Vai smēķēšanas atmešana varētu veicināt lieka svara pieaugumu?

Man jau tā ir pamatīgs liekais svars.Asinsspiediena problēmas un smēķēsana manu veselību tikai vairāk pasliktina.Man patīk pēc kārtīgas maltītes uzvilt dūmu.Taču aizdomājos ka vajadzētu tomēr atmest.Bet esmu tā pa ausu galam dzirdējis,ka atmešana var vēl vairāk veicināt lieko svaru.Cik tā ir patiesība vai mīts ka var pieaugt svars atmetot smēķēšanu?

AivarsN  4 1 Ilgāk par pusgadu neesmu izticis bez smēķēšanas. Cik tad var sevi mocīt. Kam tas stāžs nav pārāk ilgs un ģenētiski neveidojas stipra atkarība,var šo paradumu atmest bez sevišķām problēmām. Ja smēķēšanas stāžs ir 30 gadu un pat vairāk,tad organisms pie tā ir tik ļoti pieradis un pielāgojies,ka atmešana var iedragāt veselību,vai pat vecākiem cilvēkiem beigties letāli. Tā drīz pēc atmešanas nomira mana vectēva māsa 78 gadu vecumā,bet vectēvs pie labas veselības vēl nokūpināja līdz 95 gadu vecumam. Piedevām smēķēšana stimulē smadzeņu darbību,nodrošinot to pilnvērtīgu darbību pat lielā vecumā,pasargājot no Pārkinsona slimības. Ja konkrēti par jautājumu, pēc atmešanas radīsies zvērīga apetīte un līdz ar to arī svara pieaugums. Veselības uzlabošanai labāk smēķēt pašaudzētu tabaku bez kaitīgajām piedevām un smirdoņas. Tīras tabakas dūmi patīkami smaržo. To man teikuši daudzi nesmēķētāji. Tikai kur lai to tagad dabū? Varbūt sēklu vēl var pasūtīt kaut kur ārzemēs?

Liigucis    2 AivarsN! Varbūt tomēr pamēģini vēlreiz atmest smēķēšanu - tā ir Tava iespēja pieņemties svarā un šogad tikt pie sievas...

Bet es apsolījos sev ar pīpmani nebučoties! FUI!

jurks    3 Lai Tev izdodas atmest! Bet liekā svara pieaugumu regulē bez tabakas palīdzības! Pagavē, paskrien- īsāk sakot - veselīgā veidā!

AivarsN      Līguci! Pat ja es atmestu smēķēšanu,lai ar tevi kopā varētu asinszāles lasīt,man vēl būtu jāpieņemas svarā vismaz par 15 kilogramiem. Tik daudz es nevarēšu apēst,jo arī tagad ēdu sātīgu ēdienu un vairāk kā būtu nepieciešams.

_Krasula_      Piedevām smēķēšana stimulē smadzeņu darbību,nodrošinot to pilnvērtīgu darbību pat lielā vecumā,pasargājot no Pārkinsona slimības/c/
-------------------------------------
Vispār jau smēķēšana cita starpā tiek minēts kā Parkinsona slimību vecinošs faktors.
Cigaretes izsmēķēšana var īslaicīgi uzlabot koncentrēšanās spējas un koordināciju. Bet perspektīvā:
"Tabakas smēķēšana izraisa ievērojamu smadzeņu hipoksiju (skābekļa trūkumu smadzenēm), ļoti bojā smadzenes un ir galvenais insulta iemesls. Tūkstošiem pētījumu citējamas literatūras datu bāzēs pierāda tabakas smēķēšanas postošo iedarbību uz domāšanas ātrumu un kvalitāti, uztveres spēju un reakcijas ātrumu."/P.Apinis/

furnitura  1 1 Atmetot protams, ka pieaug. Nezinu nevienu, kam nepieaug. Varbūt konstrukcija kaulaina? Man bjia +20 kg, visas drēbes bija jānomaina, atguvusies neesmu vēl tagad. Arī ēst gribēsies šausmīgi. Tad kad pāriet akūtā fāze jācenšas tomēr nomest, cik var. Bet būs jādara daudz vairāk nekā pīpējot.

lamzaks  4 2 Smēķēšana līdz piecām cigaretēm dienā nenodara organismam nekādu postu un ir pat ieteicama vielu maiņai.īpaši tiem,kas ciena treknus ēdienus vai saldumus - tas ir ārstu ieteikums.

coldlands      Man svars nepieauga, bet te galveno lomu nospēlēja gēni. Atmetot pīposanu varētu pieaugt enerģija, līdz ar to var biežāk piedalīties sporta aktivitātes, tā vieta, lai sēdētu un vilktu karo dūmu, var paskriet, pastaigāt, ievilkt un arī beidzot īsti sajust ziedoša pavasara gaisu. Sāksi atšķirt garšas, smaržas, no mutes nesmirdes pēc pelnutrauka.
Atmetu gadus 20mit atpakaļu, esmu pateicīgs savam raksturam, un piposajiem tuvākajiem cilvēkiem, ka akceptēja to, un nevilka atpakaļ, dzīvei dūmos.

Laurbergs_    2 Atmetot, maini dzīvesveidu. Pamēģini ar A. Karrs grāmatu "Kā viegli atmest smēķēšanu." Manā paziņu lokā ir pāris ļautiņi, kuri šādā veidā atmeta bez citu atkarību aizvietošanu

Deisa      Ja nobriesti atmešanai, arī varu ietekt A.Karra grāmatu - ar to ir visvieglāk atmest, i neprasās. Galvenais nenorauties un kādreiz atkal kompānijā neuzsmēķēt, citādi čušs labie nolūki.
Par svara pieaugšanu - jā, nereti svars var palielināties. Kāpēc? Ne jau tādēļ, ka smēķēšana vielmaiņu uzlabo, tieši otrādi, smēķētāja organisms tik labi nesaskalda pārtiku, līdz ar to daudz kā laba tiek pa otru galu izmests laukā, tai skaitā arī ogļhidrāti, kas taukos aiziet. Otrs faktors - uzlabojas smaržas, garšas sajūta, līdz ar to ēdiens šķiet krietni garšīgāks un līdz ar to arī vairāk to gribās sabāzt mutē.
Tomēr, ja negribās svarā pieņemties, pozitīvais faktors atmešanai ir, ka jūtams enerģijas pieplūdums, ir vairāk spēka, līdz ar to ir dzinulis iekšā, kas liek kustēties. Tas taču nāktu par labu Tev, vai ne?

peedas_rasaa    2 Esmu atmetusi 2x... :D Izklausās smieklīgi... Zinu...
Pirmajā reizē nezināju neko par organisma reakcijām uz iemīļotā nikotīna trūkumu... Trīs mēnešu laikā pieņēmos svarā par 10kg, jo, lai aizvietotu cigaretes, un pīpēju es tiešām nenormāli daudz, es riju visu, kas bija pa rokai... Ledusskapī nepaspēja gaisma nodzist, kā durvis jau atkal bija vaļā... Pēc trīs mēnešiem sapratu, ka pīpēt tomēr ir lētāk nekā ēst un atmetu ēšanu, atsāku pīpēt...
Pagāja gads un man pašai bija piegriezies, ka smird viss - rokas, mati, apģērbs, mājas... Pieriebies bija klepus no rītiem... Nu, tāds līdz vemšanai... tas, ka praktiski neko nesaodu un garšas sajūta tiešām bija tik notrulinājusies, ka garšvielas bēru saujām, lai tikai justu ēdiena aromātu un garšu... Žēl bija zaudētā laika... Pīpējot divas paciņas dienā, cigaretei veltot +/- 4 minūtes, es zaudēju gandrīz trīs stundas sava laika dienā... Pieriebies bija pie slodzes elsot kā valzirgam... un es sāku gatavoties otrajam raundam...
Sāku ar ledusskapja satura nomaiņu..
Tur gaļu, desu, pastētīšu, kūpinātu zivtiņu un maizes vietā uzradās burkāni, tomāti, gurķi, puķkāposti, āboli, plūmes, bumbieri u.t.t.
Tad atkal devos uz aptieku pēc Tabex... Jā, abas reizes atmetu ar šo tablešu palīdzību... tiesa, ļoti stingri jāpieturas pie grafika... staigāju ar modinātāju ik pēc divām stundām pirmās dienas...
Nepīpēju jau divus gadus... Lai gan ir bijuši pāris pasākumi, kur pie alkohola lietošanas ir uzpīpēts... Pie lielāka stresa paniekojos ar elektronisko... Šķidrums bez nikotīna, bet "nomierinošā" darbība tiek imitēta... Starp citu - manā paziņu lokā vairāki ir atmetuši smēķēšanu, sākot veipot un pamazām samazinot arī to...
Ieguvumi?
Otrajā reizē svars nepieauga. Es zināju, ar ko būs jācīnās... Grauzu dārzeņus... Līdz nelabumam, bet noturējos... Oža un garša ir uzlabojušās līdz perfektam līmenim... Eksperimentēju ar šīm maņām smaržojot un garšojot dažādas lietas...
Ir vairāk laika...

peedas_rasaa    1 (turpinājums)
Vairāk laika darbam, vairāk brīvā laika un vairāk laika gatavošanai... Pirms tam izpētot tīmekļa plašumus, lai katlā nonāktu labas un organismam derīgas lietas, nevis kartupeļi, žāvēta gaļa uz pannas un tam pa virsu - kārtīga majonēzes reste...
Par svaru...
Ja rīcībā ir viedtālrunis - sirsnīgi iesaku aplikāciju My Fitness Pal, sinhronizācijā ar Accupedo soļu skaitītāju. Īsumā - veselīgs, sabalansēts uzturs + fiziska aktivitāte, normas robežās. Nekādi debesu brīnumi - max -1kg nedēļas laikā. Strādā ilgtermiņā. Ļoti vienkārši lietot. Protams, jābūt apņēmībai sevi kontrolēt.

edding    1 Kāda epopeja Pēdām.
Es arī metu 2 x. Un tikai tāpēc, ka pēc pirmās atmešanas pēc dažiem mēnešiem tomēr uzpīpēju. Un aizgāja.
Toties nebija nekādas rīšanas, kaut svars tāpat pieauga par kādiem 7 kg, bet tur es domāju ka pie vainas gēni. manā dzimtā resnu nav, tādēļ nav nekādi 20 kg plusā. Naudas un laika ekonomiju nejutu un nejūtu. Vienīgais pluss, nav tās pretīgās garšas mutē. Un ceru ka veselībai arī nāk par labu.
2017-04-09 19:39 Pie tam padomus dod arī tie, kuri nekad nav smēķējuši.

Postremo  1 1 peec ssitaas piipmannu "loggikas" ssanaak, ka ja es tagad saakssu smeekkeet, nokritiisies svars man, aa?

vellata    2 Nesēdi pie datora, ej izkusties. Lieko svaru veicina nemitīga sēdēšana pie PC. Tas ir praktiski pierādīt.
To, ka smēķēšana izraisa dažādus vēža paveidus, tas gan tiesa.

lasminaxxl    2 Varbūt vajaga aizdomāties arī par sievietēm - cik pretīgi smird vecis , kurš iedzēris alu un uzpīpējis !!! Un vēl ja lien klāt bučoties !!! Tādam vispār blakus gulēt negribētu . Pretīga smirdoņa .
Ja gribi atrast kādu jauku būtni, maini savu dzīvi un uzskatus !

likky666      Ja cigaretes tiks aizvietotas ar uzkodām, tad, jā... Jāatrod kaut kas veselīgāks un, protams, jāpievēršas fiziskām aktivitātēm.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu