Cik ilgi diennaktī jāguļ? (veiksmīgie cilvēki guļ ļoti maz)

Cik ilgi diennaktī jāguļ? Man pašam darbdienās iegājies ir, ka gulēt eju nedaudz pirms pussnakts un ceļos 6.30, tātad labāka gadījumā sanāk 6-6.30 stundas. Vai tas ir pietiekoši? Saprāts tomēr saka, ka ir nedaudz par maz, jo dienā brīžiem nedomājas, nāk pat drūmie un apātija virsū.

Ko darīt - gulēt vairāk vai tomēr saņemties, iztikt ar tām pašām 6.30 stundām un spiest sevi būt aktīvākam visu dienu un nežēloties tik daudz. Varbūt pat lietot kādas zāles mundrumam (esot ar receptēm Noofen un bez receptēm Mildronāts)?

Cik daudz vai maz guļ normālie cilvēki, visas tās meitenes un biroju dāmas, kas prot smaidīt ar tādu enerģiju?

No vienas puses varētu jau miegam atvēlēt vairāk, bet tā var būt vājuma pazīme. Kā tie cilvēki, kas audzina mazus bērnus, kā tie iztiek ar maz stundām. Kā iztiek amerikāņi, kas ceļā no un uz darbu pavada 2-4 stundas dienā, laikam jau tas arī ir uz miega rēķina. Arī Margarete Tečere iztika ar 4 stundām dienām. Blērs esot gulējis 6 stundas. Un droši vien arī mūsu pašo Āboltiņa vai Straujuma guļ tikai labākā gadījuma 5 stundas dienā, lai paspētu visus darbus apdarīt, ko valsts prasa. Ja jau viņi var, tad jau ikvienam citam arī vajadzētu varēt?

No otras puses - man negribas ticēt, ka mazgulētāji strādā prasīgu biroja darbu, kur visu laiku ir jādomā un jāraksta. Varbūt tāda darba darītājiem miegs tiešam ir svarīgāks nekā citiem.

VECA_PIEPE (2015-08-02 18:43)    4 Miegam pavadiitajaam stundaam nav pienjemtas "normas",...ik katrs cilveeks ir pakljauts individuaalam bioritmam: ja vienam nepietiek ar 8-10 vai 12 miega stundaam (...un vairaak!!!) diennaktii un vinjsh jutiisies miega badaa,...tad kaads otrs juutas pilniibaa relakseejies un radoshi aktiivs, veltot miegam 4-6 stundas diennaktii.

Paaraak daudz cjucjeetaajiem, tieshi taa arii paaraak maz cjucjeetaajiem (ar zinaamu satraukumu noteikti zinjos ik katra cilveeka pashsajuuta- sagurums, apaatija vai arii paaraak uzmaacoshi trauceejoshs energjijas piepluudums) ir ieteicams griezties pie gjimenes aarsta,...muusdienu mediciinai ir pilniigi visas iespeejas izpeetiit ik katra indiviida biologjiskaas svaarstiibas, kaa arii noteikt ik katra indiviida bio"normas".

slieks (2015-08-02 20:16)  1   Ir lasīts, ka cilvēks jūtas izgulējies, ja miegā pavadītas nx1,5 stundas, t.i. 3 st. vai 4,5 st., vai 6 st., vai 7,5 st. Tālāk neskaitīšu, jo ilgāk nekad neguļu. :) Šis ritms patiešām darbojas. Pie tā arī pieturos, atkarībā no nedēļas dienas un veicamajiem darbiem. Ja pārguļu laiku, visa diena tāda nesavākta un bieži sāp galva. Tas pats, ja neizguļos.

art_deco (2015-08-02 22:37)  1   6 stundas miega veselam pieaugušajam ir pilnīgi pietiekoši. Tik arīguļu darba dienās.

Lucy (2015-08-03 10:06)  1 2 Jaunībā sutku mierīgi varēju negulēt,nakti nodejot un pa taisno uz macībām-darbu,bez problēmām,tagad vajag 7.st veltīt miegam,nu vismaz 5-6 obligāti

mieru_tikai_mieru (2015-08-03 11:26)    3 manuprāt, ir jāguļ tik, cik prasa Tavs organisms. Un visstulbākais ir mēģināt gulēt tik, cik guļ vidējais statistiskais veiksmīgais cilvēks. Katram savas prasības pēc miega. Un nav nekā briesmīgāka par hroniski neizgulējušos personu. Viens no "veiksmīgiem" paziņām stāsta, ka viņam pietiekot ar 2 stundām, kā Napoleonam. Jo īss nakts miegs esot ģenialitātes pazīme utt. Ha! Reiz braucu ar šo paziņu vienā mašīnā un viņš bija pie stūres. Takš "ģeniāli´ aizmiga uz 100 km/h!
Iesaku - 1. iet gulēt tad, kad nāk miegs. Un nebremzēt sevi ar tesktu "Vēl jau ir gaišs", "vēl tikai vienu filmu noskatīšos", "ja es tik agri aiziešu gulēt, tad..." utt. un 2. - celties tad, kad miegs vairs nenāk. Kaut vai tas ir 5-os no rīta. Tad ar laiku arī uzzināsi - cik īsti stundas Tev vajadzīgas labam miegam.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu