ar vīrieti, kurš ik dienu man "lasīja lekcijas" par veselīgu uzturu, sportu, sāli, cukuru uzturā. Nu tagad es vairs nedzīvoju ar viņu kopā, bet draugi palikām!:D 2020-01-03 09:56

labvakar  3 11 Man tievās nepatīk, viņas ir niknas. Netievē. 2020-01-03 10:36

coldlands    6 10:36 tieši tā, un ja vēl trāpās tieva vegāne, tad vispār genoht, tāda var ar karoti sirdi izgrebt🙀 2020-01-03 11:44

VECA_PIEPE  8 4 "Man patīk mani apaļumi." (c)

Tad kur ir problēma? Apmierinātam ar saviem apaļumiem cilvēkam neradīsies vēlme interesēties par diētām, lai atbrīvotos no sev patīkamajiem ķermeņa apaļumiem.

"Un ne man vienai tie patīk,..."(c)

Cilvēki ir dažādi- "Vienam patīk māte, otram meita, bet citam viņas kleita!"
Sievietei, kura ir apmierināta ar sava ķermeņa apjomu, ir pilnīgi pie kājas ko par viņas apaļumiem domā citi cilvēki.
Un, pričom, šajā sakarā, tad vispār tiek izvērsta doma:"vīriešiem patīk kārnās* vai apalītes*?"

Vīriešiem patīk ar sevi apmierinātas, par sevi pārliecinātas sievietes,...ne viņu +/-kg.
Un tam visam pamatā ir sievietes VESELĪGS DZĪVES VEIDS, kādu viņa piekopj, lai justos /pirmkārt!!!/ psiholoģiski veseli noskaņota- APMIERINĀTA AR SEVI- tādas sievietes vīriešiem patīk.

"Tomēr šobrīd ir sācies mazs diskomforts un kamēr tas atkal nav pārvērties 20 kilogramos plusā, kaut kas ir jāpasāk." (c)

"mazs diskomforts" (c)
psiholoģiski veseli domājošu sievieti nenovedīs līdz
"atkal" (c) /lūk- atslēgas vārds problēmai, pie kā ir vērts padomāt un sākt rīkoties!!!/
"20 kilogramos plusā" (c).
Vēlu veiksmi!
2020-01-03 13:24

lotuss    1 stulbums ar tam diētām, vajag sevi mīlēt un lutināt, tad nevajadzēs ne tievēt , ne badoties, mīlēs tādu kāda esi. 2020-01-03 19:11

miers2    5 Ar tādu niku tev principā nav iespējams notievēt, ja kas 2020-01-03 19:34

Līdzīgi jautājumi
Reduktils svara samazinasanai (9 atbildes)Liekais svars? (37 atbildes)Ka cinities ar lieko svaru? (66 atbildes)Liekais svars ! (41 atbildes)
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu