Par smēķēšanas atmešanu. ..

Vēlējos parunāt par palīdzību no malas...
Kaut kā neizdodās saviem spēkiem tikt gala ar šo atkarību. Bez problēma ir tajā, ka nevaru saņemties aiziet pie terapeites, kas man varētu palīdzēt, jo..., man ir tāda sajūta, ka, ja kāds man palīdzēs, tad tā vairs nebūs MANA uzvara..., bet pašai nesanāk...
Kā būt šādā situācijā...?
p.s. no loģiskā viedokļa saprotu, ka, ja nesanāk pašai, tad jāaiziet līdz terapeitei, bet vai es spēšu justies priecīga, ka atteikšanās no nikotīna būs notikusi ar palīdzību no malas... Šī ir tā iekšēja pretruna...
Parunājiet ar manīm... :)

ramazoti (2013-11-28 12:12)      Tabaku varētu tikai izmantot vīriešu parfimērijā, odekolonam TOBACCO. :)Bru_nette, nāc pie nesmēķētājiem, kuri cigaretes vietā labāk apēd pa persiku pussītei...;)

p_p (2013-11-28 12:20)      Es pārtraucu smēķēt pirms kādiem 8 gadiem, uzreiz un kā ar nazi.
Bet man bija spēcīga motivācija, drīzāk barters - es pārtraucu smēķēt, bet man svarīgs cilvēks apņemas savu apņemšanos. Tā arī līdz šim brīdim abi ievērojam norunu.
Grūtākais, manuprāt, ir nevis pārtraukt smēķēt, bet pārtraukt ar to sistītos ieradumus un socializēšanos - 2 min pauze darbā, kas tiek pavadīta domu ap´maiņā ar citiem pīpējošiem kolēģiem; 2 min pauze mājās, kad viss darāmais tiek atlikts, nemaz nerunājot par tusiņiem ar pīpējošiem draugiem, un tml.
To varbūt var aizstāt ar tējas vai kafijas pauzi darbā un sportošanu mājās (tipa, kā sagribas pīpēt, tā 10 pietupieni + 10 presītes), bet tusiņi vienmēr paliks riska zona.

Pievienojos Deisai, personīgi man aizliegums izraisa pretreakciju. Piemēram, kad biju stāvoklī, pēdējā mēnesī nedrīkstēju ēst rupju maizi - man siekalas tecēja uz rupjmaizi skatoties, kaut arī līdz tam to vispār nelietoju.

ingiite (2013-11-28 13:33)      par 2 min pauzēm darbā... kad vairs nesmēķēju, kādu laiciņu vēl kopā ar smēkējošiem kolēģiem uz balkoniņa izgāju gan... lai nerastos informācijas trūkums :-D bet dūmu un smakas dēļ drīz vien to pārtraucu...

martaarta (2013-11-28 17:28)      Pats vienkāršākais veids kā atmest smēķēšanu - nelikt cigareti mutē un nesmēķēt, saka ka tādā veidā var atmest smēķēšanu!Ja neizdodas - tātad nav īstas gribēšanas to izdarīt!

av2 (2013-11-28 21:07)      jaa, par to smirdeessanu. Atminnas no teissam reaalas jauniibas. Bija man draudzeniite. Pazinu vinnu maz, un tad reiz nonaacaam liidz buccaam, taadaam pamatiigaam. Un es, jo tiessam nezinaaju , biju taadaa sookaa par to pretiigo garssu no vinnas . Saakumaa domaaju, ka...varbut man raadaas, no satraukuma beeninnois, bet.....nu bln, pilniigi pretiigi ;((( Bet nu, ssodienas "modernaas" sievietes...vinnam po-j tak, kaa otrs jutaas, laikam. Ka tikai pikkis vecajam, MB, un buuda ar ddivaanu, kur bj izpildiit ;(

_Biezaa_oome (2013-11-28 21:57)      Nu smird vnk pretiigi. :( Paaris meeneshus izmitinaaju pie sevis sievishkji, kas velk kaa duumenis. Nu smird vinja peec govs un es sev nevaru iestaastiit, ka taa nav. Tieshaam pretiigi. Taa kaa taads miskastes bomzis... :( Jau pa gabalu nes :(

DAfrika (2013-11-28 23:21)      Pēdējā autores frāze vienkārši iespārda, bet parunāšanās nepalīdzēs :)

fargo (2013-11-29 00:17)      redzi, RasaR... pat šeit sevis izveidotajā tēmā PA, pie pirmajām grūtībām, tu atkāpies. izlasi savas atbildes. tu katrā reizē vai nu taisnojies vai vienkārši atkāpies no savām pozīcijām, tā vietā, lai tās aizstāvētu un oponentam oponētu. un redzi, es domāju, ka līdzīgi ir ar tavu smēķēšanu. neatkāpies. vismaz... ne uzreiz. paturies pretim. ja smēķēšanas atmešana tiešām ir tas ko tu VĒLIES, tad līdzigi oponentam te, neatkāpies cigeretes priekšā, kad tā atkal prasīs savu.
un šo "pastāvēšanu uz(pie) sava" otrs cilvēks tavā vietā nevar izdarīt.
kur smelties morālās rezerves, ja tomēr spēka nepietiek?
ticīgi cilvēki vēršas pie Dieva un tas nostrādā. ko darīt pretējā gadījumā, to varbūt var pastāstīt kāds cits. bet jebkurā gadījumā, GRIBA ir JĀREALIZĒ pašai. varbūt atceries to holivudas filmu par indianu džonsu, kur bija jāsper solis bezdibenī, ticot, ka tur tilts ir, tikai neredzams? :) tā var būt laba metafora tam, ko tu vēlējies sagaidīt kā svešu uzmundrinājumu "Man IZDOSIES, bet no JUMS jau šo īso, bet pārliecinošo frāzi man nesagaidīt!". bet... tam ir jānāk no tevis. tev ir šis solis jāizdara, ne citiem.
lai izdodas!

miglainaa_plava (2013-11-29 04:21)      Parasti iesaka to Alana grāmatu palasīt. Neesmu lasījusi. Atmetu ar tabletēm, ķa viņas tur sauca aizmirsu, tabex? Ir labi, ja tev ir motivācija ne tikai atmest, bet tāda kā vīzija kādu tu iedomājies savu dzīvi bez cigaretēm, kas būs tas labais, kas nāks vietā. Man tā bija veselīga bērna ieņemšana un tad uz mātes instinktu balstījos, kas ir liels spēks. Bērniņu neizdevās ieņemt, taču nu jau pīpēt arī vairs negribas. Sajūtu ik dienas lielāku spēku, gan strādājot, gan fiziskās aktivitātēs, tas rada kaifu. :)

Ivars_on (2018-09-23 16:09)      Nesmēķēju , bet pīpēju (tabakpīpi), un lai cik smieklīgi neliktos, parasto cīgu dūmus nepanesu. Agrāk sāku ar elektronisko, parastajām,(apnika) tagad savā ziņā tās esmu atmetis :D

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu