Palīdzība pēc ilgstoša stresa?

Augsts, ilgstošs stress (cik zinu tas "gāja" apmēram gadu), tad viss sakārtojas, bet cilvēkam iestājas kas līdzīgīs "peectraumas" stresam, ar daudzām no tā izrietošajām sekām. Pamazām dažas izpausmes mazinās, bet citas pastiprinās. Ko darīt, kā paliidzet cilvēkam (kopumā)? Ko ieteikt?

Ameelija9 (2014-11-27 23:48)      Vai tev konkrēti šis cilvēks ir lūdzis pēc palīdzības? Jā,jā tad vai viņš zina,ka meklē padomu OHO?!

av2 (2014-11-28 06:51)      ir veca metode - plosts, pohas, izguleessanas 3 dienas. Nopietni.
Tas plosta ilgums katram pacientam individuaals gan. Vienam puspolss , un jau ragi suunaas, otram...meenesis :(

mieru_tikai_mieru (2014-11-28 06:54)      ja psihologs neder, tad visticamāk cilvēks uzskata, ka pats kontrolē situāciju. Īsts draugs sajutīs, kas katrā brīdī darāms. Kad persona jāvelk uz krosiņu, un kad jāliek mieru, lai paliek laiks domu sakārtošanai. Vēro. Cilvēka organisms ir tā uzbūvēts, ka spēj pats atjaunoties, ja vien tam pārāk netraucē.

Lucy (2014-11-28 09:55)      ja jau neder psihologs,tad kur esi tu,kāpēc nerunā ar viņu,kopā neizklaidējies,kaut vai tagad tumšajā laikā aizbraukt kur saule spīd spožāk un silda siltāk,telefonu izslēgt un svētā mierā baudīt saules starus!!!
Tu savā dzīve kaut ko vari izlemt bez i-net,brīnos,kā tu līdz šim esi izvilcis,ka nebija to podziņu ko spaidīt:DDDDDD

wolands (2014-11-28 10:05)      Man vajadzēja pāris gadus zema stresa vidi. Tiesa, pilnīgi visi simptomi nepazūd, paliek alerģijas pret dažādām potenciālām stresa situācijām un ierosinātājiem.
Domāju, ka labs psihologs varētu būt efektīgāks (uzsvars uz labs), bet pieredzes nav.

slieks (2014-11-28 12:00)      Lūgt... Ja nav ticības augstākam spēkam, katru rītu, atverot acis, palūgt dienai, lai tā būtu mierīga un sakārtota, lai prāts skaidrs, domas gaišas... Un pateikties par iespēju šo dienu nodzīvot. Palīdzēs tikai darbs ar sevi, iekšējās norunas pašai ar sevi...Galvenais ir likvidēt iekšējo haosu.
Arī dabā ir daudz enerģijas avotu. Pats lielākais - jūra. Ja iespējams, daudz staigāt gar jūru...Koki - priede, ozols. Tikai zem apses gan laikam nevajag stāvēt, tā darbojoties pretēji.

annija005 (2014-11-28 12:21)      Problēma un sekas pēc tam rodas ja organismā kaut kā trūkst .

..varu līdzēt.

Meistare (2014-11-28 13:50)      Der vērsties Psihosomatikas klīnikā Kapseļu ielā. Tur strādā lieliski speciālisti, kas spēs palīdzēt gan esošas "krīzes" apstākļos, gan arī pēc stresa situācijām. Bet, protams, pašam jābūt ieinteresētam, lai varētu palīdzēt.

ponytail_PA (2014-11-28 18:06)    1 Fizisks darbs svaigā gaisā (dārzā, piemēram). Un asinszāle - vislabāk, ja var dabūt eļļu, ja nē - kaut vai tēja. Panaceja nav, bet palīdz labi.

tyco (2015-10-26 20:14)      Tas nav vienkārši izdarāms - saucas pašhipnoze. Metodiku nevaru aprakstīt, bet piemēru gan.
Cilvēkam ir jāsaprot - pirmkārt savā prātā ir jāaizmirst vārds "stress" kā tāds vispār. Nekad to nevajag atskaņot - "esmu sterā... vāāiii ko darīt". Otrkārt, jāpārliecina sevi, ka tāda "stresa" nav nekad bijis... Vārdu "stress" var aizvietot ar vārdu "īslaicīgas grūtības", kuras drīz pāries. Viss ir paša cilvēka rokās.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu