Liekais svars?

Tā ir nolaidība, rakstura neesamība, iedzimtība? Kadi ir attaisnojošie un vainu pastiprinošie apstākļi? Un cik tad īsti ir - liekais svars? Kā jūs ar to cīnaties vai arī sadzīvojat?

wildangel      1.70 m un 70 kg ir normāli??
..kaut kad biju 65 kg...vēē, cik nelabi jutos, kur nu vēl ja būtu 70 kg.
Simts reiz labāk atteikties no visiem našķiem, nekā vēlāk kurpēm šņores nespēt sasiet bez piepūles...
Viegla pašsajūta ir pirmajā vietā par neveselīgu rijamo.

mis_parkere      Nolaidība,slinkums,muļķīgas atrunas.Pārbaudīts :D

Zivucis      wildange, kā es tevi saprotu! Kad man bija 65 kg, es arī jutos nenormāli slikti! Un izskatījos vel sliktāk: acis un vaigi iekrituši, atslēgas kauli izspiedušies, fufi kā uz redeles uzkarināti, gurnu kauli izspiedušies kā kapu krusts! Bet pie kopā saliktām kājām, starp šekumu un ceļgaliem cisku vietā sāka veidoties toričelli tukšums. Brrr!!!

Nē, man arī nekā lieka nav!

kaspich      padomaaju, radaas papildinaajums. ir jau arii vnk truli cilveeki. kuri nespeej saprast/uztvert nianses. piem., ar ko Mercedes/BMW [no ikdienas auto] atskjiras no paarejiem, piem. tas pats arii ar paikoshanu. nu, nav vinjiem ne receptoru, ne sajegas. tad nu brauc opeljos, eed suudu un fano par kaarniem rumpjiem. par peedeejiem - arii tikai taapeec, ka reklaamas n shit saka, ka kaarnums ir smuki/kruta.

valda350      Atvainojiet,cienītie-kā priekšā man būtu jāattaisnojas par MANU lieko svaru? Kuram,mīļie,no jums tas traucē-MANS liekais svars? Un kāpēc JUMS,slaidie, tas traucē? :D :D :D

wildangel      zivuci, Tev ir sava personīgā pieredze,man sava.
60 kg ir labas pašsajūtas robeža. Man. Un nekas nekarājas, vai neizspiežas.
Visi/as nav un nevar būt vienādi.

limonija      Man nav lieka svara. Mans svars ir tieši tāds, lai varu izdarīt to, kas man jādara, un neuzskatu par savu pienākumu cīnīties, lai es katrā ziņā būtu balerīnas svarā, jo es neesmu balerīna un šajā dzīvē par tādu kļūt neplānoju:D

Bomzitis      Protams, ka vieglāk ir vainot gēnus nekā atteikties no kārtējā kūkas gabaliņa un/vai pacelt savu pēcpusi no dīvāna, lai nedaudz izkustētos.

gulgul    1 Aptaukošanās nav tikai izskata izmaiņas. Tā ir hroniska slimība, kas izraisa vielmaiņas un elpošanas sistēmas, kustību un balsta aparāta traucējumus, veicina gremošanas orgānu, onkoloģiskās un sirds slimības.
 Tauku uzkrājumi traucē normālai elpošanai, samazinās plaušās ieplūstošā gaisa apjoms un rodas hronisks skābekļa trūkums. Tam seko miegainība, galvassāpes un pat atmiņas traucējumi. Tukliem cilvēkiem biežāk sastopamas arī pneimonijas. ...Mīlēsim sevi...

miglainaa_plava      Tracina šitas jautājums. Dietoloģe tā arī pateica - ja esi resna, tātad psihiski slima! Varētu domāt, ka tievie ir baigi psihiski veseli?! Kopš tā reizes pie viņas vairs neeju. Šitik sekla domāšana! Mani arī interesē kādā veidā var sakārtot galvu, lai kļūtu tievs? Pēc manas pieredzes tieši tievie rij ārprātā. Bet resnie bieži vien ir daudz cilvēciskāki un atraktīvāki, nekā tievās cacas. nez kāpēc visas man zināmās resnās sievietes ir apprecējušās un laimīgas, bet zināmās teivās cacas nevar un nevar atrast to īsto. Raujas sporta zālē, raujas darbā, katru mēnesi pa jaunam Vutonam, bet - nekā!

Mihalina      Sievietei, un arī vīrietim, ir jābūt noteikti tauku krunciņai, kaut vai mazai (ne mazākai par 0,5 cm), uz sava vēderiņa. No vēdera tauciņiem rodas hormons leptīns, kurš savukārt ir viela estrogēniem, kuri, savukārt, nodrošina cilvēkam saskarsmes līmeni un ja vēl klāt pieslēdzas prāts...lai gan saskarsmes hormons pakļaujas prātam. Tas nodrošina apaļīgākiem labsirdību, labu komunicēšanu, viņi ir kaislīgāki un atraisītāki. Apaļumu "ārstē" arī ar labu un veselīgu miegu!

violinn      Ēšanas paradumi, tos var pamainīt, ja jūt, ka kaut kas grīstē ar kilogramiem. Pārsvarā jau tie ari būs pie vainas. Diētas īsti neatbalstu. Tāpat šķiet, ka nav īsti labi, ja jauns cilvēks, kas jau ir apaļš, ēd frī ar majonēzi.
Manas domas, ka katram ir viņa svars, kad labi jūtas un pats sev patīk. Pie tā arī var pieturēties. Manā gadījumā tas ir auguma cm - 107 . Ja mīnusi lielāki, tad ir kā zivucis aprakstīja, neveselīgi neglīti. Ja mazāki, tad sev liekos kā tusnis un nav ērti. Dabīgi, tas nav 1 kg robežās, tas, ja pamanos šo formulu izbīdīt par visiem 3 uz katru pusi.

AivarsN      Mihalina! Paldies par skaidrojumu! Man jau bija tādas aizdomas,ka tās apaļīgās ir tās foršākās,bet es,muļķis,līdz šim iekritu ar Bārbijām! Tad tāpēc austrumu sievietes ir ar klasiskām formām.Eiropā tas kārnums par etalonu pieņemts,lai civēkiem atšķaidītu,nekvalitatīvu pārtiku par diētisku varētu iesmērēt un vēl uz notievēšanas līdzekļiem un trenažieriem miljonus pelnītu.

piparbecinja      Ir vairaki iemésli: gjeeni, psihaizsardziba ("jo manis vairak, jo mazak man kaps uz auguma, jo nesmukaka izskatos, jo vechiem mazak intereseju un attiecigi mazak suudu gaidams"), VAIROGDZIEDZERA paleninata darbiba (siev. pec 35 tas ir uz katra otrá solja), cits variants. Dazi teiks, ka slinkums pie vainas. Slinkumam ir sihologisks iemésls (piem., cilveku bernibá regulari zágeja, ka vinjs nepareizi kaut ko dara, biezi vien bez iemesla zageja, un vinjsh tad labak nedara neko, lai nebutu iemesls kartejo reizi nonakt nesmuka, lasi - sápigá, situacija).

IzlozeLOZE      Protams, ka var visādi runāt apkārt...taču vajag mainīt ēšanas paradumus, ja grib svaru mainīt. Jāārstē vielmaiņu, tas ir garš ceļš.
Pārsvarā nepareizas diētas. Neloģiskas mazkaloriju diētas nenoēd svaru, vajag daudz ēst- olbaltumu, tas paņem līdzi rezerves.
Palasiet Dikānu!
Pretinieki tai diētai ir tikai tādēļ, ka tur nevajag nekādas dražējas. Protams, olbaltuma diēta ir pati smagākā. Taču vienīgā, kas der ēdāju kastai.
Jāatmet aŗī mīts par zaļumu un zaļbarības ēšanu, visi zāļēdāji ir resni- begemotiņi, zīlonīši, utt...
Un vēl- bernībā vajag iemācīt pareizi ēst, nevis dzīt bērnus uz "tīriem šķīvjiem".
Jābūt ārstam, kas pieskata svara mainīšanas gaitu.

floresa      Cits dzer putukrējumu,lai uzbarotos..bet nekas nenotiek!
Cits apēd gurķa gabaliņu un jau viss taukos!...tā kā ir no daudz kā atkarīgs..esam tik dažādi!
2016-10-08

selnija_      No neveselīga un nepareiza uztura ir liekais svars. 2016-10-08

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu