Smēķēšanas atmešana - pozitīva pieredze

Lūgums dalīties pozitīvā pieredzē par smēķēšanas atmešanu.
Īpaši tiek lūgti dalīties pieredzē tos cilvēkus, kuriem ir ilggadējs smēķēšanas stāžš (vismaz gadi 15 un vairāk)...
p.s. par sevi - kaut kā neizdodās IZTURĒT to pirmo nedēļu. Pirmajās atmešanas dienās tā tieksme ir tik uzmācīga, ka..., nezinu..., it kā ir tā, ka stiprā vēlme it kā nobloķē visu skaidro prātu un domas un..., tieksme uzvilkt dūmu kļūst stiprāka par jebkuru loģiku, par jebkuru veselā prāta konstrukciju... Nesaprotu, kā izturēt vismaz pirmās diennaktis (bet zinu, ka izturot, piem. 4 diennaktis, varētu izturēt arī turpmākās, kaut vai tāpēc, ka motivācija pēc izmocītām 4 d/n būtu krietni lielāka - t.i., negribētos norakstīt un izniekot ieguldītās pūles + arī atkarības simptomi nebūtu vairs tik smagi, ilgstoši un uzmācīgi)...
Kā izdevās JUMS, cien. pārējie?

kafelate (2010-01-12 14:47)      Es arī nesmēķēju un viss. Vienā dienā. Un ne prasās neko.
Cik atceros mana mamma pēc 20 gadu smēķēšanas arī tieši tāpat atmeta.
Zinu 2 paziņas, kas izlasījušas kaut kādu krievu grāmatu[nezinu nosaukumu] arī pārstāja smēķēt. Tajā grāmatā nestāsta, ka vajag atmest vai kaut kā tā...bet stāsta, kas uz smēķētāja veselības pelna utt., laikam iedarbojas uz zemapziņu.

meenestins (2010-01-12 14:49)      ar draugu plānojām mazo,tāpēc atmetu uz dienas un joprojām nesmēķēju!!
un nekāds velns mani nav dīdijis ,lai atsāktu:))

Feks (2010-01-12 15:11)      Pirmoreiz atmetu, kad 10 gadus biju nokūpinājis padomjlaika produkciju. Pēc 18 gadu atturības atsāku smēķēt, jo LV parādījās normālas cigas - gribējās tak pamēģināt. Kūpināju pa pusotrai pakai dienā, atmetu relatīvi nesen - 6us gadus atpakaļ. Jāatzīstas, ka abas reizes tas notika uz pamatīgas saaukstēšanās bāzes. Pirmo reizi bija plaušu karsonis un kādas 4as dienas (kas skaitoties tās grūtākās), biju tik vārgs, ka par pīpēšanu pat ne reizes neiedomājos, tā arī atmetu - bez kādām grūtībām. Arī nekādu blakusparādību toreiz nebija. Arī otrreiz biju saķēris kaut kādu zarazu - dūšīgu klepu ar augstu temperatūru, nogulēju kādu nedēļu pa gultu un atkal tāpat - neprasījās vairs to tabaku, un - viss... Bet šoreiz jau šādas tādas blanes ir gan - pēc pus gada jau bija 8 kg klāt, kaut gan apetīte nepalielinājās, tagad ēdu - manuprāt, pat mazāk... Bet ir arī labās ziņas. Tagad līdz 5tam stāvam varu uzkāpt ar minimālu elpošanas ritma kāpumu, agrāk - atceros, pie 4tā stāva drusku pastāvēju... Pret smēķētājiem esmu tolerants - neviebjos un neaizrādu, jo netraucē...
Lai izdodas..!
;-)

Auguste (2010-01-12 15:35)    1 Es kādu gadu briedu atmešanai. Man bija uzlikts notikums pēc kura es vairāk nepīpēšu. Kā šodien atceros to pēdējo cigareti uz perona Zasulauka stacijā. Neizpīpēto paciņu turpat atstāju. Pirms tam smēķēju padsmit gadus 1 - 1,5 paciņas dienā.
A kas palīdzēja atmest - apņemšanās. Kad gribējās tā, ka jākliedz, runāju ar sevi - vai tiešām es būšu tāda ņerga, ka ļaušu tam nolāpītajam puļķītim ar tabaku un nikotīnu noteikt savu dzīvī.. Tipa visas atrunas, gudrie argumenti pie kājas JO ĻOOOTI GRIBĀS.. Pirmās nedeļas bija grūtākās, bet man izdevās. No svarīgākajiem argumentiem bija tas, ka reāli sāku just ietekmi uz veselību. Sirsniņa. Kaut kā tā.
Man domāt, lai atmestu vajag ļoti skaidri formulēt, kāpēc to dari. Kāpēc tieši tu, gribi atmest pīpēšanu. Un motivēt sevi nevis ar "no rīdienas es NEsmēķēju" bet , teiksim, es esmu brīvs no atkarības/cigaretes etc... POZITĪVI formulēt.

Veiksmi! :)

Hel-ena (2010-01-12 22:18)      smēķēju kopš 16-17 gadiem, kopš 1987..gada...tad mediķa darbs, naktsmaiņas, atmošanās ar cigareti....taču sapratu, ja vēlos veselu bērnu un nesmirdēt pēc pelnu trauka, kas pasniegts aplaizīšanai, man radās spīts un es atmetu...nu jau svētdienas pīpmane kopš 1996, vispār nesmēķēju kopš 1998. Vienkārši reiz pārpīpējos....tas palīdzēja! Galu galā kurš ir stiprāks es vai tās štrunta cigaretes...he, he, tagad uzjautrinos par tiem ārā, salā salstošajiem nabaga pīpmanīšiem! Nekādu košļeņu, nekādu plāksteru, spīts un riekstiņi:))

mysoul (2010-01-16 15:25)      Lai, lai, lai Dilailaaa, :)))) sorry dziedu kā Tom Jones :D, bet atmetīsi, JO seminārā tev būs iespējams saņemt tās atbildes kuras tevi nomoka, otrkārt, ja pēc pirmā neatmetīsi ir vēl 2 semināri kuri ietilpst tajā pašā maksā, un pats galvenais seminārs nav grāmata tur tiek tev pasniegts viss skaidri un saprotami pie tam es kad biju tad bija viens zaķis kurš arī pēc grāmatas nebija atmetis, bet tagad nepīpē :))))), Galvenais lai pašai būtu kaut niecīga, bet vēlme tas ka tici vai netici nav obligāti, jo patiešām atmetīsi .

ElKatrin (2010-01-19 12:16)      diLaiLa, precizēšu nedaudz. Lai grāmata nestu gaidīto efektu, tā jālas ļoti rūpīgi. Ne visu cilvēku lasīšanas stils ir tik nopietns, tā kā gribot vai negribot paliek kaut kas nesaprasts un palaists garām. Tās ir tās nianses, kāpēc ir vērts tomēr izvēlēties centru un seminārus, kuros saņemsi tieši Tev trūkstošo motivāciju. Varu paČukstēt, ka jāmaksā par darbu tikai tad, kad saņemsi REĀLU palīdzību, tas ir, atmetīsi smēķēšanu, tā kā jebkurā gadījumā paliksi ieguvējos, un kādos vēl pie tam.. ; )
Tas atbildot uz jautājumu "Un ja nu ir tā, ka solītā viegluma nebūs?" : )

ziemasmeita (2011-03-29 12:49)      Pozitīvu pieredzi? Lūdzu! :) Ar īsiem pārtraukumiem smēķēju 15 gadus, vismaz paciņu dienā. Palīdzēja vēlme tikt vaļā no šīs sasodītās atkarības un apziņa, ka cigarete ir mani paverdzinājusi, arī informācija, kādu iespaidu smēķēšana atstāj uz sievietes balsi, izskatu (sievietēm tiešām uzreiz var pateikt, smēķē vai nē), zobiem (zobuārsta kabinets jau bija kļuvis par otrajām mājām, kopš atmetu - aizeju tikai uz profilaksi) un... diemžēl, mans tēvs tolaik mira no smēķējot iegūta kakla vēža. Bet palīdzēja Nicorette plāksteri (labāk stiprāki sākumā). Pirmo plāksteri uzlīmēju braucot uz Gaiļezeru pie tēva (redzot visus tos no smēķēšanas mirstošos cilvēkus, jej bogu pāriet vēlēšanās uzpīpēt). Man pietika ar divām paciņām plāksteru. Ieteikums, brīvo laiku, kas radīsies, aizpildīt ar kādu citu nodarbi. Un ēstgribu, par ko visi runā, apmānīt ar saulespuķu sēklām vai ko citu "nebarojošu" :) Lai izdodas! Galvenais noteikums tomēr - gribēt atmest smēķēt!

dabonams (2011-08-06 13:08)      Nomest pīpēt ir ,kā divus pirkstus apmīst.Galvenais ir pašam to gribēt ,iestāstīt pašam sev cik šī nodarbe ir neērta.Tad nobriest šim solim,nopirkt tabletes "TABEK" un lieta darīta.Man pīpēšanas stāžs 30 gadu un jau piecus gadus, kā nesmēķēju,jūtos par sevi lepns un arīdzan priecīgs bez gala,ka esu atguvis apkārtējo smaržu burvību,ko nomāca nikotīna ietekme uz maniem maņu orgāniem.Katram tas protams ir savādāk,viss atkarīgs no tā uz ko tiek akcentēts iemesls atmest.Sākt smēķēt ir cilvēka muļķība,bet to atmest ir miljons iemeslu atliek tikai uz tiem paļauties.Lai veicas kļūt par nēatkarīgu cilvēku!

dabonams (2011-08-06 13:14)    1 Piemirsu piebilst,ka tabletes Tabek manam organizmam radīja alerģiju pret pīpēšanu.Vienās viesībās kompānijas pēc mēģināju uzsmēķēt,kļuva nelabi un pretīgi.Kaut pirms atmeššanas pīpēju pusotru paciņu dienā,un ja nebij cigaešu biju gatavs meklēt istabā piekto stūri ar čināriņu.

ligucitis3 (2011-08-21 08:42)      Smēķēju 30 gadus un daudz.Palidzeja atmest Alena Karra grāmata. Trešo gadu nesmēkēju.

Ha_ (2013-10-21 22:56)      Man smēķētāja stāžs bija vairāk , kā 30 gadus . Smēķēju pa pusotrai paciņai diennaktī . Varēju pa nakti piecelties trīs reizes - lai tikai uzsmēķētu . Visu laiku negribēju atmest - doma bija , bet velme nē . Reiz nācās trādāt naktsmaiņā , kur bija pa nakti atvēlēti 3 breiki . Nodomāju - vai varu izturēt 3 breikus nesmēķejot . Skaidri apzinājos , ja varēšu - tad nākamo nakti atmetīšu . Izdevās . Un tad - nākamo nakti noturējos 3 breikus , atnākot no nakts maiņas gāju gulēt - tas jau , nebiju smēķējis 12 stundas un tad jau - diennakts , nedēļa , mēnesi pus gads . Sākumā nikotīna trūkums lika manīt , bet tad ieraduma spēks nelika mierā pus gadu . Un tad - apsolūts miers . Varu pateikties sev un savam sargengelim . Tagad nezinu bēdu un ja būtu zinājis , cik jauki ir nesmēķēt - nekad to draņķi nebūtu lietojis . Secinājums - ir jabūt gatavam un jagrib atbrīvoties no šī netikuma . Ne jau priekš citiem jamāj ar galvu un jasola atmest, bet tas jadara tikai sev , savam prātam , ķermenim un veselībai . Apzinoties , kā ir smēķēt un kā ir nesmēķēt - secinu -labāk nesmēķēt . Nu jau iet sestais gads un pats galvenais - es zinu , ka es Nekad nesmēķēšu .

plikaaKAAJA (2013-10-22 21:52)      Es esmu atmetusi, jau gadus 10, grāmatiņu izlasīju savas astoņas reizes kopā ņemot ar pirmā gada atbalsta lasīšanu. Ir iespējams. Jālasa. Jālasa un jāsāk iet tajā vizrienā, viss notiek. Tik jāturpina lasīt.

divmetrigais (2013-10-24 12:42)      Es laikam busu visu iespējamo izmēģinājis,viena lūpas kakta ciga pa otru stumu tableti.Te vien nepietiek ar to ka velies atmest,jo viss ir galva,kad tiešām vēlēsies atmest,tad arī to darīsi.
Nez ka citi,pīpēšana redzu vairāk ka plusu,ka mīnusus.Nja man parasti pie atmešanas problēma bij ko darit,ko darit.It sevišķi darbā bija iegansts izvilkties ārā.Man bracka atmeta ar parastajām stiklenm,ka gribēja pīpēt ta zilija stikleni.Un grūtākais man bij pēc divām nedēļām,as pa sienām gatavs līst biju.Nedēļu varu izturēt,bet ne ilgak :-(

MAaSA (2013-10-25 21:31)      Man nelīdzēja tabletes,grāmatas izlasīšana...:( Pīpēju elektronisko cigareti jau otro gadu,taču pavisam atmest nevaru. To "knupi" vajag. Vismaz nesmirdu.

tiger37 (2014-04-15 21:32)      Nemāku neko ieteikt, te būs mana pieredze.
Stāžš arī kādi 15 gadi... vnk izdomāju vairāk nepīpēt un miers.
Nekādas īpašas problēmas nākamajās dienās netramdīja. Savukārt tagad (nau jau gadi pagājuši), kad vajag alu dzerot ar kādu kopā uzpīpēt, uzpīpējam, bet pēc tam vairs nu nekā pie tās cigarates nevelk.
Nu nez, man saka, es neesot atmetis... Teikšu drīzāk otrādi - esmu to netikumu vnk uzvarējis. :)

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu