Stress vai trauksme

Kāda ir atšķirība?

Arfa      Stress ir atbildes reakcija uz stresu izraisošo aģentu. Atbildes reakcija (šis stress) var būt normāla vai nenormāla/netipiska. Otrajā gadījumā tas jau ir psihiatrijas lauciņš. Trauksme ir psihiatrisks sindroms. 2020-11-29 12:25

Arfa      Stress is a normal psychological and physical reaction to positive or negative situations in your life, such as a new job or the death of a loved one. Stress itself isn´t abnormal or bad. What´s important is how you deal with stress.

When you have trouble adjusting to a stressful change and you find it difficult to go about your daily routine for more than just a brief period, you may have developed an adjustment disorder. An adjustment disorder is a type of stress-related mental illness that can affect your feelings, thoughts and behaviors.
https://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/stress-management/expert-answers/adjustment-disorder/fa
q-20058248
īsi-no stresa situācijām nevar izbēgt. stresu izraisošie faktori (ar hipotalāma sistēmas dalību) rada garīgas un fiziskas sekas pacienta/klienta/upura ķermenī.
Tad Q ir par to, vai un cik lielā mērā šīs sekas uz personību traucē konkrētajai personai ikdienas dzīvē. Kā arī par psihiatra pieejamību.

Atslēgas vārds, lai atbildētu tev, uzplanaledus, ir -cik lielā mērā atbildes reakcijas uz stresu pacientam traucē dzīvot.
Te nu derētu tādi GP, kā sākotnējā utopijā bija iecerēts-zinoši visu par konkrēto klientu no A līdz Z, lai stresa sekas nav nebeidzami jāārstē , teiksim, par diarejām atbildīgajiem :)
2020-11-29 15:31

Nemese      Nenormāla ir tāda atbildes reakcija, kura neārstēta atstāj smagākas sekas, nekā ārstēta D:)) 2020-11-29 16:01

Dok70      https://medicine.lv/raksti/10-miti-par-panikas-lekmem-ff9a59093c 2020-11-29 19:31

Source      Tēlaini runājot stress ir lapiņas, panikas lēkmes - odziņas. Biju vadošā darbā, stresa pietika. Tad nāca lēkme- ar Ātro palīdzību nokļuvu slimnīcā. Pilnīgi droši šķiet, ka mirsti. Pašsajūta neaprakstāmi slikta. Cilvēki zaudē pat darba spējas. Ārstējas gadiem. Tā, ka to sajaukt nevar un uzskatīt par sinonīmiem muļķīgi. 2020-12-27 14:28

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu